keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Pyyheralli

IKEAn siniseen kassiin mahtuu noin 100 kpl kuntosalin hikipyyhkeiksi sopivia pyyhkeitä. Ai mistäkö tiedän? Olen ostanut niitä arviolta 15 kassillista. Yksi pyyhe maksaa 50 senttiä. Ne maksoivat vielä vuosi sitten 25 senttiä.

M&M Kuntotalon pukuhuoneissa on pino valkoisia pyyhkeitä, joita asiakkaat saavat käyttää hikipyyhkeenä harjoitellessaan meillä. Muutama yrittäjä on kysynyt minulta, miten me voimme tarjota asiakkaille hikipyyhkeet veloituksetta lainaksi. Olen aina ihmetellyt kysymystä. Ei varmasti pysty tarjoamaan, jos ei halua. Me haluamme.

Ymmärrän kuitenkin ihmettelyn. Yrittäjälläkin on tapana karsastaa vaivaa, vaikka se koituisi asiakkaiden hyväksi. Yrittäjäkin on usein laiska. Hän haluaa päästä helpolla.

Pyyherallimme vaatii luonnollisesti ensin ne pyyhkeet. Niitä pitää olla hyllyssä pari sataa koko ajan. Ne pitää hankkia jostakin. Me hankimme ne IKEAsta, koska ne ovat siellä kohtalaisen edullisia.

Monella on kotona olevassa pesukoneessa sellainen vika, että se syö sukkia. Se syö aina vain toisen parin. Keskuksemme pesukoneessa näyttää olevan sellainen vika, että se syö pyyhkeitä. Siksi olen kantanut niitä meille parin vuoden aikana arviolta tuon 1.500 kappaletta.

Merkkaamme pyyhkeet M&M-kirjaimin, mutta siitä huolimatta pyyhkeitä päätyy pesukoneemme sijaan johonkin muualle. Olen usein ajatellut, että pitäisikö pyyhepinon viereen laittaa säästöpossu ja kyltti, jossa lukee:
Pyyhkeen lainaaminen kuntoilun ajaksi on ilmaista. Jos haluat viedä pyyhkeen mukanasi, laita 50 senttiä possuun.
Mahtaisikohan joku maksaa pyyhkeestä?

Hävikistä huolimatta näen pyyhkeiden tarjoamisen myös taloudellisesti kannattavana. Luonnollisesti se lisännee asiakastyytyväisyyttä, pyyhkeen tarjoamisen ollessa vielä varsin harvinaista Suomen kuntokeskuksissa. Tarjoamalla pyyhkeen, me säästämme laitteiden huoltokustannuksissa, kun asiakkaista suurin osa on oppinut käyttämään hikipyyhettä. Nahkapinnat pysyvät merkittävästi kauemmin ehjinä ja laitteet muutenkin siistimpinä.

Pyyheralli pyörittää pesukonettamme kolmesta viiteen kertaan päivässä, joten vaatihan se henkilökunnaltakin lisäpanosta. Jonkun täytyy muistaa hakea pyyhkeet pukuhuoneesta, viedä uudet tilalle ja laittaa likaiset pesukoneen jälkeen kuivuriin ja takaisin kiertoon. Kaikki tämä on kuitenkin järjestettävissä, jos sen vain haluaa organisoida.

Joku voisi kysyä, onko tämä millään mittarilla luontoystävällinen. Me perustelemme sen itsellemme sillä, että nähdäksemme on järkevämpää, että kaikki keskuksessa käytettävät hikipyyhkeet pestään keskitetysti, kuin yksittäin asiakkaan kotona. Suurin osa asiakkaista käyttäisi varmasti omaa pyyhettään, jos me emme tarjoaisi sellaista lainaksi.

[ Aiheeseen liittyen: Asiakaspalvelumittari / Muistamisen voima ]

BTW Me elämme mielenkiintoisessa maailmassa. Miten ihmisillä riittääkään energiaa valittaa kaikenlaisista asioista. En ole juurikaan lueskellut Raamattua, mutta nyt näyttää siltä, ettei sitä uskalla lukea jatkossakaan. Tai jos luen, pitää se laittaa kettingillä tai jollakin kiinni käsiin, ettei se satu tippumaan tai jopa lennähtämään käsistä. Joku voi tehdä rikosilmoituksen. Jos ihmisen ainoa murhe on Tervon tapa käsitellä pyhää kirjaa, olen hänelle kateellinen. Toisaalta taas voisi ajatella, että ihmisellä on tukuttain murheita, jos antaa Tervon tavan käsitellä pyhää kirjaa sekoittaa oman arjen.

11 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Tämä on vissiin näitä elämän pieniä asioita, joista ei edes tajua kiittää säännöllisesti, vaikka aihetta olisi. Eli kiitokset näin jälkikäteenkin ja ennakkoon.

Pyyhejakelu on ollut erinomainen palvelu, aina ei oma pikkupyyhe satu jostain syystä mukaan, se on hetkellisesti häviksissä tai pesussa ja tuo teidän lainaamanne pyyhe on pelastanut kaiken. En ole ikinä ollut muun kuntosalin jäsen, joten ei käynyt mielessä, ettei tuo ehkä tosiaan ole normipalvelu. Näin sitä ihminen tottuu hyvään palveluun, eikä osaa edes kiittää siitä.

1500 pyyhkeen hankinta on epäilemättä maksanut hieman, mutta epäilemättä asiakastyytyväisyyden ja laitteiden pintojen huollosta tulleet säästöt sen paikkaavat. Puhumattakaan siitä hyvästä sanasta, joka leviää, kun voidaan ringissä äimistellä saleja, jotka eivät tätä pientä, mutta valtavaa, palvelusta asiakkailleen tee.

Edelliseen tekstiisi viitaten; tuskin tämä isossa kuvassa vaikuttaisi järkevältä jutulta, mutta lähempää katsottuna sillä lienee vain hyviä puolia.

Kiitos lienee siis vielä kerran paikallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei jumal..pia heitetää pyyhe kehään Riku-Petterin osaltaki. Minkä värisii pyyhkeit teil on siel mm:llä? Mustavalkoisia vai sinisiä?
Nyt ne punaset housut ja munaa kehiin, Riku-Petteri!

Sami Hurme kirjoitti...

Meillä on pääsääntöisesti valkoisia pyyhkeitä.

Onko koskaan siitä ollut merkittävää hyötyä, jos ainoastaan päävalmentaja ulostetaan?

Olin Suikkasen lähtöilmoituksen jälkeen sitä mieltä, että Riku ykkösenä oltaisiin voitu mennä tähän kauteen.

Nyt se olisi tuntunut varsin järkevältä. Pidän yhä Leimettä erinomaisena valintana, jos Rikun eteen piti joku valita.

Tappioputkesta huolimatta olisin jatkanut valitulla valmennuskaksikolla, varsinkin kun ensi kauden koutsi on jo valmiina.

Maikkari kertoo juuri nyt Palloseuran suunnittelevan suurta valmentajakaappausta. Katsotaan...

Sami Hurme kirjoitti...

Petrille,

En pysty nyt nimeämään yhtään suomalaista kuntokeskusta, jossa olisi hikipyyhkeet tarjolla.

Anonyymi kirjoitti...

Pystytkö nimeämään yhtään pohjois-amerikkalaista kuntosalia, missä ei ole hikipyyhkeitä tarjolla?

Telineen/penkin hikiseksi jättäminen voi johtaa kuntosalin antamaan porttikieltoon. Seinfeld ikuisti myös tämän asian:)

Anonyymi kirjoitti...

Raamattua ei saa heittää, koraania ei saa polttaa, pelipaitaa ei saa laittaa pukukopin lattialle, logon päälle ei saa astua, ja kun musta kissa ylittää tien, niin muista sylkeä vasemman olan yli.

Ihmiset haluaa aina uskoa johonkin satuun. Niihin meidät opetetaan jo pieninä, kun Nalle Puh ja Aku Ankka kävelevät paidat päällä ja puhuvat sujuvasti useita eri kieliä.

Ei siitä ole pitkä matka vetten päällä kävelemiseen tai 71 neitseellisen friidun saamiseen. Aamen.

Sami Hurme kirjoitti...

En ole käynyt rapakon takana yhdelläkään kuntosalilla, jossa ei olisi ollut hikipyyhkeitä tarjolla. Monessa saa kylpypyyhkeenkin.

Dominikaanisessa tasavallassa kun kävin kuntoilemassa paikallisella salilla, minun piti ostaa salipyyhe, koska omaa ei ollut mukana. Ilman sitä ei saanut harjoitella.

Kylpypyyhekäytännön haluan tuoda myös meille. Nyt sellaisen saa lainaksi, jos oma pyyhe on jäänyt kotiin. En ole vielä osannut arvioida, kuinka paljon tuo palvelu toisi lisää pyykkikuormaa, mutta kokeilemalla sekin selviää.

Itse asiassa nythän sen keksin. Kokeilemme sitä ensin Silver Club -asiakkaiden kanssa. Tiedotan siitä loman jälkeen.

Aamen myös täältä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset minunkin osalta hikipyyhkeistä ne ovat todella kiva lisä.

Minulla on muutaman kerran se m&m merkattu pyyhe pyörähtänyt kotikoneen kautta mutta kyllä ne takaisin kulkeutuu ainakin omalta osaltani. Pidän kaapissa aina muutamaa omaa hikipyyhettä siltä varalta että ne sattuvat olemaan loppu siitä pinosta.

Anonyymi kirjoitti...

Valkoinen pyyhe kehään!!
Alatalo peluuttaa hyökkääjiä ja Riku-Petteri puolustajia.
Mutta ei, ainoa oikea liike tässä vaiheessa olisi Riku-Petteriltä siirtyä pois TPS:stä - nyt vielä voisi vetäytyä ns. hyvän sään aikaan. Sami, veikkaan että Riku-Petteri ei itsekään ollut valmis (halukas?) päävalmentajaksi Suikkasen lähdön jälkeen, eikä tilanne muuttunut yhtään helpommaksi Leimen lähdön jälkeen. Minä veikkaan, että keväällä nähään vielä Aravirta TPS:n peräsimessä ja jostain hankitaan vielä uusi mv:kin, joten ei tuosta keväästä vielä enempää tiedä, paitsi että yhtä varmasti se tulee kuin Leimen potkutkin.

Anonyymi kirjoitti...

Maksaako Anonyymi Riku-Petterin palkan huhtikuun lopulle saakka vai miten nämä ehdotukset irtisanoutumisille pitäisi hoitaa?

Aika paljon niitä aina tarjotaan, mutta aika harvoin jaksetaan ajatella päätyyn saakka. Kuka irtisanoutuu määräaikaisesta työstä ilman tietoa uudesta työpaikasta?

Ekana tulee mieleen rikkaat ja tokana tyhmät. RPL ei ainakaan ole rikas, joten...

Anonyymi kirjoitti...

Tulos tai ulos.
Anonyymi ei maksa, eikä
maksa tepsikään jos ei ole tehty
kirjallista sopimusta. Ehtisköhän
RPL:n agentti vaatia kunnon palkankorotusta vastuun lisääntymisestä yms. tässä kiireessä. Kai se RPL noi on kuntoon hoitanu, mut jos ei oo niin nyt on viimeinen aika hankkia se agentti hoitaan asiat.
Voittoja TPS:lle!!!