keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Myydään kivet

Jenkki on kova poika myymään ja rahastamaan. Mummotkin myydään, kunhan hinnasta sovitaan. Kaikki on kaupan. Mitä tahansa voit myydä, koska aina on joku, joka ostaa. Eikä siinä ole mitään vikaa. Kauppa se on, joka kannattaa ja pitää maailman radallaan.

Ostaisitko katukiven? Entä jos sen hinta on 50$? Etkö mistään?

Aika moni on ostanut Fort Lauderdalen Riverwalkilta. Riverwalk (aka Riverfront) on puistoalue Fort Lauderdalen keskustan tuntumassa. Alueella on ulkoilumahdollisuus myös kaupoissa ja baareissa.

Riverwalk Trust myy puistossa luikertelevalta kävelypolulta katukiviä. Hieno idea. Jos tilaat kiven nyt, se asennetaan seuraavan kuun puolessa välissä. Saat vielä erikseen todistuksen ja kartan, jossa kivesi sijainti kerrotaan. Toki voit esittää toiveesi, missä haluaisit juuri sinun kivesi sijaitsevan. Hinta määräytyy sijainnin mukaan. Sinulla on mahdollisuus saada kivestäsi myös kopio, jonka voit asentaa vaikka omalle pihallesi.

Oman katukivesi voit tilata tästä. Mukava yllätys matkakumppanillesi, jos joskus matkustatte Fort Lauderdaleen. Jenkki on keksinyt mitä erikoisempia tapoja kosia. Aika usein rantaviivan tuntumassa lentää lentokone, joka vetää perässään kosintaviestiä. Tämä kivi voisi olla suomalaiselle naiselle hieno yllätys.

Halvimmillaan kivi maksaa 50$ ja kalleimmillan 225$. Ihan kohtuullinen hinta. Kivi on käytännössä ikuinen. Pariskunta voi tuoda myöhemmin lapsensakin katsomaan kosintakiveä. Romanttista?

Jos kivet eivät kiinnosta, samalta alueelta voit näin juhlapyhien lähestyessä adoptoida puun tai valotolpan, jossa voit viestiä asiaasi. Puun adoptoiminen maksaa 150$ ja tolpan 125$.

Olisiko näistä ideoista apua suomalaisille kunnille, jotka taistelevat taloutensa kanssa? Voisiko joku lätkäjengi modifioida näistä itselleen sopivia tuotteita? Voisiko joku fani haluta ostaa katukiven hallin pihalta? Tai jopa hallista? Voisiko hallissa olla The Floor of Fans, Fanikäytävä?

Ilmoittaudun ensimmäisen kiven ostajaksi Turkuhallista.

[ Aiheeseen liittyen: Isojen poikien lelut / 250 taalan pizza ]

BTW Edelliset ostokset voit rahoittaa vaikka Master Kard'lla. Ei tullut kirjoitusvirhettä. Tänään, marraskuun 10. julkaistiin Master Card -luottokorttiyhtiön uusi kortti, jonka markkinoinnissa käytetään Kardashianin perheen tyttöjä. Kyse on pre paid -luottokortista, joka on lähinnä suunnattu teineille. Korttiin voi ladata käyttövaroja jopa puhelimitse, jos perheen Suzy Swipe-a-lot on käyttänyt jo viikkorahansa paikallisessa ostoskeskuksessa. Vanhemmat näkevät laskusta, mihin rahat on käytetty. Pre paid -luottokortti olisi ehkä monelle aikuisellekin se ainoa oikea luottokorttivaihtoehto, myös Suomessa.

9 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Juuri näin. Kulttuurikaupunkisäätiönkin olisi kannattanut myydä Aurajokirannasta katukiviä niin olisi jäänyt vuodesta edes joku muisto jälkipolville ja muutama euro rahaakin olisi kertynyt.

juuso

Kunto Kortilla kirjoitti...

Olisiko tästä vielä hätäratkaisu tavallisen turkulaisen herättämiseksi kulttuuripääkaupunkihankkeeseen?

Ei tietenkään, koska idea on jonkun muun.

Nimetön kirjoitti...

Hola =) no aiotko ostaa oman kiven Sami?...tuossahan olis sulle jo melkein sopivaa tekstiä malliksi. Vaatis vain pientä modistusta ;) ens vuodelle, vai miten se nyt olikaan...

Petri kirjoitti...

Onhan Turussakin jotain jo myyty. Samppalinnan puiston penkit ja pari puuta on koristeltu joidenkin yritysten kylteillä. Penkit tosin uusittiin vandalismin takia hiljattain, en ole tarkistellut laattoja sen jälkeen.

Lisäksi Turku2011-kaupasta sai ostaa Myllysillan palasia, jos en ihan väärin muista.

Amerikkalaisyrityshän oli kyseessä myös, kun KUUSTA myytiin tontteja.
http://www.lunarregistry.com/

Paljon on asioita, joita voisi myydä, muttei kukaan sitä tee. Se on taas eri asia, että tarvitaanko näitä asioita, mutta kukin vastatkoon omista rahoistaan. Jos jää ruoka ostamatta rannalla sijaitsevan murikan takia, niin nälkä on vähintäänkin ansaittua.

Nimetön kirjoitti...

Hola =) siis 111111, look who's...

Nimetön kirjoitti...

Toivottavasti Turun Linnan pihan mukulakiviä ei vielä laiteta kaupan. Tai ainakaan ennen kuin rakennuslautakunta tekee päätöksen Linnan purkamisesta...

Adopt a Highway on ollut käytössä jo vuodesta 1980:

http://en.wikipedia.org/wiki/Adopt_a_Highway

Kunto Kortilla kirjoitti...

Adopt a highway -kyltit ovat kuolleet sukupuuttoon ainakin täällä etelässä. Muutama vuosi sitten niitä vielä näkyi. Kaikki tiet lienevät adoptoidut. Täytyykin pitää silmät auki noiden suhteen, josko vielä jossakin näkyy.

Jari Nikkola kirjoitti...

Myllysillan kappalat löytyvät promona minultakin. Voin myydä kohtuuttomaan ylihintaan jos joku on kiinnostunut niistä. Jaa ei ole vai?

2011 lähtee lentoon kyllä kunhan yleisötapahtumiin löytyy uusi vaihde. Erittäin tärkeä osa-alue suuren yleisön silmissä, kaikki muu tulee ketjureaktiona perässä.

Nimetön kirjoitti...

Adopt-a-Highway oli ainakin viime vuonna "aktiivinen", vaikka ongelmia on ollut natsien ja muslimien kanssa.

American Nazi Party highway-pätkän sponssina ei oikein toiminut...

Jossain kaapissa on edelleen tallissa alkuvuodesta 1990 Berliinistä hankittu muurin pala. Tosin suurin osa muurin kupeessa myydyistä betonipaloista oli muualla maalattuja ja irtihakattuja.

Mutta onko sillä suurta merkitystä, jos olet muuria omin käsin koskettanut ja sen reiästä ex-systeemin puolelle tiiraillut?

Symbolisesta asiasta siinä kuitenkin on kysymys.

Ja mun mielestä Turun ympärille ei pidä edelleenkään muuria rakentaa, sillä aito Länsi-Suomi olkoon edelleen muiden suomalaisten saavutettavissa...

Meidän esimerkillä muu Suomi on pystynyt kehittymään pikkuhiljaa. Tuskin koskaan tasoihin pääsevät, mutta muistetaan kuitenkin imitaation olevan korkeimman tason mielistelyä.