keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Kausikortin hinta

Paikallisella Palloseuralla oli tänään ihan näyttävä ja tyylikäs mainos Turun Sanomissa. Mainos oli tehty ihan hyvällä maulla ja siinä näytti olevan kaikki tarpeellinen informaatio. Ulkoasu näytti olevan aikaisempia mainoksia parempi.

Onkohan mainostoimisto tai ad vaihtunut?

Kun noita hintoja on tottunut tuijottamaan ja välillä jopa miettimään, niin silmille hyppäsi mielenkiintoinen erikoisuus. Kausikorttitekstissä kerrotaan, että "Kausikortti sisältää 32 ottelua ja korttien hinnat alkavat 330 eurosta. Täten huippuviihteen hinnaksi tulee vain 10,31 euroa per peli!"

Tuo on siis yhden ottelun hinta yläkatsomossa. Parhailla paikoilla yhden ottelun hinnaksi tulee 770/32= 24,06 euroa, kun ostat kausikortin. Ei paha. Ihan linjassa muiden viihdepalvelujen hinnoittelun kanssa. Hinnoittelu on siis ihan kohdallaan.

Seuraavalla sivulla katse osui yksittäisten ottelulippujen hintoihin. Yläkatsomoon, yksittäiseen otteluun maksaa kertalippu 8,00 euroa ja parhaille paikoille 20,00 euroa. Mitä viereisellä sivulla lukikaan? Luetaanpas uudelleen... Onkohan tuossa painovirhe?

Miten voi olla, että kausikortin kanssa yksi ottelu yläkatsomossa on 2,31 euroa, eli 29% kalliimpi kuin irtolippuna ostettuna? Ja parhailla paikoilla kausikortin ostaja maksaa myös yli 20% enemmän, kuin irtolipuilla otteluja katsova?

Väärin en lukenut, koska lehti on vieläkin nenän alla. Tuossa täytyy olla jokin paino- tai muu virhe. Tai nyt en vain keksi tai ymmärrä jotakin.

Lippujahan myy lippupalvelu. "Kausikortin" saa siis yli 20% halvemmalla, kun menee ostamaan irtoliput jokaiseen kotiotteluun Lippupalvelusta nyt heti.

Miksi kausikortin ostaja joutuu maksamaan sitoutumisestaan 20-30% enemmän kuin yksittäiseen otteluun saapuva?

Mitä tuo hinnoittelumalli tekee kausikorttimyynnille?

P.S. Piti oikein lisätä kuva mainoksesta. Syyn löydät kommenteista.

BTW Tuossa Jokerien kausikorttien hinnat, HIFK:n irtolippujen hinnat ja vielä Lukon lippujen ja korttien hinnat.

28 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ei voi olla! Hinta pompsahti just, kun sanoit sanan kausikortti.
Kausikortin oikea hinta on siis 29 * 8 = 232 euroa yläkatsomoon ja A-katsomoon 29 * 20 = 580 euroa. Jos joku maksaa kausarista enemmän, on ihan urpo.

Nimetön kirjoitti...

Täytyykö sunkin nyt aina puuttua jokaiseen pieneen asiaan?

Nimetön kirjoitti...

Aivan järjetöntä touhua, mutta kun tekee 6.9M euron tappion kuudessa vuodessa, niin eihän siinä odotustaso kovinkaan korkealla voi olla.

Jos unohdetaan tämä hintafiasko, niin itse mietin eniten ajankohtaa? Onko kesäkuun alku paras aika myydä kausikortteja SM-liigaan?

Keväällä jääkiekko on sentään ihmisten mielissä ainakin MM-kisojen päättymiseen saakka, mistä nyt on aikaa 3.5 vkoa.

NHL:ssä tulevan kauden kausareita aletaan tietysti kauppaamaan isolla sykkeellä playoffsien aikana, mutta Tepsin kohdalla perinteinen playoffs kestää nykyään vain vajaan viikonlopun...

Tepsin suurin virhe (kaikkien aikaisempin virheiden lisäksi;) oli viime syksynä Kiprusoffin miljoonasta eurosta kieltäytyminen!

Olen kuullut, että Kipper olisi tuonut mukanaan yhden Flames-omistajan miljoonat ja kääntänyt kurssin tyyliin JYP - yhdessä kaudessa.

Mutta ei kelvannut, koska siellä on RY:tä ja Koivun klaania hämmentämässä keittoa koko ajan. Koska seura aikoo kertoa faneille, että Akatemian rehtori nostaa palkkaa RY:n tililtä?

Aika oleellinen tieto, koska kuitenkin julkisesti puhutaan palkan tulevan sponsoreilta jne. Kaikki mikä on julkista toisaalla pitäisi olla julkista toisaalla.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ei minun tarvitse puuttua jokaiseen asiaan, mutta puutun, jos se asia tuntuu minusta oudolta.

Ei kai tästä nyt kukaan voi hernettä vetää nenäänsä. Eikö tämä ihmettely nyt kuitenkin ole ihan aiheellista?

En muuten edes huomioinut, että tuossa 33 ottelun jakokulmassahan oli tosiaan ne harjoituspelitkin mukana, eli oikeasti se kausikortin yksittäisten ottelujen hinta on vielä korkeampi.

Olen blogannut tästä aiheesta muutamaan otteeseen jo aikaisemmin, ihmetellen jääkiekon kausikorttimyyntipolitiikkaa.

Mielestäni jos käy katsomassa puolet peleistä, pitäisi kausikortin olla jo halvin vaihtoehto, jos halutaan väkeä katsomoon.

Miten tuo sitten tehdään? Tietysti nostamalla kertalipun hintaa riittävästi. Se on juuri niin yksinkertaista.

Meillä M&M:llä yksi kerta satunnaiselle kävijälle maksaa 15 euroa, mutta koko vuosi vain 1,85 euroa päivässä.

Jos käyt treenamassa joka päivä, maksat käynnistä vain 1,85 euroa. Jos käyt joka toinen päivä, hinta on yhä vain 3,70 euroa käyntiä kohden.

Vaikka kävisit "vain" kerran viikossa kuntoilemassa, yhden kerran hinta jää yhä alle 13 euron, eli se on halvempi kuin kertamaksu.

Valtaosa asiakkaistamme käyttää palvelujamme kaksi kertaa viikossa. He maksavat siis 6,50 euroa kertaa kohden, joka on alle puolet yksittäisestä kertamaksusta.

Ei se hinnoittelu ole tuon vaikeampaa...

Jos seuralta kysytään, haluaako se katsomoon:
a) Kausikortin ostaneita
vaiko
b) Kertalipun ostaneita
vastaus lienee a).

Tuo pitäisi tuoda tuolloin selkeästi esiin myös hinnoittelussa. Tuo samainen ongelma on lähes kaikilla SM-liigajoukkueilla.

On totta, että turkulaiset on jo opetettu ostelemaan tai kerjäämään niitä kertalippuja ainoastaan hyviin peleihin, joten tuo radikaali muutos kirpaisee hieman, mutta hei, se on ihan aikuistenoikeasti tehtävä, jos kelkka halutaan kääntää.

Tuo taustakohina on sitten taas ihan oma juttunsa kokonaan.

Nimetön kirjoitti...

Lippujen hinnat oli poistettu kotisivuilta. Viestisi taisi upota seuran toimistoon. Mahtaakohan hinnat muuttua?

Jari Nikkola kirjoitti...

Hyvä postaus Samilta!

http://hc.tps.fi/index.html?n=1936

Tuolta voi seurata miten lippujen hintakehitys jatkuu. Tätä kirjoitettaessa sivu on, todellakin, tältä osin tyhjä. Ehkä huomenna kausari on jo irtolippuja edukkaampi?

Jatkossa joku voisi oikeasti oikolukea ne reklaamit myös.

Nimetön kirjoitti...

Ruissalossa mokattu jotain, ei kai? Palataan asiaan, kun joukkueen johto ja omistus on vaihtunut.

Tämä alkaa olla liian väsynyttä jopa pessimistille, joka ei mukamas pety koskaan.

Nimetön kirjoitti...

Play-out kun vältetään ja tehdään alle miljoona euroa miinusta ensi kaudella, niin hyvin menee.

Kolmas anti on jo esisuunnittelussa, mutta toivottavasti se suunnataan vain ja ainoastaan Kipperille tai jollekin toiselle yksittäiselle taholle.

Omistuspohjan levittäminen ei saa olla tavoite, vaan ehkä pakko joissakin paikoissa. Mutta jos löytyy yksittäinen sijoittaja, niin ehdottomasti osakkeet hänelle&firmalle.

NHL:ssä Edmonton ja Calgary kävi saman vaiheen läpi. Iso ryhmä pelasti seurat, mutta esimerkiksi Edmontonissa homma myytiin nyt yhdelle omistajalle, koska komiteajohto ei ikinä toimi.

Kun jollain on omat pallit pelissä, niin alkaa tapahtumaan. Ei enää spedeillä, kun kaikki tekijät ovat vastuussa jollekin. Viimeksi omistajalle.

Anders kirjoitti...

Kausari kalliimpi per ottelu kuin irtolippu kelpaa toisenlaisessa kysyntätilanteessa ts. halli on loppuunmyyty pelissä kuin pelissä.

Tepsin tai sen puoleen SM-liigan kohdalla em. ongelmaa ei ole eikä taida tulla. Hallien täyttöasteet ovat sillä tasolla, että jotain vänkää ja uutta pitäisi keksiä lipunmyyntiin esim. sarjalippuja, bussikuljetus sisältyy lipunhintaan jne.

Kunto Kortilla kirjoitti...

No ei tuo oikein kelpaa kyllä toisenlaisessakaan tilanteessa.

Jos kysyntä olisi niin kova, että kausareilla myydään halli täyteen, niin eihän silloin olisi irtolippuja, mitä myydä ja jos olisi, eikö niistä silloin rahastettaisi niin paljon kuin kehdattaisiin?

En keksi mitään tilannetta, jossa kanta-asiakkaan olisi syytä maksaa enemmän, kuin satunnaisen kävijän.

Sisäänheittotarjoushan on tietysti erikseen, mutta senkin perimmäinen tarkoitushan on saada asiakkaasta kanta-asiakas. Nyt ei kuitenkaan ole kyse tuosta.

Satunnaiset tarjoukset ovat aina kohdallaan, jos muuten ei myydä tarpeeksi tai tuoleja on muuten vapaana, mutta se, että kertalippu on kausikorttia huomattavasti halvempi, ei voi toimia missään lajissa tai palvelussa.

Me ihmiset kun olemme niin pirun yksinkertaisia...

Nimetön kirjoitti...

Kyl teil siäl turkkuses vaa osata. Kohta Kupittaankin halli on jo liian iso. Saako Varissuolla pelata liigaa? Tai Parkilla, vai mikä se on?

Anders kirjoitti...

Yksi tilanne on sellainen, että pääsee aina katsomoon. Ja toki haluamalleen paikalle.

En tiedä onko yksikään seura laittanut kaikkia paikkoja kausaripaikoiksi, mutta eiköhän tuo onnistuisi esim Torontossa tai missä nyt imua on.

Mutta eri liigojen säännöissä on varmaan jotain vieraskannattajakiintiöitä ynnä muita. Ja onhan se hyvä päästää uusiakin naamoja katsomoon näkemään jotain ihmeellistä. Saavat tartunnan ja laittavat nimensä kausarijonotuslistaan.

Sitä ennen taistelevat harvoista irtolipuista, joiden osuus lipunmyynnin kokonaispotista on sen verran pieni, ettei tarvitse maksimoida taloudellista voittoa, vaan voida markkinoida tapahtumaa myymällä irtolippuja kohtuullisella hinnalla.

Höpsönä ajatusleikkinä Tepsin kohdalla lipunmyynti voisi olla 10000 kausaria ja loput irtolipuilla... Jos joka otteluun olisi haluamassa 15000-20000 henkeä.

Nimetön kirjoitti...

Olen Sami kanssasi aivan samaa mieltä tuosta hinnoittelusta yleisellä tasolla.

Tässä kyseisessä tapauksessa vaan nuo irtolipun hinnat joihin viittasit, oli ilmeisesti sen hyväntekeväisyysottelun lippujen hintoja, ei SM-liigan.

Olen odottanut yksittäisten lippujen hintojen ilmestymistä Tepsin sivuille, mutta vielä tuota tietoa en ole tänä kesänä nähnyt. Kausikortin hankinnan kannattavuus nimenmaan kiinnostaa, ja siitä syystä hintoja olen odotellut.

Nimetön kirjoitti...

Kannattaisi Sami lukea mainos uudelleen järjen kanssa. Kyseessä on hyväntekeväisyys ottelun lippujen hinnat. Tiedän sen varmaksi, koska olen sellaiset jo ostanut. Kannattaa tutkia ennen kuin alkaa hutkia!

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ensinnäkin yhdenkään mainoksen lukemiseen ei pitäisi tarvita järkeä. Se ei saa olla niin epäselvä tai tulkinnanvarainen.

Me ihmiset olemme yksinkertaisia ja tyhmiä, varsinkin silloin, kun meille yritetään myydä jotakin.

Mikäli on noin, kun tuossa edellä väitetään, niin voidaan syyttää vain mainoksen epäselvyyttää. Tulkitkaa itse.

Irtolippujen hinnat on mainittu laatikossa, joka on otsikoitu:

KOTIOTTELUT KAUDELLA 2008-2009

Siinä laatikossa on listattu kaikki kotiottelut ja mainitaan Nordic Trophyn ottelut sekä hyväntekeväisyysottelu, joten kyllähän jokainen tulkitsee mainoksen niin, että hinnat koskevat mainoksen kyseisessä osiossa mainittuja otteluja. Eli siis myös runkosarjan otteluja.

Toivottavasti asia on todellakin juuri noin, eikä vain nyt tapa uida tästä tilanteesta pois.

Jos asia on noin, niin kysyisin mainoksen suunnittelijalta, että mitä hittoa. Miksi tämä asia on esitetty näin?

En varmasti ole ainoa, joka on yhä sitä mieltä, että nuo hinnat todellakin koskevat kaikkia otteluja. (Tai ainakin oli tarkoitus koskea...)

Tässä nyt kuitenkin oma ehdotukseni irtolippujen hinnoiksi runkosarjan otteluihin:

A- ja C-katsomot 33,50 euroa
Yläkatsomot 14,50 euroa

Tuolloin kertalippu on noin 40% kalliimpi kuin kausikortti.

Nimetön kirjoitti...

Mainoksen tosiaan voisi myös tulkita niin, että kyseessä olisivat kotiotteluiden yleiset hinnat. Toisaalta, jos katsot mainosta uudelleen, niin hinnat ovat hyväntekeväisyysottelun logojen alla.

Tepsin sivuilta 14.4:

"Keskiviikkona 6.8. pelattavan Läkerol Dark Allstars - Icebreakers - ottelun lipunmyynti on käynnistynyt. Koko perheen kiekkotapahtuman hinnoittelu on tehty erittäin yleisöystävälliseksi. Hinnat näet alla olevasta taulukosta.

A- ja C-katsomot, kurvipub 20 €
B- ja D-katsomot 12 €
Yläkatsomot 8 €
Lapset istuma / seisoma 3 €
Perhelippu (2 aik + 2 alle 12 v.) 18 €
Seisoma / aitio 8 €

Lippuja myyvät Lippupalvelun toimipisteet sekä TPS-toimisto Ruissalossa."

Lippupalvelu ei vielä myy yksittäisiä lippuja Tepsin ensi kauden matseihin, tai en niitä ainakaan löydä.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Katsoin äsken blogin kävijätilastoja ja ihmettelin, että minkä piikin tämä teksti nyt aiheutti, kun lukijoita oli käynyt eilen 415 ja tänään saattaa olla 669 lukija päiväennätyskin vaarassa.

Joku oli näköjään linkittänyt tämän tekstin Jatkoaikaan. http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=23484&page=56

Ainakin kausikorttimainos saa ylimääräistä huomioarvoa, joka on aina hyvä asia, varsinkin näin juhannuksen kynnyksellä...

Meillä on taas neljä kausikorttia parhaille paikoille, riippumatta irtolippujen hinnasta.

Jari Nikkola kirjoitti...

Huonosti toteutettu mainoshan tuo on. Pääotsikko ei vastaa informaatiosisältöä. Harjoituspelin promoaminen ja otteluohjelman julkistaminen menevät iloisesti sekaisin. Mainoksentekijät: heti rehtorin kansliaan...

Nimetön kirjoitti...

"Olen odottanut yksittäisten lippujen hintojen ilmestymistä Tepsin sivuille, mutta vielä tuota tietoa en ole tänä kesänä nähnyt."

Googlehan osaa löytää myös vanhat sivut, joten tuohan on tarkistettavissa, jos osaa googlata historiaa. Minä en osaa.

"Kyseessä on hyväntekeväisyys ottelun lippujen hinnat. Tiedän sen varmaksi, koska olen sellaiset jo ostanut."

Oletko ostanut myös runkosarjan otteluihin jo irtolippuja? Mitä ne maksoivat?

Eihän tuosta mainoksesta käy mitenkään ilmi, että mainoksessa mainitut hinnat koskevat vain tuota ottelua. Vielä oudompaa olisi, jos ne hinnat eivät koskisi tuotakaan ottelua.

Joku yrittää nyt epätoivoisesti pelastaa kommenteillaan kasvojaan ajattelemattomuutensa vuoksi.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Googlesta en tiedä, mutta wayback machinen tuorein arkistolöydös on viime kesältä:

http://web.archive.org/web/20070608181347/http://hc.tps.fi/index.html?n=1936

Tuon perusteella tietysti tuntuisi hassulta, jos kertalippujen hintoja olisi lähdetty laskemaan.

Eikä olekaan, koska näin minulle vahvistettiin. Ilmeisesti mainoksen hinnoittelun oli tarkoitus koskea vain kyseistä ottelua. Se oli vain aseteltu, sanoisinko huolimattomasti.

Onneksi kyse oli vain tuosta!

Nyt kun sain pienen myrskyn vesilasiin ja asian tapetille, niin ei muuta kuin nostamaan lippujen hintoja, jotta kausikortista ja paketeista tulee järkeviä.

Huominen blogitekstini kertoo mainonnan vaikeudesta...

Nimetön kirjoitti...

Hyvä kävijä määrä, sillä nyt lopetettu Hesarin Pressikatsomo-blogi veti viikkotasolla 400-900 vierailijaa, mikä on kaikkien aikojen vitsi.

Blogistit jotain siellä päätöspuheissaan itkivät, mutta heidän suorituksensa olisi sama kuin Leijonat olisivat kisoissa hävinneet jokaisen ottelun 0-6.

Nämä spedet olivat kyllä aktiivisia kritisoimaan selänteitä sun muita, mutta oma vene vuosi kymmenestä reiästä.

Onnittelut hyvistä lukijamääristä. Muista käsitellä HC Tepsiä useammin, niin jo alkaa kansaa kiinnostamaan. Varsinkin nyt, kun Mestarien liigan voittoparaatia Jakosen johdolla valmisteleva FC TPS konttaa Tamin, anteeksi, Maran playbookilla.

Jari Nikkola kirjoitti...

Onko noita Hesarin blogien lukijamääriä julkistettu jossain? Olisi kiinnostavaa tietää niistä enemmän, kaikki blogit koirakirjoituksista hokihommiin huomioonottaen.

Pressikatsomon lukema kuulostaa kieltämättä alhaiselta jos em. luvut pitävät paikkaansa, ottaen vielä huomioon, että tukena on korkeahkojen käyntimäärien emosaitti. Ehkä message hukkui massaan tai ei vain kiinnostanut yleisöä?

Sinänsä HC TPS kieltämättä on se hittiaihe, joka kiinnostaa sporttiblogeja lukevaa jengiä (ainakin turkulaisittain). Omassakin blogissa lätkä-Tepsin huomioiminen näkyy tilastoissa heti.

Mitä tästä opimme? Kiinnostus seuraa kohtaan ei ole laantunut, ongelmista huolimatta. Se on itseasiassa hyvä merkki se.

Nimetön kirjoitti...

Palloseura on kiinnostanut ja tulee aina kiinnostamaan, ainakin Turussa. Seura on itse tiputtanut pallon tai siis kiekon. Katsojat ja fanit on petetty usein, joten ne kostavat turkulaisittain puukottamalla lapoihin. Muutokseen on iso tarve ja tie tulee olemaan aikaisempaa kivisempi, Ruissalon puhtaassa rantakivikossa.

Jari Nikkola kirjoitti...

Heh! Mielenkiintoista olisi kieltämättä nähdä mihin 100% omistuspohjaltaan uudistunut HC TPS voisi päästä, vailla viimeisen 10 vuoden imagorasitteita. Tätä tosin ei tule tapahtumaan kuin vasta pakon edessä, jos silloinkaan. Laitetaan ensin vaikka ne kausarin hinnat ja irtoliput kohdalleen.

Nimetön kirjoitti...

Pressikatsomon oma kirjoittaja mainitsi lukemat jäähyväisblogin kommenttiosuudessa.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Vaikka HC TPS aiheena kiinnostaa näin valtavasti, tästä blogista ei ole tulossa HC TPS aiheinen blogi, vaan jatkan valitsemallani linjalla ja bloggaan siitä, mikä mielessä liikkuu.

Ei, en siitä!

Kuten joskus olen kirjoittanut, tätä blogia tulee kirjoiteltua mahdollisesti terapiamielessä. Kun kirjoittaa ajatukset puhtaaksi ja vielä julkaisee ne, ne yleensä selkiytyvät entisestään.

Hesarin blogin lukijamääriä kyllä ihmettelen, kun tätäkin blogia luettiin edellisenä päivänä 415 kertaa ja eilen 552 kertaa...

Kiitos, kun kävit. Arvostan sitä suuresti.

Toivottavasti joku käy lukemassa toistekin, edes vaikka tuon mainonnan vaikeuden, jota raapaisin juuri julkaistussa tekstissä. Tai jos ei käy, niin tätä töpseliä ei vedetä seinästä silloinkaan...

Nimetön kirjoitti...

Kausikorttia ei saisi edes kaupata ilman yhden lipun hintaa. Tuo on kuluttajasuojalain vastaista, kun hintaa ei pysty vertaamaan.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Tuo taitaa itse asiassa olla juuri noin.

Onhan se luonnollista, että sarjalippua myytäessä pitäisi ilmoittaa myös yksikköhinta, jos irtolippuja pystyy ostamaan.