lauantai 20. maaliskuuta 2010

Runkosarja taputeltu

Aika onnistunut runkosarja, kun viimeisellä kierroksella oli jaossa niin paljon. Puuttui ainoastaan se, että viimeisestä sijastakin olisi taisteltu vielä viimeisellä kierroksella.

Palloseura otti suoran play off -paikan omien esitystensä ansiosta. Väitetyn liigan toiseksi pienimmän pelaajabudjetin omaavan joukkueen taakse jäi siis liuta kalliimman luokan joukkueita. Jopa ehkä superkalliita.

Tuosta minä pidän. Rahalla ei ole voitettu yhtään mestaruutta.

Pelaajamateriaali voidaan aina määritellä hinnalla ja on varmasti totta, että hintalapun summan kasvaessa voittojenkin mahdollisuus kasvaa. Mutta vain mahdollisuus. Se ei takaa voittoja. Hintalapun summa ei tule koskaan korvaamaan tahtoa.

Hintalapusta puhuttaessa, Jokerit sai vielä mahdollisuuden pestä kasvonsa. Samassa pesutilassa ovat pärstäänsä pyykkäämässä Kärpät. Jostain syystä se hieman tuntui hyvältä, että juuri nämä joukkueet hakevat sääleistä vauhtia. Kumpikin joukkue voi silti olla vielä ihan hyvin finaalissa.

Ilves on keskittynyt karsintapeleihin jo aika pitkän tovin. Silti on näköjään kiva tehdä kiusaa. Saipa romahti aivan käsittämättömästi. Valmennuksen ongelma?

Mestiksen mestari ei tule tiputtamaan Ilvestä. Olkaa mitä mieltä tahansa, mutta tasoero on kuitenkin niin iso. Yhden tai kahden voiton ottaminen on mahdollista, mutta sekin on kiven alla.

Palloseura saa mielestäni vastaan parhaan mahdollisen joukkueen. Siis Palloseuran kannalta. Lukko on selvästi alamäessä. Joukkueessa on tapahtunut selvä muutos. Ylivoima on muuttunut jopa tuskaksi. Ehkä muutos alkoi jo maalivahdin myymisestä. Siinä taidettiin myydä mestaruus.

Rahallisesti Lukko on unelmavastustaja. Jos siilomme ei ole heti ensimmäisestä kotipelistä alkaen täynnä, olen pettynyt turkulaisiin. Pelkästään Raumalta tulee ketun kuonoja pari tuhatta Turun valoja katsomaan. Ei pitäisi olla mahdoton temppu saada kaikkia paikkoja myytyä. Aikaa on toista viikkoa.

Samalla ehdottaisin play off -trendiin jatkoa. Mustaa ja Valkoista päälle. Ostakaa niitä lippuja ja kaulahuiveja, jotta teillä on jotain mitä heilutella. Ei tää oo, hei, niin vaikeeta!

Haastan jokaisen halliin tulevan TPS:n kannattajan pukemaan pelipaidan päälleen. Aivan sama, lukeeko käyntikortissasi toimitusjohtaja tai onko sinulla käyntikortti - Paita päälle!

Haastan myös Turun Sanomien kuvaajat pongaamaan hallista pelipaita päällä olevia julkkiksia, johtajia, työntekijöitä, faneja ja tekemään niistä Joukkue Olemme Me -kuvakollaasin jokaisen pelin jälkeen.  Aivan sama, onko se journalistisesti hyväksyttävää. Muutetaan kulttuuria nyt. Näytetään toisillemme kuinka iso juttu jääkiekko on Turussa.

[ Aiheeseen liittyen: We Are the C of RedFaneja vai katsojia / Minä olen fani ]

BTW Susan Heikkinen kirjoittaa Suomen Kuvalehden kolumnissaan, kuinka yleisönosastojen nurisijat nolaavat itsensä Ylen mediamaksua kommentoidessaan. Minä taas jäin ihmettelemään mielestäni noloa blogissa ollutta kommentia:
Eihän Yle ole kauppias, joka myy kansalaisille ohjelmiaan.
Ei vai? Miksi Yle sitten kilpailee tarjouksineen samoista ohjelmista kaupallisten kanavien kanssa? Kyllä Yle on kauppias. Ostajalla ei vain ole vaihtoehtoja maksun suhteen.

10 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Tepsin markkinoinnille ihan perusyksinkertainen tärppi. Yhteisöllisyyshanke käyntiin ja sidosryhmät kuvatkoon itse itsensä TPS:n paidat päällä hallilla.

Kehiin paras fanipukeutuminen, paras hallilta bongattu kannustushuuto, paras tuuletus katsomossa jne.

Kaikki otetut fotot ja videot näkyvästi esille kotisivuilla hauskoilla kuvateksteillä varustettuna tmv. Parhaista kuvista tuotepalkintoja jne.

Sami Hurme kirjoitti...

Juuri noin, Jari.

The C of Red ei ole sattunut vahingossa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikä Winnipeg Jetsin white out tai white noise.

http://www.youtube.com/watch?v=TY51pYKWDs8

Jari Nikkola kirjoitti...

"Joukkue olemme me" -teema olisi toimiva myös yritysten sisäisessä käytössä. Eli käyntiin vaan, pelipaidat päälle ja hallilta uutta yhteisöllisyyttä toimintaan. Tarvittaessa koulutukseen löytyy tilat myös. Ei todellakaan oo tän vaikeempaa, hei.

Anonyymi kirjoitti...

Helvetin hyviä ideoita...

Mutta tätä pitäsi nyt oikeasti alkaa jo rummuttamaan ja mainostamaan, jotta turkulaiset ottaisi homman omakseen. Tepsin sivuille nyt ainakin hastetta yleisön suuntaan ja vaikka Youtubesta noita esimerkkejä (ala Jets), materiaalia on vaikka millä mitalla. Turkkariin, Aamusetiin yms. myös mainosta ja sana todella kiertämään.

Pelkkä Hurmeen blogi, kaikella kunnioituksella, ei ole ihan riittävä näyteikkuna tälle...

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan Mal Davis saanut tänä vuonna kutsun mestarien 20v. juhlaan? Nyt vuorossa on 1990 upeat mestarit.

Huhujen mukaan Mal olisi mukana, kun tuo fantastinen joukkue esitellään täydelle katsomolle. Jo viime vuoden (1989 mestarit) esittely oli hieno hetki, vaikka ei sen eteen mitään kunnollista oltu tehty.

Nyt ollaan vuosi viisaampia ja tiedossa on upea esittelyvideo.

Anonyymi kirjoitti...

Toivon mukaan kutsu on tällä kertaa tosiaan ulotettu myös Turussa asuvien ulkopuolelle.

Davisin kilpi on pysynyt vuosien saatossa kirkkaana, mutta vähintään yhtä hienoa olisi nähdä muiden mestareiden mukana toinen silloisen Kupittaan suursuosikki, eli Make Ketterer.

Sami Hurme kirjoitti...

Tämä blogi ei riitä herättämään vielä ketään.

Facebookista löytyy nyt Mustaa Ja Valkoista -ryhmä sekä -sivu ja katsotaan, mitä saamme aikaiseksi osoitteeseen www.MustaaJaValkoista.com.

Jostain pelipaitakulttuurin muutos on aloitettava.

Anonyymi kirjoitti...

Malcolm kiskaisi parhaimmillaan 32 maalia. Kellogs-maaleja. Snap, crackle and pop.

Sami Hurme kirjoitti...

Facebookin Mustaa Ja Valkoista Turkuhalliin -ryhmä Facebookissa.

Mustaa Ja Valkoista -sivu.