tiistai 14. lokakuuta 2008

Toimintakertomus 2008

Julkaisin taas M&M Kuntotalon hallituksen toimintakertomuksen tilikaudesta 1.7.2007 – 30.6.2008 kotisivuillamme.

Kun julkaisin viime vuonna toimintakertomuksen, moni yrittäjäkin ihmetteli asiaa. Tilinpäätökset ja siten myös toimintakertomukset ovat julkisia, joten kaikki asiasta kiinnostuneet saavat ne halutessaan käsiin. Helpotan kiinnostuneiden työtä ja toivon samalla, että asiakkaammekin tutustuvat näihin, jotta tietävät, missä harjoittelevat.

Toimintakertomuksesta voit lukea toiminnastamme kuluneella tilikaudella sekä yhtiön taloudellisesta tilanteesta ja arvion todennäköisestä tulevasta kehityksestä.

Noiden kirjattujen tietojen lisäksi olemme hallituksessa huomioineet maailmantalouden tilanteen ja sen mahdollisesti mukana tuoman haasteen asiakasmäärään ja uusiasiakashankintaan. Varaudumme myös mahdolliseen asiakasmäärän vähenemiseen varovaisella investointipolitiikalla ja tarkalla kulujen seurannalla.

Toisaalta lama voi myös lisätä asiakasmääräämme, koska potentiaalisilla asiakkailla on viimeinkin aikaa ja tarvetta panostaa omaan hyvinvointiin.

Uskomme, että kuntoilupalvelut eivät ole välttämättä niitä ensimmäisiä kohteita, joista ihmiset tinkivät, mikäli oma maksuvalmius jostain syystä laskee. Omaan hyvinvointiin panostetaan silti, koska se vaikuttaa jokapäiväiseen elämään ja jaksamiseen huomattavasti enemmän kuin moni muu viihde- ja vapaa-ajanpalvelu.

Hallituksemme jäsenillä on kokemuksia edellisestä lamasta, jopa tällä kuntoilupalvelualalla. M&M Kuntotalo on aikoinaan, edellisen lama-ajan aikoihin, ostanut kolmen konkurssiin mennen kuntosalin laitekannan.

Tietysti alan kannalta toivomme, että vastaavia tilaisuuksia ei tällä kertaa tipahda syliin, vaan myös muut yrittäjät ovat osanneet huomioida suhdannevaihtelut sekä varsinkin rahoituskulujen nousun. M&M Kuntotalon on siinä mielessä edullisessa tilanteessa, että korkosuhdanteille alttiita rahoitusyhtiölainoja ei juurikaan ole jäljellä.

Kiitokset kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille myös tätä kautta. Ilman Teitä tämä ei olisi mahdollista.

[Aiheeseen liittyen: Uutta pukkaa taas / Complete-Neurocity / Kuntokeskusala kiinnostaa taas / Kasvun kääntöpuoli / Kuntokeskusten kasvu]

BTW Palloseura voitti! Voiton voi tulkita siten, että pelaajat haluavat, että nykyinen valmennuskaksikko jatkaa. Pelaajat olisivat voineet helposti tuoda oman kantansa konkreettisesti esiin, häviämällä illan pelin. Toivon totisesti, että tilanne Turussa ja Palloseuran taustajoukoissa rauhoittuu nyt hetkeksi ja valmennukselle ja pelaajille annetaan työrauha. Seuran imago ei kaipaa nyt uutta hirttosilmukkaa kenenkään pään menoksi.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tepsin sivuilta, päivän otteluraportista:
"Yksi voitto ei sinällään kaikkia ongelmia ratkaise, mutta toivottavasti se ainakin hillitsee typeriä spekulaatioita valmentajanvaihdoksesta. Historia on toistuvasti osoittanut, ettei se tie pitkälle vie. Toki muutama säännön vahvistava poikkeus on olemassa, mutta yleensä valmentajanvaihdon aiheuttama tekohengitys jää kosmeettiseksi. Varsinkin kun eräät vahvimpina median kaavailuissa esiintyneet nimet eivät valmennuksellisilla ansioilla ole aiemminkaan loistaneet. Hyvillä valmentajilla on tapana olla töissä, eikä työttöminä. Asiaa sivusi kommentissaan myös Ässien käskyttäjä Alpo Suhonen, joka toivoi voiton lyövän stopin turkulaisten typerille keskusteluille valmennuksen vaihdosta."

Jos tuosta voi jotain päätellä, niin vahan kaavan mukaan valmentajat vaihdetaan huomenna. Jos sivuilla kerrotaan tätä, totuus on jotain muuta.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Olipa tahditon teksti. Haluttiinkohan siinä antaa palaute syväkurkulle? Jos siitä oli kyse, väärä aika ja paikka. Tuon tekstin johdosta Hantta saa jatkaa koko kauden, vaikka ei tulisi yhtään voittoa. Kaikki hyvät koutsithan ovat jo töissä!