maanantai 6. lokakuuta 2008

Joukkoliikenne palvelee

Lähdin illalla puoli kahdentoista aikaa töistä, M&M Kuntotalosta. Eräs asiakkaamme lähti kanssani samalla oven avauksella. Kyseinen vanhempi herrasmies sairastaa borrelioosia ja kulku on proteesien vuoksi hieman hitaan puoleista.

Vettä tuli kaatamalla ja tuuli pyöri nurkissa. Oli oikea syysmyrsky, kuten kaikki länsiranikolla asuvat ovat huomanneet.

Asiakas kertoi ovella, että hänellä taitaa tulla hieman kiire kohta saapuvaan bussiin. Kerroin, että bussi itse asiassa näkyy jo Kalevantiellä, mutta ei hätää, juoksen pysäkille pysäyttämään bussin. Pysäkille on matkaa salin ovelta muutamia kymmeniä metrejä.

Ehdin hyvinkin pysäyttämään bussin, joka tietysti kasteli kengät ja lahkeet, kun kurvasi pysäkille. Tuo on ihan ymmärrettävää, kun vettä tuli paljon ja se näytti kerääntyvän pysäkille.

Kuljettaja avasi oven, jolloin kysyin, onko hänellä kova kiire. On kova kiire, sanoi kuljettaja. Bussissa ei tainnut olla yhtään matkustajaa. Jatkoin, että tien toisella puolella on vanhempi, huonojalkainen mies, joka yrittää ehtiä tähän bussiin, joten siksi tulin pysäyttämään. Kuski kertoi, että sieltä tulee muitakin busseja kohta.

Ennen kuin ehdin jatkamaan, että herra haluaa juuri tähän bussiin, kun tämä jatkaa torilta oikeaan suuntaan, oli kuski jo sulkenut ovet ja kaasutti matkaan.

Jäin hölmönä seisomaan pysäkille. Vanhempi herra, joka oli jo ylittänyt kadun ja oli ehkä noin 15 metrin päässä pysäkistä, oli yhtä ihmeissään. Hän oli jo ihan märkäkin, kun hän ei ollut ehtinyt laittamaan sadetakkiakaan vielä päälle, kun tuli kiire.

Ei muuta kuin asiakas autoon ja bussin perään. Saimme bussin kiinni Eerikinkadulla. Ajoimme bussin perässä torille ja kurvasin bussin eteen pysäkille. Asiakkaamme tietää aikataulut mahdollisesti ulkoa, kun hän sanoi, että bussi jatkaa tästä seitsemän minuutin kuluttua.

Kuski ei siis voinut odottaa alle minuuttia, jotta asiakkaamme olisi ehtinyt mukaan, mutta torilla oli aikaa istua seitsemän minuuttia.

Vaikka tekikin mieli, en mennyt kertomaan kuskille valittuja sanoja, koska silloin olisin mahdollisesti tehnyt itsestäni pellen. Kerron ne valitut sanat nyt tässä, hieman siistimmin.

Bussin rekisterinumero on RKY-439 ja se ajoi linjaa 110, Littoisista Naantaliin. M&M Kuntotalon kohdalla, Kalevantiellä, bussi oli puoli kahdentoista maissa. Kuskina oli ihan tyypillinen suomalainen mies, jonka valitsin juuri vuoden bässikuskiksi.

Onneksi ei ole aiheeseen liittyvää eikä tämä ansaitse BTW-tekstiäkään.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kiukuksi vetää tuollainen puupääpalvelutaso.

Laitetaan kaikki palautetta tapahtuneesta. Mä laitoin jo.

Nimetön kirjoitti...

En ollut yhtään yllättynyt, mikä tietysti kertoo kaiken nyky-Suomesta (ja varmaan muualtakin). Jos sattuisi ehtimään, linja-autoon, niin siellä 12-15-teinit makaisivat poikittain ja räkisivät kattoon.
Ihan hyvä, että kissoja aletaan nostelemaan pöydälle ihan vaikka näin pienemmillä foorumeilla.
Mutta ei tästä enempää, kun pitää mennä hoitokuluja pienentämään. Rööki kansantaloudelle!