sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Maaliskuun taistelu

Kolumnia pukkaa. Laitetaan nyt esille tämä viime viikolla ilmestyneessä You-lehdessä ollut löpinä, kun maaliskuuta on vielä vähän jäljellä.

Maaliskuu on latinaksi Martius. Maaliskuu oli sodanjumala Marsille omistettu kuukausi. Mars oli yksi muinaisten roomalaisten pääjumalista, sodan jumala sekä viljelysten suojelija. Rooman armeijan sotilaat uskoivat Marsin suojelevan heitä ja johdattavan heidät taisteluissa voittoon.

Oletko sinä selvinnyt taistelussasi jo maaliskuulle? Taistelussasi pitääksesi kiinni uudenvuodenlupauksestasi. Oletko tarvinnut Marsin tai Omaohjaajien apua sodassasi mielitekoja vastaan? Yhä useampi CMS-klubien asiakas uskoo Omaohjaajien ja Personal Trainereiden johdattavan heidät näissä taisteluissa voittoon.

Jos olet jo selvinnyt taistelussasi maaliskuulle, mikä estää sinua voittamasta sotaa? Olet voiton puolella, koska pimeä kaamos alkaa kääntymään kohti valoisampia aikoja. Päivien piteneminen alkaa maaliskuussa näkymään koko Suomessa. Auringon lämpö tuntuu mukavalta ulkona ollessa, vaikka ilma voikin olla vielä kylmä.

Miksi luovuttaa nyt, kun olet jaksanut tarpoa tai suksia hangessa tähänkin asti?

Jos et ole vielä hiihtänyt tänä vuonna kertaakaan, tee se nyt, vaikka mieli tekisikin jo juoksupoluille. Kelit ovat parhaimmillaan. Juoksemaan pääsee käytännössä aina, mutta hiihtäminen on ainakin meille länsirannikolla asuville harvinaista herkkua. Lenkkarien nauhojen sijaan on nyt syytä kiristää monojen nauhat. Kerrankin kaikilla suomalaisilla on siihen mahdollisuus.

Maaliskuussa erotellaan jyvät akanoista ja määritellään, kuka on talvehtinut terveimmin. Vaatetus alkaa vähenemään kohti kesää mentäessä. Ehkä talven vararavinnot eivät poistukaan vaatteiden toppauksien mukana. Valoisan ajan lisääntyessä meistä mahdollisesti jokainen aktivoituu. Talviunen rähmät on syytä pyyhkiä silmistä ja katsoa totuutta suoraan silmiin. Mitä minä tein tänä talvena?

Maaliskuu on yksi hienoimmista kuukausista. Luonto näyttää parhaimmat puolensa siirtyessään kesälaitumille. Kesä on lähempänä kuin uskotkaan. Enää pieni pyrähdys ja olemme kesäkuussa, jolloin laitetaan eniten lapsia alulle Suomessa. Kesäkuun riennot tuovat meille nämä maaliskuun lapset.
[Aiheeseen liittyen: Minä en jaksa / Koska Sinä aloitat? ]

BTW Suikkanen lupaa ketunkuonosarjaan hirveän hulabaloon. Toivottavasti saadaan hulabaloota aikaiseksi myös Turkuhallin katsomoon. Keskiviikko on tällä viikolla todellinen pikkulauantai, neljännen pelin lämmittely, joten sitä tuskin on syytä jättää väliin. Facebookin Mustaa Ja Valkoista Turkuhalliin ryhmään linkittyy play off -fiilistelyä ympäri maailman. Tukholmassa näyttää lätkä tällaiselta:

3 kommenttia:

Kunto Kortilla kirjoitti...

Nyt musta lippu liehumaan, hulabaloo balai!

Halli täynnä keskiviikkona?

Nimetön kirjoitti...

Surkeita katsojalukemia avauskierroksella, mutta keskiviikkona Raision rajalla on häkki täynnä.

Nimetön kirjoitti...

Maaliskuu saapuu kuin leijona ja poistuu kuin lammas! (vanha sanonta, yleensä enkuksi)