maanantai 14. joulukuuta 2009

Mainonnan vaikeus, osa 2

Kesällä 2008 kirjoitin mainonnan vaikeudesta. Nyt on aiheellista taas palata astialle

M&M Kuntotalossa on meneillään kampanja, jossa arvomme joka viikko yhden Samsung taulutelevision arvontaan osallistuneiden kesken. Olemme mainostaneet sitä mm. Aamuset kaupunkilehdessä tällä mainoksella:


Koska Suomessa ei lain mukaan voi järjestää mitään kohdistettua arvontaa ilman viranomaislupaa, arvontaamme saa osallistua kuka tahansa. Esimerkiksi ainoastaan jäsenien tai jäseneksi liittyneiden kesken ei voi arpoa mitään, koska arvonnassa on tällöin ostopakko.

Tuon vuoksi mainoksessa lukee

"Ei ostopakkoa. Voit osallistua arvontaan myös postikortilla."

Mikä tässä mainonnassa ja kyseisessä mainoksessa on sitten vaikeaa?

No, mihin sinä lähettäisit postikortin tuon mainoksen perusteella?

Olemme hankkineet kyseiset taulutelevisiot Nuppulantien Veikon Koneesta, josta teemme aika paljon hankintojamme. He ovat olleet hyvä yhteistyökumppani. He ovat jälleen niin hyvä yhteistyökumppani, että toimittavat kaikki heille arvontaan lähetetyt postikortit meille arvontaan.

Miten mainosta olisi pitänyt korjata, jotta postikortit löytäisivät tiensä suoraan M&M Kuntotaloon? Minä tiedän, mutta kerro sinä, miten sinä olisit muuttanut mainosta.

En nyt kaipaa mitään taiteellisia tai graafisia ad-neuvoja, vaan kerro, millä muutoksilla asiamme tulisi paremmin esiin.

Voit tietysti myös ihmetellä mainoksen graafista ulkoasua ja luen nekin kommentit mielenkiinnolla, mutta kerron jo tässä kohtaa, että arvontaan tulee tolkuton määrä kortteja ja lappuja, joten yskän on aika moni ymmärtänyt. Eikä mainoksen tekeminen ole maksanut meille kuin puolisen tuntia aikaani.

[ Aiheeseen liittyen: Mainonnan vaikeus / Uusi tapa mainostaa / Yksi tapa mainostaa / Mainoksen tarkoitus ]

BTW Aamusetin Lätkäliiga on puolessa välissä ja meillä näyttää olevan sopiva 13 pisteen kaula toisena niskaan hengittävään Classic Maniin. Mikäli osun kevään aikana veikkauksissa yhtä hyvin kohdilleen, SM-liigan sarjataulukkokin tulee näyttämään ihan hyvältä, optimisti kun olen...

Edellisen bloggauksen kommenteissa on hyvää keskustelua Hunajata-kappaleen merkityksestä Palloseuran imagolle.

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jani ilvekseen tai itävaltaan.

Karhuherra kirjoitti...

En ole menossa minnekäään, enkä varsinkaan Itävaltaan. Mutta saako osallistua arvontaan tätä kautta?

Arvioin jo ennen kysymystäsi, lehteä katsoessa, että itse olisi ensitöikseni poistanut mainoksen informaatiosta muutaman kymmentä prosenttiä. Olisin kertonut vain siitä arvonnasta pääasiassa, ja Veken vehje olisi saanut osakseen pelkän logon.

Aikaa olisi mennyt ehkä 45 minuuttia, koska tiiviimpään ilmaisun viimeisteleminen on aina vaikeampaa kuin "kaiken" kertominen.

Anonyymi kirjoitti...

Haluaako verottaja omansa telkan voittaneelta? Tumma ja tanakka Amerikan Riitta Väisänen, Oprah, lahjoitti studion yleisölle biilit.

20% auton saaneista alkoi vaatimaan Oprahilta myös verojen maksamista. Ihminen tyytyy niin vähään...

Niin, mainokseen olisi pitänyt lisätä "kaikki osallistuu arvontaan ;)". Tai "emme heitä postikortteja roskikseen;)"

Klagenfurt hakee tai haki maalivahtia, joten Juuso Wahlstenin ulkomaan kasvattajaseura jatkaisi suomalaistraditioitaan.

Juuson vuoden keikka Klagenfurtiin oli aikanaan saman paljon suurempi uutinen kuin nykyisin tehdyt NHL-sopimukset. Ulkomaille? Ammatikseen? OMG! (Onpas Mahottoman Gauhiaa!)

Sami Hurme kirjoitti...

Anonyymi 1:
No kumpaan Jani on menossa? Joku väitti seuran olevan myös KooKoo tai Tuto. Taidetaan hosua haulikolla.

Karhuherra:
Arvontaan voit osallistua myös postikortilla, jos et täyttänyt kuponkia tiskillä.

Informaation määrän suhteen olen samaa mieltä. Sitä pitää aina olla mahdollisimman vähän.

Veikon Koneen osoitteen pois jättäminen olisi ollut selkeä vaihtoehto, mutta sitä en halunnut tehdä, koska Veikon Koneet ovat erillisiä yrityksiä ja halusin nimen omaan kertoa, että yhteistyökumppanimme on Nuppulantien Veikon Kone.

Anonyymi 2:
Lahjaveron raja Suomessa on 4.000 euroa. Ymmärtääkseni Tuloverolain 85 § mukaan Arpajaisverolain 2 §:ssä tarkoitetuista tai Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa sen lainsäädännön mukaisesti toimeenpannuista arpajaisista saatu voitto ei ole veronalaista tuloa. Auto taas ylittään tuon 4.000 euroa, joten lienee siksi Suomessakin verotettavaa tuloa.

Me heitämme postikortit roskikseen. Tai laitamme itse asiassa silppuriin, mutta vasta arvonnan jälkeen.

Klagenfurthan on hieno paikka.

Lisää ehdotuksia?

Petri kirjoitti...

"Yhtä tulitikkua siirtämällä" tuon saisi korjattua niin, että lisää Veikon Koneen logon yläpuolelle tekstin "Yhteistyössä".

Tämä vihjaisi lukijalle suoraan, että Veikko on toimittaja ja koneen saadakseen pitää tehdä jotain M&M:n kanssa, eikä Veikon Koneen tai Samsungin.

Anonyymi kirjoitti...

Hola =) Jani tietty Oulun Kärppiin!!!

Kun katsoo mainosta nopsaan niin jostain syystä tuo lopussa oleva Veikon Kone "viittaa" mainoksen neljään ensimmäiseen riviin....Veikon Kone
arpoo taulutelkkarit(joten lappu heille).Jos haluaa jäseneksi M&M:ään niin sit pitää soittaa??

Ehkä ihan alussa pitäis olla heti mainittuna että M&M arpoo taulutelkut tms??

Sami Hurme kirjoitti...

Hola osui minun mielestäni maaliin. Voit palkkioksi noutaa asiakaspalvelustamme M&M mukin.

Mainoksessa olisi pitänyt lukea, että M&M Kuntotalo arpoo joka viikko television.

Petrin ehdotus kävi myös mielessä, mutta se ei nähdäkseni vielä takaisi sitä, että mainos kertoisi arvonnan tapahtuvan M&M Kuntotalossa.

Voisihan se silti tapahtua yhteistyöyrityksessä, eikö vain? Varsinkin kun mainoksessa on Arvomme, joka voi tarkoittaa montaakin yritystä yhdessä.

Eli Petrin tapaan ainoastaan yhtä tikkua siirtämällä olisimme (mahdollisesti) välttäneet sen, että kortteja ei menisi Veikon Koneeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Hola y gracias =) hieno M&M muki haettu ja ekat TEETkin olen siitä jo juonut ...mitäs muuta voitais tsekata =)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt Jamppa ja Malmö ovat sitten purkaneet loppukauden sopimuksen, eli mies on vapaa neuvottelemaan mm. Tepsin kanssa.

Onko mitään skuuppia suunnasta? TPS, Ilves, TuTo...??? Toivotaan nyt ainakin Turkua, oli se sitten Tepsi tai TuTo. Ei muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Nikkolan blogissa oli Sydsvenskanin lainaus:

Ingen annan klubb är involverad i själva lösandet av Hurmes kontrakt med Redhawks, men det finns ett par finländska intressenter när det gäller målvaktens vidare karriär.

Ilves har varit på tapeten tidigare, men om det spricker talar mycket för att Jani Hurme hamnar i hemstaden Åbo. Storklubben TPS är förstås ute ur bilden. Istället handlar det om andradivisionslaget TuTo, vars sportchef lär ha varit i Malmö för förhandlingar med Jani Hurme.

TPS on tämän mukaan ulkona vaihtoehdoista, mikä on hieman omituista. Sanoihan Arsi Vuori aikaisemmin, että suostuvat neuvottelemaan vasta, kun Hurme on "free-agent". Vieläkään sopimuksen purkamisesta ei ole mitään virallista, joten kaiken järjen mukaan Arsi vasta aloittaa keskustelut.

Jännää, että TuTo on ollut noin aktiivinen. Oliskohan ajatuksissa sittenkin liiga, vaikka jääkiekon keksinyt Ikarios koutsaakin nykyään muualla?

Anonyymi kirjoitti...

Tepsin toimarihan on viestittänyt, että Hurme ei pelaa TPS:ssä. Kai siihen pitää uskoa.

Ilveksellä taitaa olla haluja tehdä seuraavankin kauden kattava sopimus, joten Ilves on varmaan todennäköisin vaihtoehto. Turussa kirjoilla olemalla käy töissä Tampereella, joten muut kulutkin pysyvät hanskassa verotuksen avulla.

Mätsky jr on Malmössa. Turkulaisista joukkueista TuTo on ainoa vaihtoehto. Ilveksen ja TuTon välillä vaakakupissa on voittava joukkue kontra häviävä joukkue. Molemmille joukkueille hyvä joululahja.

Anonyymi kirjoitti...

Kerran TuTo, aina TuTo. Kysykää vaikka Leppäsen Rekalta, jonka paita pitäisi olla jo kauhtuneena siilon katossa.

Sami Hurme kirjoitti...

Jamppa lähtee huomenna Suomeen, joten eiköhän kaikki Anonyymit pääse kohta piinastaan...

Anonyymi kirjoitti...

TPS:n toimari Kai Hietarinta lähetti tekstiviestin Auran Aaltojen selostuskoppiin ja viesti oli sellainen, että Jamppa ja Malmö eivät ole päässeet sopimukseen ja Jamppa joutuu ilmoittautumaan seuralle jatkuvasti.

Vaikea arvata, miksi Tepsin toimari kommentoi toisten seurojen asioita ja vielä väärillä tiedoilla? Kai siihenkin joku mauton syy löytyy.

Mielenkiintoista muutenkin, että saman talon Vuori sanoo neuvottelujen alkavan vasta buy-outin jälkeen ja Hietsu sanoo, ettei buy-outia tule, eikä Jamppa heillä pelaa.

Ruissalo on ennallaan. Kuka kaipaa Iso-Hannua, Väli-Hannua, Pikku-Hannua ja Narvanmaata, tai Sutelaa, kun homma on hyvissä käsissä.

Anonyymi kirjoitti...

"TPS:n toimari Kai Hietarinta lähetti tekstiviestin Auran Aaltojen selostuskoppiin ja viesti oli sellainen, että Jamppa ja Malmö eivät ole päässeet sopimukseen ja Jamppa joutuu ilmoittautumaan seuralle jatkuvasti."

Niin, sinähän sen sanoit. Eivät olleet sillä hetkellä päässeet sopimukseen. Tilanteet muuttuvat.

Ruissalo ei osaa vieläkään ennustaa tulevaisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Eivät voineet päästä sopimukseen, kun eivät pelaajakoordinaattorin mukaan edes neuvotelleet. Niinhän yhdessä haastattelussa kerrottiin. Nyt on varmaan turha aloittaa neuvottelut, kun buyout on selvä. Saa nähdä, nouseeko Ilves ja kuinka ylös joulun jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Ruissalo ei voi kohta ennustaa mitään. Voi vain muistella menetettyä omaisuutta. Olikohan sen ennustaminen vaikeaa?

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa Jani Tampesteriin. Se on moro nääs.

Sami Hurme kirjoitti...

En oikein tiedä, mitä tästä kaikesta kuhinasta Jampan ympärillä pitäisi ajatella...

Aikamoista mielenkiintoa löytyy lahden molemmin puolin.

Anonyymi kirjoitti...

Julkisuudessa asiaa on kommentoinut vain Malmö ja TPS (ja nyt myös Ilves), joten sen pohjaltahan tässä varmaan täytyy mielipiteensä muodostaan.

Vuori sanoi, ettei TPS neuvottele Malmön kanssa Hurmeesta.

Hietarinta sanoi, ettei Hurme pelaa Tepsissä.

Vincent Manngard sanoi Aamulehdessä, että Ilves on neuvotellut Hurmeen kanssa.

Jos tuosta ei pysty laskemaan Hurmeen tulevaa osoitetta, niin en voi olla avuksi. Onnea vaan jatkoon.

Juuso Anteroinen kirjoitti...

No onhan mainos aika sekava sillisalaatti, mutta mikäs siinä jos homma toimii ja postikortit löytävät lopulta perille.

Katsojalle saattaa hyvinkin jäädä epäselväksi mainostaako tässä M&M -kuntotalo, Veikon Kone vai peräti Samsung :)

Anonyymi kirjoitti...

Yhden sanan lisääminen olisi helpottanut pesäeron tekemistä M&M:n ja Veikon koneen välillä, eli Veikon koneen logoa ennen sana "Yhteistyössä" (tai: yhteistyökumppanina), joka kertoisi helposti ja nerokkaasti sen, että Veikko koneineen on jotenkin hommassa mukana, mutta ei arvo toosia.

Sami Hurme kirjoitti...

Yhteistyö-sanan lisääminen ei mielestäni olisi ollut riittävä ratkaisu, vaan kuten edellä mainitsin, mainoksessa olisi pitänyt kertoa selkeästi kuka television arpoo.

Pesäeroa se olisi tehnyt, mutta kokemukseni mukaan ei riittävästi.

Ensi viikolla saatte ihmetellä uutta mainosta.

Marco kirjoitti...

Ilmoitukseen vain yksi osoite ja ilmoittaja länsimaalaisittain se ilmoituksen alimmainen :)

Anonyymi kirjoitti...

pitaa tarkistaa:)