sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Wild vs. Ilves

Ilves lienee kotijoukkue, joten noin päin nuo joukkueet tuohon otsikkoon piti tällätä, vaikka mainoksessa ne ovat toisin päin. Sillä nyt ei ole mitään merkitystä. Sillä on, että Wild pelaa maanantaina Tampereella, Turun sijaan.

En tiedä, kuinka suuresta taloudellisesta riskistä oli ottelun järjestämisessä kyse, mutta ymmärrän hyvin, että riskiä ei haluttu Turussa ottaa. Tehtyjä ratkaisuja on turha murehtia jälkikäteen.

Mielenkiintoinen ottelu on joka tapauksessa tiedossa. Moni Ilveksen nuorista pelaajista unelmoi varmasti NHL-kaukaloista, mutta eivät tule mahdollisesti koskaan pääsemään tämän lähemmäksi NHL-tähteyttä. Toivottavasti he osaavat ottaa ilon irti kokemuksestaan.

Veikkaisin Ilveksen lepuuttavan vanhempaa kaartia ottelussa, koska tiistaina liiga jatkuu Kuopiossa. Voin toki olla väärässäkin, mutta tuo tuntuisi loogiselta. Nuorille kokemus on once in the lifetime -luokkaa ja muutenkin loukkaantumisista kärsinyt rosteri ei ehkä kaipaa lisää ryppyjä.

Toivotaan, että Ilves saa väkeä katsomoon ja tunnelmaa halliin, sillä Wildin hovi oli erittäin vaikuttunut HIFK-Ässät -ottelun tunnelmasta. Täydennetään tunnelmia ottelusta tapahtuman jälkeen. Ja hei, vielä näyttää mahtuvan katsomoon.

No niin, retki tehty. Ottelu alkoi Tampesterissa klo 19 ja kotona Turkkusessa oltiin jo 23.20. Ei lainkaan ylivoimaisen paha rasti. Täytyykin varmaan käydä joku muukin Ipan matsi tarkastelemassa.

Joku jo ehti kommenteissa epäilemään ajatustani peluutuksesta, mutta mikäli oikein näin, nimen omaan nuorille annettiin vastuusta ottelussa. Hyvä niin, koska Ilves oli pari erää ja jopa tovin kolmattakin ihan hyvin pelissä mukana. Ihan loppuun asti ei jaksettu, vaan viimeisillä minuuteilla keskittyminen herpaantui muutamassa kohdassa ja lamppu paloi. Pojat saivat lopussa oppia siitä, että ammattilaiset latovat maaleja heti, kun annat paikan.

Ottelu oli ihan kelpoa viihdettä. Ei oikein voi verrata oikeisiin NHL-otteluihin, koska jokin siitä puuttui. Ei ehkä menty ihan sata lasissa. Herrasmieslätkää. Ilves hävisi lähes poikkeuksetta kaikki kaksinkamppailut. Törmäyskurssilla oltaessa, turkista rapisi varmasti kaikki punkit ja täit. No pitäähän eroa palkan verran ollakin.

Vajaa viisi tuhatta katsojaa. En tiedä, onko se paljon vai vähän. Joku kylläkin väitti katsomossa olleen paljon enemmän väkeä, ainakin jos vertaa liigamatsin katsojalukuihin. Ehkä tapahtuman järjestelijöiden liput oli jätetty laskennasta ulos. Jotenkin voisi olettaa, että suomalainen edes hieman innostuisi tällaisesta tapahtumasta, varsinkin kun kotijoukkue oli pelissä hyvin mukana, mutta se jää vain oletukseksi.

Tapahtuman järjestäminen näyttää olevan Tampereella ihan yhtä vaikeaa kuin Turussa. Oliko tapahtumasta olemassa käsikirjoitus? Jos oli, se ei ollut kaikkien tiedossa tai se oli vain yksi A4. Jos en ihan väärin muista Calgaryn reissulta, Flamesin yhden runkosarjaottelun käsikirjoitus on lähes 50 sivua. Siksi se tapahtuma pääsääntöisesti toimii. Tuossa meillä lienee eniten opittavaa.

Ottelun loppuun olisi voinut järjestää rankkarikisan, ihan vain katsojien iloksi. Niin taidetaan tehdä rapakon takanakin, harjoitusotteluissa. Kansa tykkää ja pelaajatkin saavat ihan hyvää kertausta. Minnesotan tähdet olisi tullut vielä kerran esiteltyä yleisölle, joka olisi päässyt hurraamaan maalia tai Aittokallion koppia.

Pelaajatkin pyörivät ottelun jälkeen jäällä vähän ihmeissään. Kokoontuminen rentoon yhteiskuvaankin olisi ollut monen fanin pokkarissa mukava yllätys. Ehkä jopa jonkun nuoremman pelaajankin pokkarissa. Tai ainakin äidin kännykkäkamerassa. Vähintään lopussa olisi voinut edes kiittää katsojia, pelaajia, NHL:ää ja varsinkin sitä, joka on päättänyt, että Hakametsän hallissa myydään jättilihiksiä.

Ottelutapahtumasta irrallisena pitää nostaa esiin hyvä idea. Ilveksen toipilaana olevat pelaajat jakoivat nimmareita erätauoilla, erikseen osoitetussa paikassa. En tiedä, onko Ilveksellä aina tapana toimia näin, mutta noinhan sen pitää olla. Muutkin liigajoukkueet voisivat tehdä saman. TPS Shopin edusta olisi Turkuhallissa hyvä paikka tehdä tuota PR:ää.

Olisiko tapahtuma ollut Turussa onnistuneempi? Paha sanoa. Hakametsässä tosin näkyi todella paljon tuttuja Turusta. Melkein yhtä paljon kuin Turkuhallissa TPS:n pelissä. Ja on muuten ihan tosi![ Aiheeseen liittyen: NHL Helsingissä / Sunshine hockey ]

BTW Katselen sivusilmällä Subilta tulevaa ohjelmaa tätä kirjoittaessani. Jonkun mielestä minäkin saatan olla naimisissa M&M Kuntotalon kanssa. Siltä se välillä tuntuu itsestäkin. Ohjelman henkilöt menevät kyllä rakkaudessaan vielä pidemmälle. Tosipaikka: Puolisoni Eiffel-torni. Miten ihmeessä ihminen voi mennä noin sekaisin? Tuntuu ihan uskomattomalta, mutta lisätietoa aiheesta löytyy esimerkiksi tästä. 

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Ilves vs. Wild menee ihan oppien mukaisesti, vaikka aika usein Pohjois-Amerikassa käytetäänkin muotoa Wild at Ilves, Wild @ Ilves tai vielä useammin samat käyttäen kaupunkien nimiä.

Mitä itse otteluun tulee, niin kyllähän Ipan on peluutettava parhaitaan. Mitä järkeä koko matsin järjestämisessä muuten olisi?

Jos tiistain liigapeli on ongelma, niin silloin ongelmia on seuran managementin päätöksenteossakin.

Btw, kuten Tepsin taloudellinen tulos osoitti, niin Wild-matsin järjestäminen Turussa ei ollut mikään ylivoimainen taloudellinen riski.

Kyllä siihen oli ihan omat syynsä. Paljon turkulaisemmat ja tepsiläisemmät syyt kuin ulos annettiin.

Calgary olisi kelvannut, koska niillä on... punaiset paidat:)

Sami Hurme kirjoitti...

Ilves visits Wild?

Kyllä muoto oli noin päin ennen @ merkkiäkin. Ilves ei nähdäkseni ollut Wildin vieraana vaan toisinpäin.

Toki vs lyhenteen voi ymmärtää myös versuksena, joka sekin tarkoittaa sitä, että joku menee vastustamaan toista.

Mikäli nyt oikein muistan vuosien otteluohjelmien selauksesta, muotoa vieras vs. koti on nimen omaan rapakontakainen muoto. Aika monelle olen joutunut korjaamaan ajatusmallia, jotta ovat löytäneet oikeisiin otteluihin.

Kuten kerroin, merkityksetöntä semantiikkaa.

Kohta kuvia ja ajatuksia ottelusta.

Sami Hurme kirjoitti...

Jos joku haluaa luopua perjantain NHL-lipustaan suosiolla, niin voisin hyvinkin lähteä katsomaan...

Anonyymi kirjoitti...

"vs." on "versus", ei "visists".

Sami Hurme kirjoitti...

Oli versus tai visits, muoto on ollut rapakon takana suomalaisittain väärin päin, siis oikein päin, kuten kuuluu.

Katsoin nyt kahden joukkueen vanhoista otteluohjelmista, niin joukkueiden nimien välissä seisoo tekstissä sana visits, ei versus. Mutta nämä ovat näitä...

Jari Nikkola kirjoitti...

Toisaalta jos ilmenee, että Ilves otti takkiin 4500 katsojalla tuosta pelistä (mihin suuntaan Ipan koutsi ilmeisesti ääneen jupisi) niin eiköhän Turun päätös ollut ihan OK? Maanantai-ilta, höntsäpeli, keväisen kiekkobuumin eväät ainakin hetkeksi syöty... Kaikesta NHL-hypestä huolimatta riski kasvaa joka kohdassa.

Jari Nikkola kirjoitti...

Tässä vielä ne Ipan koutsin kommentit aiheesta. PR-miehiä selvästi!

Sami Hurme kirjoitti...

Valmennuksen kommentit ymmärtää, joskin ne olisi kannattanut pitää suussa. Onhan se selvä, että valmennus kokee helposti tällaisen ottelu ylimääräisenä rasitteena, kun Kuopioonkin pitää seuraavana päivänä lähteä.

Ottelun olisi voinut nähdä myös mahdollisuutena. Ehkä pari junnua sai nyt itseluottamusta, kun vei NHL-tähden kaffelle.

On tosiaan vaikea miettiä, olisiko tapahtuma vetänyt yleisöä Tamperetta enemmän. Uskoisin niin, koska meillä Turussa tuollaista tapahtumaa ei vielä ole ollut ja mielenkiinto Mikkoa kohtaan olisi voinut olla toisenlainen. Ainakin ottelu veti Turusta paljon porukkaa Tampereelle. Se oli ainakin nähtävissä.

Olisiko Turkuhalliin riittävästi väkeä, on ikuisesti spekuloitavaksi jäävä kysymys.

Mielestäni Palloseuran päätös oli oikea silloin, kun se piti tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän Turun pelin olisi voinut myydä loppuun ihan mestaruushypellä ja klaanin pojalla. Ennakkoon siis.

Ja vs. on lyhenne sanasta versus. Myös sana visit(s) on olemassa, mutta sillä ei ole tunnettua lyhennystä.