keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Lisävaruste sandaaleissa

Flip-flopeissa, varvastossuissa, on mukava kulkea. On aina kesäinen fiilis, kun saa laittaa sandaalit jalkaan. Ostin pari päivää sitten Reef-merkkiset sandaalit paikallisesta ostoskeskuksesta. Piti ostaa uudet, kun aallot veivät yhdet ja yksistä petti pohja. Mailit tulivat täyteen.

Sen lisäksi, että läpsyt ovat miellyttävät jalassa - jalkaan kun ovat tarkoitetut - ne ovat ihan asiallisen näköisetkin, vai mitä:

Reef on surffareiden merkki. Näin minua informoitiin. Läpsyt olivat yhtenä päivänä selällään hiekassa. Huomasin, että pohjassa on jokin metallikoukku, molemmissa läpsyissä:

En kuitenkaan jäänyt niitä sen enempää ihmettelemään, mutta asia kuitenkin vaivasi, koska kysyin niistä koukuista tutulta rantavahdilta. Tämä kyseinen rantavahti paahtaa kaikenlaisilla laudoilla pitkin Fort Lauderdalen rantavesiä aina vapaapäivinään. Oletin hänen kertovan koukkujen liittyvän johonkin vesilajiin.

Mitä luulette, että tämä surffari vastasi?

En ensin uskonut, ettekä tekään usko, mutta mitä ilman yksikään surffari ei taida tulla toimeen? Koukut eivät niinkään liity vesillä lautailuun tai muuhun vesiurheiluun, mutta liittynee kaiketi olennaisesti vesillä ja rannalla viihtymiseen. Tai ainakin vähintään tasapainoiluun maalla tai merellä. Siis ainakin kovan luokan surffarin mielestä.

Koukku on, pampparampparampparaaaa....
PULLONAVAJA! 
Ihan oikeasti. Minun varvastossujeni pohjassa on pullonavaja. Kuinka kätevää ja kekseliästä! Ehkä seuraavassa mallissa olisi ollut kylmälaukku. Nyt pitää vain opetella pullojen avaaminen jalalla, niin voi olla rantojen kunkku.

Ihan mielenkiinnosta, mitä kuvittelitte koukkujen olevan?

[ Aiheeseen liittyen: Ei löytynyt mitään. Niin sanattomaksi veti. ]

BTW Jos myyt autoja ammatiksesi ja haluat saada tarjouksesi kaikkien uutiskanavien lähetykseen, tee kuten tämä missourilainen autokauppias. Tarjoa kaikille auton ostajille AK 47 kivääri. Herättää varmasti median mielenkiinnon.


P.S. Koneen pitäisi olla juuri nyt nousukiidossa kohti kotia. Jos minusta ei kuulu enää mitään, niin heippa! Kivaa oli! 
Mahdollista paluutani odotellessanne voitte veikata, heitteleekö tyttö palloja vasta-alkajan tuurilla?

12 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Sandaaleja liikaa kehumatta, tuo pullonavaaja on vielä erinomaisen tehokas. Suosittelen kuitenkin pieneen varovaisuuteen, pienikin horjahdus avausvaiheessa johtaa isohkoon kuohuntaan.

Itselläni on siis samanlaiset Mick Fanning- (2x maailmanmestari) mallit, jotka lunastin aikanaan surffipainotteiselta matkalta. Lisäetuna nuo ovat ylivoimaisesti mukavimmat sandaalit, joita olen pitänyt. Kyllä kannatti maksaa 12-kertainen hinta perusläpsyihin verrattuna :)

Olen myös kuullut (legenda vahvistamatta) sandaalimallista, joissa kantapäässä on upotettuna taskumatti. Kyllä, taskumatti.Vai onko se sitten kantamatti? Kierrekorkki on kantapäässä, matti sitten kantapään alla.

Jos Suomessa olisi kesä edes 5kk vuodesta, olisin tuonut noita maahan jo pari vuotta sitten... Opiskelijapiireissä nuo revittäisiin käsistä :)

Kunto Kortilla kirjoitti...

Lontooseen asti ainakin päästiin.

Nuo läpsyt ovat kyllä mukavan oloiset.

Nimetön kirjoitti...

Viimitteeks ku Sami kävi Ameriikan raitilla, ni sillonki Tepsi alkoi voittamaan ja sitä vaan jatkui ja jatkui..
Samiki puhu jotain takinkääntäjistä, nyt varoi ottamasta kantaa ja heitti blokin varvastossuista!
Kai sä kuitenki Sami vielä oot perussuomalaisten kannattaja?
Minkälainen takki teillä on - käännettävää mallia?

No, ei, kerro jotain kiintoisaa ameriikan kuntosalibisneksestä. Onko ne kultakaivoksia, onko eri salit kohdistettu hyvin pieneen joukkoon jne. Olisi kiva tietää.
Tervetuloa lumiseen Suomeen takas!

Nimetön kirjoitti...

Varvastossuja tai flip-flopeja pidetään lääkärien keskuudessa erittäin huonoina jaloille. Monesta eri syystä.

Itselle flip-flopit tuntuu ilkeiltä, kun se etu- ja peukalovarpaan väliin tuleva "tappi" hiertää eikä jalka saa muutenkaan mistään mitään tukea.

Toisaalta ulkoilma tuntuu hyvältä jaloissa ja flip-flopit auttavat pääsemään kesätunnelmiin. Eikä meidän muodin perässä laukkaamista pidä ikinä vähätellä.

Flip-flops are hotter that the sand that you walk on-prinsiippi iskee erityisesti teini-ikäisiin. Lääkärien varoitukset on myös hyvää mainosta nuorison parissa.

Petri kirjoitti...

Näille nimenomaisille släbäreille kaikki kunnia siitä, että tuo paksumpi nahkaremmi tukee askelta paremmin, pohja on tukevampi ja lähellä ihan oikean kengän pohjaa, hiertämiä ei ole ikinä ollut ja ilmastointi on kohdallaan.

Niistä muovirääpäleistä olen kyllä samaa mieltä. Jalat saa aika rapsakkaan kuntoon, kun niillä kävelee 7kk putkeen.

Sitäpaitsi släbäreiden käyttö tarkoittaa sitä, että ilma on lämpimämpi ja auringonvalosta saa oikeasti riittävästi D-vitamiinia. Kokonaisuus on siis släbäreiden puolella :)

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ajattelin kysäistä, josko Palloseura maksaisi kevään matkani, niin saisivat juhlia taas ilman minua. Katsokaa vain, TPS on keväällä kuosissa.

Melkein kaikissa puoluebändeissä on hyviä biisejä. Muuten jätän politikoinnin muille.

Itse asiassa nyt on tulossa kaksi katsausta sikäläisiin markkinoihin, vaikka teenkin kierroksen aina keväisin. Marraskuun matka on aina melkein pelkkää lomaa.

Varvastossuissa on eroja, kuten Petrikin toi esiin. Nuo ovat minun ensimmäiset, joissa on lisävarusteen lisäksi ilmatyynyvaimennetut kannat. Paremmat ne ovat kuin Conversen tennarit, jotka taas ostin. Tosin tennareissa on aika paljon enemmän katu-uskottavuutta.

Eikö nyt ole kuitenkin trendinä paljain jaloin kävely sekä sitä mukailevat jalkineet?

Ja sitä paitsi nytkin oli se hiekka niin kumaa, että ei siinä ilman läpsyjä kävele, joten sand was and is hotter than flip-flops!

Nimetön kirjoitti...

Mutta sopiiko miehen laittaa flippamaflopit jalkaan?

http://www.suite101.com/content/should-men-wear-flip-flops-a258125

Kunto Kortilla kirjoitti...

Tuo on taas niitä elämän peruskysymyksiä.

Nimetön kirjoitti...

SM-liiga on palauttamassa lauantaipelit takaisin alkuiltaan - mutta vasta ensi kaudella.

– Syynä on negatiivinen ilmapiiri. Katsojamääriin lauantaipelien alkaminen kello 18.30 ei ole vaikuttanut ainakaan pienentävästi. Lauantaipeleissä on katsojia ollut jopa vähän edellisvuosia enemmän, kertoi Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala.
---------

Mitenköhän tuo "negatiivinen ilmapiiri" mahdettiin määritellä? Media, fanit, pelaajat vai kaikki?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Aika uskomatonta spedeilyä, jos tuo pitää paikkaansa. Asiakkaat ovat kertoneet oikeasti mielipiteensä kasvavien katsojamäärien muodossa, mutta negatiivisuus voittaa.

Väsäsinpä ajakuluksi Facebookin tukiryhmän klo 18:30 otteluille. Tuskin sillä mitään vaikutusta on mihinkään. Ryhmän feedi löytyy blogin oikeasta reunasta.

Nimetön kirjoitti...

Tepsi on häkeltynyt niin paljon, ettei pelaa tänään mihinkään aikaan.

Ylivoimaisesti paras pelipäivä ja vain kahdeksan joukkuetta pelaa??? Tiistaina pelasi kaikki 14 joukkuetta ja tulevana tiistaina myös.

Tiistai on seurojen omien sanojen mukaan ylivoimaisesti huonoin pelipäivä.

Koska liiga valitsee tiistain mielummin kuin lauantain, niin kuinka voisi odottaa heidän valitsevan ottelun alkamisajaksi enemmän katsojia vetävän?

Miksiköhän niitä talousvaikeuksia oikein on? Hmmm.

Jari Nikkola kirjoitti...

Toi "negatiivinen ilmapiiri" tosiaan hiukan ihmetyttää. Jos 90 minuutin muutos alkamisajassa ei näy kassassa kuin plussina (?) niin mitä hemmetin negatiivista siinä on? Kaikki muu jupina on kuitenkin toissijaista tulikuumissa pisniksissä kuten S/M-liiga.