keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Kunto Kortilla 3 vuotta

Aloitin blogin pitämisen tasan kolme vuotta sitten, täysin hetken mielijohteesta, kun sain vinkin tähän maailmaan. Kiitos vinkistä, buddy!

En enää muista mikä blogi* minulle vinkattiin, mutta sen muistan kuinka sitä kautta tuli avattua tämä oma blogi. Uusi maailma avautui.

Nimeksi valikoitui ensimmäiseksi mieleen tullut, Kunto Kortilla. Yleensä nimivalinnoissa se kaikkein ensimmäiseksi mieleen juolahtanut on aina paras. Nimen taustalla ei ole mitään sen erikoisempaa kuin että pidän nimen moniulotteisuudesta. Se voi kertoa monta eri asiaa ja tarkoittaa eri käsitteitä. Kukin valitkoon itselleen sopivan merkityksen.

Kuinka ollakkaan aloitin kitisemällä jääkiekon ongelmista. Kolme vuotta ja yli kolmesataaviisikymmentä tekstiä myöhemmin jääkiekko on kutakuinkin samassa tilassa.

En tiedä, uskoinko koskaan kirjoittavani tätä blogia vielä kolmenkin vuoden päästä. Nyt toivon kirjoittavani tätä vielä kolmenkin vuoden päästä. Sen verran paljon tämä kirjoittelu on kehittänyt minua ihmisenä ja yrittäjänä sekä selvittänyt ajatuksiani, että en ole aikeissa kyllästyä. Uskokaa tai älkää, tämä on tuonut meille myös asiakkaita. Voi tietysti olla, että toisesta ovesta on samaan aikaan joku lähtenyt suivaantuneena ajatuksistani, ovet paukkuen.

Olen monesti kertonut kirjoittavani vain itselleni. Kun omia ajatuksia kirjoittaa julkisesti luettavaksi, niitä joutuu välillä vähän miettimään. En kuitenkaan muista sensuroineeni yhtään ajatusta, vaan välillä näppäimistö on sauhunnut ihan hetken mielijohteestakin. Joku on varmasti sitä mieltä, että itsesensuuri olisi voinut olla välillä paikallaan. Siihen mielipiteeseen Sinulla on oikeus ja toivottavasti esität kritiikkiä myös jatkossa. Yhtään tekstiä en ole poistanut tai muokannut palautteen vuoksi. Enkä poista.

Kolmen vuoden aikana on tullut kirjoitettua kaikenlaista, pääsääntöisesti yrittämiseen, kuntoiluun ja jääkiekkoon liittyvää. Mukaan on mahtunut myös matkailua ja musiikkia sekä satunnaisia otoksia milloin mistäkin. Eniten olette kommentoineet Budjetti-nimistä tekstiä. Yli 40 kommenttia. Kolmisenkymmentä kommenttia sisältäneitä tekstejäkin näytti olevan yllättävän paljon. Kiitoksia kaikille kommenteista!

Vaikka blogien määrä maailmassa onkin tainnut rikkoa jo sadan miljoonan rajapyykin, tämän blogin lukijamäärät ovat olleet koko ajan hienoisessa kasvussa. 700 päivittäisen absoluuttisen yksilöidyn kävijän määrää ei vielä ole rikottu, mutta lähellä on käyty. Aika moni näyttää käyvän täällä ihan säännöllisesti, joten ilmeisesti sitä joskus osuu näppäimillään oikeaan. Kiitos mielenkiinnosta.

Muistuttaisin myös lukemaan oikealla olevia blogeja, joita seuraan säännöllisesti. Saatte niistä varmuudella hyvää tietoa jos vähääkään olette kiinnostuneita samoista asioista kanssani. Iso kiitos muille blogisteille kehittämisestäni.

Tämän juhlapuheen voi vain lopettaa kahteen sanontaan:
Vain harva pystyy tyynesti ilmaisemaan lähiympäristön ennakkoasenteista poikkeavan mielipiteen. Moni ei pysty lainkaan muodostamaan eriävää mielipidettä. ~Albert Einstein


Jokaisella on oikeus olla väärässä mielipiteissään. Mutta kenelläkään ei ole oikeutta olla väärässä faktoissaan. ~Bernard Baruch
Toivottavasti pidätte uudesta ulkoasusta. Joka vuosihan pitää uudistua.

Kiitos ja anteeksi.
 * Höpö, höpö. Tämä oli ensimmäinen blogiteksti, jonka luin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Sami

Onnea kolmevuotis synttärien johdosta!

Uuden sivupohjan värimaailma hieman riitelee nyt. Kannattaisi harkita noiden sivupalkin värien muokkaamista sopimaan paremmin yhteen valitun taustan ja yläpalkin kanssa.

Sinänsä sivupohja on vain tottumus kysymys, jossa ekaksi se hämmentää, sitten ärsyttää, siihen tottuu ja sen jälkeen se on paras mahdollinen vaihtoehto. Harvemmin se tuntuu toimivan toisinpäin, eli tulee Wau-ilmiö heti ensimmäisellä kerralla.

- Kimmo -

Karhuherra kirjoitti...

Onnea harrastuneisuuden pitkäikäisyydestä, tämä on sitä arkipäivän life-long learningia - eteenpäin on menty ilmaisussa tuolta ensiaskelista.

Edellisen kanssa samaa mieltä siitä, että ulkoasussa on vähän tuunaamisen vartaa. Hieman rauhallisemmaksi voisi sivupalkkia värittää, samaten siellä on edelleen hirvittävän paljon (liikaa) tavaraa.

Tulipa tämän johdosta tsekattua omatkin arkistot, kohta neljä vuotta mittarissa. En uskalla edes laskea, paljonko tekstejä on...

Sami Hurme kirjoitti...

Värimaailman riitely oli tarkoitushakuista, mutta konservoin sitä yleisön lukuisista pyynnöistä johtuen.

Kirjoittamaan oppii näköjään vain kirjoittamalla. Saa nähdä, millaista teksti on kun olen kirjoittanut sen vaaditun 10.000 tuntia.

Yksi tapa kehittää tekstiä voisi olla sen hauduttaminen. Nyt nämä tulee roiskaistua näppäimistölle ja painettua enter.

Miksi tuossa oikeassa reunassa ei voisi olla tavaraa vaikka kuinka? Ei niitä pakko ole lukea eikä ne vie tilaa pois muulta informaatiolta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se määrä vaan väri=;-)

Nyt näyttää paljon paremmalta kun otsikkojen taustavärit ovat sävyssä pohjan kanssa.

Määrän ongelma on se, että se saa selkänkin asian helposti näyttämään sekavalta. Vakiolukijana en edes huomaa sivupalkin sekavuutta, koska en kiinnitä huomioita muuttumattomiin kohtiin, mutta uuden tulijan kannalta tuo sivu on aika sillisalaatti, kaikkea kaikelle.

Tuo jutun rakenne (teksti, BTW-ingress, sisennykset jne) on muuten niin hyvin kasassa, etten näe suurena ongelmana vaikka sivupalkka on pitkähkö ja siinä paljon asiaa.

-kimmo-

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on ollut luetuin kirjoitus?

Sami Hurme kirjoitti...

Tiedon luetuimmasta kirjoituksesta säästän ensi vuoden juhlapuheeseen, koska se saa koko ajan hittejä.

Päivittäinen kävijäennätys liittyy tähän kirjoitukseen, mutta se heräsi henkiin vasta kun töpseli vedettiin seinästä.