lauantai 9. lokakuuta 2010

Aika vaihtaa?

Vaihtaminen on monessa jutussa nyt ajankohtaista. Lokakuun lopussa vaihdetaan kesäaika talviaikaan. Autojen kesärenkaat vaihdetaan kohta talvirenkaisiin. Kesäturkki vaihtuu talviturkkiin. Joku kiekkojoukkuekin saattaa miettiä valmentajan tai pelaajien vaihtoa.

Olisiko sinunkin aika vaihtaa? Vaihda vaikka kuntokeskusta. Tiedän hyvän keskuksen.

Turun kuntokeskuskartta on taas muuttumassa. Keskustassa oleva Centrumin kiinteistö menee remonttiin vuodeksi ja siinä oleva keskus sulkee ovensa. Elixia avaa uuden keskuksen siinä kiinteistössä mahdollisesti joskus loppuvuodesta 2011. Elixia ottaa muutenkin ison askeleen vuonna 2011, kun se avaa kesän kynnyksellä keskuksen myös läntiseen Turkuun.

Muutosta on siis ilmassa, kun vielä joitain pienempiäkin keskuksiakin näyttää tulevan ja menevän kartalla. Muutos on aiheuttanut ainakin sen, että meille on lähiviikkoina tullut paljon asiakkaita ovensa sulkevasta keskuksesta. Osa on ollut erityisen tuohtuneita saamaansa informaatioon, tai oikeammin sen puutteeseen. Se on ymmärrettävää, kun hetki sitten myytiin vielä vuosikortteja tarjouksella ilman tietoa jatkosta. Tiedottomuus näyttää jatkuvan.

No news is NOT good news, asiakkaan kannalta, tässä tapauksessa.

Koska potentiaalisia asiakkaita on nyt liikkeellä, helpotamme keskuksen vaihtamista ja nopeutamme päätösprosessia:


Siirtyneissä asiakkaissa on ollut paljon myös palaavia asiakkaita. Toivotan heidät erityisen lämpimästi tervetulleiksi takaisin. Toivottavasti olemme onnistuneet kehittämään tuotetamme siitä, kun lähditte. Lupaan, että pidämme teistä kaikista erityisen hyvää huolta ja autamme kaikin mahdollisin tavoin teitä saavuttamaan tavoitteenne.

Tarjoamme toisesta keskuksesta siirtyvälle asiakkaalle ensimmäisen kuukauden veloituksetta, koska hänellä saattaa olla sitoumus toiseen keskukseen vielä voimassa. Tämä ilmainen veloitukseton kuukausi pidentää peruskautta kuukaudella. Nyt on siis aika vaihtaa. Enää ei kannata odotella.

[ Aiheeseen liittyen: Vaihtamalla parani / Ei nimi miestä pahenna / Suomen paras kuntokeskus ]

BTW Eräs helsinkiläinen yrityskauppoja järjestelevä yritys oli meihin yhteydessä vielä tällä viikolla. Joku anonyymi toimija olisi välttämättä halunnut pikaisesti keskustella keskuksemme ostosta. Mikäköhän se anonyymi toimija mahtoi olla? Emme keskustele. Emme ole keskustelleet muidenkaan kanssa, jotka ovat olleet yhteydessä. Emme myöskään ole aikeissa keskustella, mutta aina voi tietysti yrittää.

5 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Minä se olin! Puhuin puhelimessa viiksiin naamioituneena. Jaa ei vai?

Mikä Sami se täky on, jonka voimin näitä kuntokeskuksia haluaa joka jamppa (pienellä) perustaa Turkuunkin? Liikkuuko fitness-bisneksessä oikeasti niin isoja potteja, että joka kortteliin on perusteltua suunnitella omaa gymiä?

Jotenkin tilanne tuntuu melko eriskummalliselta, etenkin kun parhaat yrittäjät ovat nurin ennen avajaispäivää.

Sami Hurme kirjoitti...

Jari, olen ihmetellyt ihan samaa. Suomessa on ainoastaan muutamia yksityisiä keskuksia, jotka tuottavat omsitajilleen selvää osinkoa. Valtaosa keskuksista rimpuilee nollassa tai sen alla. Työllistävät omistajansa, mutta mahdollisille sijoittajille ei jää mitään jaettavaa.

Veikkaan, että nämä alalle pyrkivät eivät ole tutustuneet alan taloudellisiin tuloksiin eivätkä siihen, kuinka ison työn takana on saada asiakkaita. Kuvitellaan, että kyllä minä osaan ja riittää kun ovet avaa. Onhan minulla kavereitakin vaikka kuinka.

Suurimmat yllätykset tulevat heti alkuun. Kassakone ei kolise siihen malliin kuin oli kuvitellut. Huomataan, että ei olekaan käyttöpääomaa lainkaan ja break eveniin on pitkä matka. Sen saavuttamisen jälkeen pitäisi sitten vielä kuitata ne tappiolliset kuukaudet tai vuodet. Ei olekaan kivaa. Missä ne kaverit nyt ovat?

Keskuksen rahoitusta suunniteltaessa annan aina ohjeen, että varmistuu siitä, että käyttöpääomaa on jo lts:ssä vähintään vuodeksi. Vaikka ei olisi yhtään asiakasta, rahaa pitää olla tilillä vuodeksi eteenpäin. Muuten ei tule olemaan kivaa, koska kulut on kuitenkin laskettu alakanttiin ja tilevat asiakasmäärät yläkanttiin.

Minulla on nyt alasta yli 10 vuotta kokemusta ja kaikkea on tullut nähtyä ja koettua. Taskua kaivettiin välillä syvältä. Aina ei ollut kivaa, mutta onneksi paniikkinappula pysyi koko ajan kuvun alla. Nyt voisi taas laittaa itsensä löysään hirteen...

Anonyymi kirjoitti...

Hola y buenas tardes. Jep, ehkä ainakin lätkä-TPS:n kannattais vaihtaa jotain...toivottavasti Kärpät saa tänäänkin lahjapinnat jota TPS on koko alkukauden jaellut...

BTW: Zumbassa toimii nyt sykemittaus! Vaihto dualiin oliskin ehkä kivaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hola =) Kärppä-fani kiittää ja kumartaa ;) Kiitos kolmesta sarjapisteestä!!
Pitäisikö Tepsin yrittää saada Suikkanen takas KHL:stä? TPS:llähän on nyt fyrkkaa...

Anonyymi kirjoitti...

Omalla nykyisellä (ennen siis MM,mutta muutin toisaalle turkua ja sali vaihtui) salillalni tiedotettiin että kulmille tuleva uusi sali ei vaikuta toimintaan vaan päinvastoin toimintaa kehitetään jatkossakin. Oli kuulemma tullut asiakkailta kysely että mitä tapahtuu kun uusi sali tulee viereen ja siksi oli ajoissa kerrottu asiasta. Olihan se toisaalta mukavaakin että oltiin avoimia asian suhteen ja kerrottiin että tulee uusi naapuri vaikka sitä en itsekään tiennyt aiemmin