lauantai 9. elokuuta 2008

Se kesälevy

...tuli nyt tehtyä. Vähän aikaan sitten keskusteltiin parhaasta kesäbiisistä. Tuon keskustelun pohjalta aloin taas rakentamaan spinningiin uutta kesälevyä, joita muutamana kesänä on tullut jo tehtyä.

Vaikka kesä näyttäisikin olevan auringonpaisteen suhteen ohi ja ollaan palattu tällaiseen perinteiseen suomalaiseen kesäilmaan, niin tätä kesälevyä on ihan hyvä soitella sunnuntaina.

Vaikka kesästä 2008 jää syvimmälle mieleen Doron versio Judas Priestin kappaleesta Breakin´ The Law, tämän kesän ehdoton hitti on Kid Rockin All Summer Long:Tuossa on kesää kerrakseen. Tuota kuunnellessa tekee mieli Floridaan, ajamaan pitkin Sunrise bulevardia...

Kesälevy aloitetaan kevyesti kappaleella Kesämopo, joka on Sleepy Sleepersin Vanhat killerit -levyltä. Siitä jatketaan todelliseen kesäbiisiin, jossa päästään täyttämään kaksikielisen Turun vaatimukset. Sommartider löytyi Jean S.:n Kesämies-levyltä. Ne Luumäet oli ehdotuksissa kappalleella Maauimala, mutta katsoin paremmaksi valinnaksi kappaleen Kesäloma On Kesällä. Maija Vilkkumaaltakin löytyy kappale Kesä ja Scooter hoilaa Endless Summer, jonka kautta ehdotuksista kaivettiin tuo Soak Up the Sun, Sheryl Crow:n esittämänä.

Bon Jovilla on uudella Lost Highway -levyllä kesäinen kappale, Summertime. Summer Wine -kappaleen tällä kesälevyllä esittävät Ville Valo & Natalia Avelon. PMMP:ltä olisi voinut valita sen Kesäkaverit, mutta tällä kertaa tähän kohtaa sopi paremmin ehkä hieman ärsyttävä renkutus Rusketusraidat, jotka on saatu The Ramoneksen Rockaway Beachillä, silloin kun oli Dingon Intiaanikesä.

Sehän on niin, että Kesällä Ei Mennä Nukkumaan, ainakaan Aknestikin mielestä. Whitesnake laulaa uudella levyllä, Good To Be Bad, Suomen kesästä kappaleessa Summer Rain, jonka kosteus kuivatetaan sillä kesän ykkösbiisillä, All Summer Long by Kid Rock. Loppuverryttelyksi tsekataan Girls In Their Summer Clothes, joista kertoo Bruce Springsteen.

Vajaan tunnin puristuksen venyttelyt on hienoa tehdä Samuli Edelmannin syvällä tulkinnalla kappaleesta Pitkä Kuuma Kesä, joka taas on monen mielestä Se Paras Kesäbiisi. Täytteeksi heitin levylle vielä kappaleet Kun Lomat Loppuu, ja Suolaista sadetta. Ei mikään hullumpi kokonaisuus, vai mitä?

Monta muutakin mahdollisesti hyvää ehdotusta tuli, mutta iTunes ei löytänyt niitä, enkä jaksanut niitä muualta lähteä ostamaan. Kiitoksia kaikille avusta. Me palataan näihin teemalevyihin vielä...

BTW Muistathan, että voit seurata eilen avattuja Olympialaisia salilla samalla kun kuntoilet. Aulaan voit halutessasi näin kisojen aikaan vaihtaa musiikin sijaan television äänen, televisioiden alla olevasta vahvistimesta. Laitekohtaisiin televisioihin voit lainata tai ostaa kuulokkeita asiakaspalvelusta. Vaihda siis kisasohva tällä kertaa kuntopyörään. Kokeile edes!

8 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Tsekkaa salimusaksi noin ylipäätänsä Voltagen "Get Up", hieno veto Naantalin hevanderiklopeilta: http://www.myspace.com/rockvoltage

Tässä olisi itseasiassa lätkä-Tepsille huima tunnari/ nostatusbiisi/ maalilaulu Turkuhalliin myös!

Nimetön kirjoitti...

Neil Youngin Jaffala-konsertin ja elokuun innoittamana Harvest Moon on valittu kesäbiisien ykköseksi, mutta ei taida spinnaukseen sopia. Ellei sitten ole joku rollaattoriluokka kysymyksessä.

Jari Nikkola kirjoitti...

Big Starin "September Gurls" on yksi hienoimmista unohdetuista syyskesän klassikoista. Youngin tsibale nokkelassa traditionkierrätyksessään myös.

http://www.youtube.com/watch?v=BNKSs1J38EA

Perfection!

Nimetön kirjoitti...

Voi äiti tätä nykyistä musiikkituotantoa. Jollekin rentturokkarille pistetään yhteen Werewolves of London ja Sweet Home Alabama, höystettynä playboy-henkisellä videolla, ja se on sit joku kesäbiisi. Huoh ja ziisus.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ei kai yksikään ns. kesäbiisi ole koskaan ollut niin hirveän taiteellinen tai vaativa pläjäys.

Kesällä nautitaan. Kesä on rentoa aikaa, joten sen tarttuvan kesäbiisinkin kuuluu olla yksinkertaisen rento, joka on helppo sulattaa ja joka jää päähän pyörimään.

All summer long on juuri tuollainen biisi.

Ja hei! Tuo Voltage oli hyvä! Onko jo sinkkua tms? Jos ei ole, demoa tulemaan tänne päin, niin löytää tiensä seuraavalle spinninglevylle.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Taitaakin olla tuo Voltage jo iTunesissa, joten sinne ostoksille...

Jari Nikkola kirjoitti...

Voltage on meikäläiselle tuttu pumppu takavuosien Turku Bandstandista, hienoja pikkusällejä jotka saattavat päästä pitkälle urallaan.

Ilmeisesti "Get up" on myynyt latauksena hyvin tähän saakka. Ja soittihan Lintulan Make sitä matsissakin, jotain hyvää eilisessäkin?

Bändin kotisivu: http://www.voltageband.com/

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ihan mielenkiinnosta, onko kellään mitään hajua, paljon bändi saa tuosta yhdestä 0,99 euron latauksesta, jonka teen iTunesissa?