lauantai 3. lokakuuta 2009

NHL Helsingissä

Heti aluksi pitää kysyä, missä oli kaikki "rumble"? Miksi ei ollut NHL-tyyppistä alkushowta? Miksi musiikin volyymi oli niin hiljaa? Missä oli itse show?

Ottelu itsessään oli tietysti hyvä. Keskiverto NHL-ottelu. Vauhtia, taitoa ja fyysisyyttä. Floridan kotihallissa on tullut nähtyä paljon huonompaakin lätkää. Kuten niin usein Sunrisella, Panthers on niskan päällä ensimmäisen erän ja voisi ratkaista otteluja jo tuolloin, koska Floridan aurinko saattaa pehmittää vastustajaa.

Sunrise Express (Weiss-Booth-Horton) puksuttaa ensimmäisen erän ja sitten hiilet loppuvat. Blackhawks pääsi selvästi otteluun mukaan toisessa erässä ja näytti jopa menevän menojaan. Vaikka valtaosa katsojista näyttikin olevan The Orginal Six -joukkueen takana, Panthersien voitto miellytti minua.

Ville Koistisen iltaa ei oikeastaan paremmin olisi voinut käsikirjoittaa. Se meni juuri niin kuin pitikin. Neloskentän laiturina ensin. Tasoitusmaali, ratkaisumaali rankkareissa ja illan ykköstähti. Ja vielä noilla peliminuuteilla. Ehkä ykköstähdessä oli kotikenttäetua, mutta ei se silti sitä vie Villeltä pois.


Joku kysyi bussissa suurinta eroa SM-liigan ja NHL:n ottelun välillä. Oma kommenttini on, että kyse on kahdesta eri pelistä. Kutakuinkin mahdotonta verrata. Erilaisia elementtejä on liikaa.

Pelin kannalta merkittävin ero lienee kuitenkin se, että tuomareilla ei ole NHL:ssä näkyvää roolia. He tuomitsevat, eivät ratkaise otteluita. Joku kiinnitti jopa huomiota siihen, kuinka tuomarit siivoavat huomaamatta, pelin kuluessa, jään ylimääräisistä esineistä, kuten rikkonaisista mailoista tai jäällä pyörivistä kypäristä. NHL-tuomareille heidän roolinsa on selvä.

Vieruskaveri sai katsomoon lentäneen kiekon jalkoihinsa. Olisin minäkin tuon voinut ottaa...

Ensimmäinen virallinen NHL-ottelu Suomessa tuli siis todistettua. Sitä ei kukaan vie minulta pois. Sen verran paljon arvostan lätkää, että tuo oli hieno kokemus. Iso kiitos mahdollisuuden järjestäneelle taholle. Aika mahtavat paikat oli pleksin takana. En yhtään ihmettele, että sillä kohtaa on hallin kalleimmat paikat.

BTW Me olemme huonoa urheilukansaa. Me emme vain osaa ja halua kunnioittaa Suuria Urheilijoita. Oli aivan ala-arvoista, ettei suomalainen yleisö osaa osoittaa kunniaa kotimaiselle Hockey Hall of Famerille, joka pudottaa aloituskiekon. Meillä ei ole noita montaa, joten sen takamuksen voisi opetella nostamaan penkistä silloin kun se kuuluu nostaa. Kaveri taitaa olla yhä Jagr'n jälkeen eniten pisteitä NHL:ssä tehnyt eurooppalainen! Moukat!

8 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Töllöttimestäkin katsottuna ihan kelpo matsi tosiaan. Huomattavasti sähisevämpi tapaus kuin vaikka Thrashers-Rangers sinä iltana kun Kallion Tompan Nahilan debyytti oli käsillä. Koistisen Villen rannekudista pinnat, ei huono kuti todellakaan.

Pelaajat olivat vahvoja, nopeita ja eittämättä jossain vaiheessa kestäviäkin kunhan kausi etenee. Kaikki osasivat pelata, pakitkin, ja kudit olivat tarkkoja ja kovia. Taklauksista ei tullut jäähyjä tai kaikista kaatumisista jäällä.

Hemmetti, tälläistä herkkua pitäisi saada SM-liigaankin! Ainakin jos tönkkösuolattua suomistudiota kommentointeineen ja plankkispotteineen on mahdollista viilata. Jari Kurrin puheesta ei vieläkään saa selvää ja Oskulla on opinnot kesken. Nupe Nurminen toki jatkoon kaikin tuomariäänin.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Koistiselle ja Niemelle, että onnistuivat kotikaukalossaan. Niemi saattaa kauden aikana pelata paljon odotettua enemmän, koska Huet ei ole kärkimokke, vaikka palkka sillä tasolla onkin.
Koistisella tulee olemaan melkoinen kiire mahtua kuuden pakin joukkoon, mikäli pakisto pysyy terveenä.
Euroopan matsien yhteenvetona:
1)Detroit ei palaa finaaliin
2)St.Louis on lännessä musta hevonen (lopetti kauden 25-8-9 saldolla)
3)Chicago ei tule vastaamaan suuriin odotuksiin ja putoaa ekalla kierroksella
4)Sunrise Panthers ei pääse playoffseihin, mutta ei myöskään joudu karsintoihin

Anonyymi kirjoitti...

http://www.aftonbladet.se/
sportbladet/hockeybladet/
internationellt/nhl/
article5900167.ab

Tukholmassa yleisö nousi seisomaan Mats Sundinin astuessa jäälle aloituskiekkoa pudottamaan, mutta näitähän sattuu. Noloa, mutta sitähän tämä joskus aina on...

Anonyymi kirjoitti...

Sakari "Saku" Koivun ensimmäinen peli Ducksissa on pulkassa ja suomalainen media repii varmasti omat tarinansa matsista, missä Sharks oli aivan ylivoimainen.

Ei tarvitse hävetä, eikä tarvitse haaveilla kannusta. Samaan tasoon menee kuin Montrealissa. Palkka pienempi, verot pienemmät, ilma lämpimämpi. Loistava paikka kolmevitoselle.

Sami Hurme kirjoitti...

Hieno paikka Niemen nollapelille. Mahdollisuus peliaikaan näyttäisi olevan alkaneella kaudella, tosin kausi vasta alkoi, myös Huetilla.

On se kyllä kumma juttu, kun emme osaa osoittaa kunniaa legendoille. Veikkaan sen johtuvan kateellisesta sielustamme. Mikä tuokin luulee olevansa, kun tuolla kiekkoja tiputtelee... Hävettää!

On muuten hieno mobiilitulospalvelu NHL:llä. Latasin iLuuriin jo keväällä ja nyt se on vielä parempi...

Anonyymi kirjoitti...

Hola, joo oli aika "liikuttavaa" kattoo kun Koistinen onnistus pe-matsissa...pelas kuitenkin niin vähän aikaa ja sit ku oli kentällä niin kax isoo onnistumista...Ville oli haastattelussa matsin jälkeen NIIN onnellinen että hädin tuskin sai sanaa suustaan ;) tollasesta onnesta tulee ittekkin hyvälle tuulelle :)

Anonyymi kirjoitti...

NHL:ssä on tietysti monia hienoja juttuja, mutta niin pitääkin olla, kun käytössä on maailman parhaat pelaajat, hallit jne.

Mutta yksi asia, mikä ei maksa dollariakaan on tuomarien asenne. NHL-dumarit eivät yritä olla kentän poliiseja rankaisemalla jokaista tönäisyä. He antavat pelaajien pelata ja tuuletella tunteitakin (kummassa mahtaa tulla 10 minsaa suun paukuttamisesta helpommin, SM-liigassa vai NHL:ssä), mutta kahvaamiset otetaan pois todella tarkkaan.

NHL-dumarit saavat ohjeet liigalta ja noudattavat niitä nöyrästi ymmärtäen myös pelin luonteen. Toki heillä on hyvät edut ja palkat, mutta kuten sanottua - hyvä asenne ei maksa taalaakaan.

Taklaus ja töniminen ei ole jäähy oikeassa hokissa. Piste.

Sami Hurme kirjoitti...

Edellisen Anonyymin kanssa ihan samaa mieltä.

Miksi lätkätuomari istuu Suomessa jumalan penkillä?