lauantai 31. lokakuuta 2009

Ne soittivat toisten viulua

Tampereella tehtiin eilen pyhäinhäväistys.

Katselin sattumalta eilen You Tubesta koosteita NHL-tuuletuksista. Koosteita löytyy tuubin täydeltä, esimerkiksi tästä:Illalla katsellessani Nelosen maalikimaraa, meni iltapala väärään kurkkuun. Miten kaiken maailman vihkot ja viitaluomat kehtaavat soittaa viulua tehtyään maalin?

Edes Petteri Nummelin ei soita viulua, koska se kuuluu hänenkin mielestään isälleen.

Helsingit Sanomat kirjoitti aiheesta viimeksi huhtikuussa otsikolla Tuuletus kuin nimikirjoitus. Artikkeli alkaa kappaleella:
Jääkiekkoilija Timo Nummelin juhli maalia soittamalla mailallaan viulua. Hänen poikansa Petteri on jatkanut perinnettä, joka yhdistetään niin vahvasti Nummelineihin, ettei kukaan muu kehtaa sitä tehdä.
Näköjään kehtaa, vaikka poikakin kehtasi tiettävästi vinguttaa viulua Frölundassa vain seurajohdon käskystä, tehdessään ensimmäisen maalin. Näin tuolla Hämeessä kunnioitetaan legendoja.

Kysyin aamun senioripelin jälkeen Numpalta, muistaako hän, koska viulua tuli ensimmäistä kertaa soitettua. Ei muista, mutta veikkasi sen olleen joko 79 tai 80. Numppa ei päässyt tänään soittamaan vilua. Kuli teki ensimmäisen seniorimaalinsa.

Toivottavasti viulun vingutusta nähdään SM-liigassa seuraavaksi jos ja kun Petteri pukee TPS:n paidan päälle. Ensimmäisessä kotipelissä on pakkiparina Timo ja Petteri. Timo luovuttaa viulun soitto-oikeuden Petterille ihan virallisesti ennen ottelun alkua, samalla kun luovuttaa pelipaidan Petterille. Katsojille jaetaan pahviviulut ja Maamme soitetaan ennen peliä viuluilla...

Toivottavasti näen vielä tuon.

Ai niin. Vinkkinä Ruissaloon, että You Tubeen voisi ladata tuon viulunsoiton. En ainakaan löytänyt sieltä...

[ Aiheeseen liittyen: Pre Game Show ja stadionbiisit / Paras maalilaulu ]

BTW Tänään on perhepeli teemana Turkuhallissa. Olisi voinut olla myös halloween-teema, eikö? Teemapelejä pitäisi mahdollisesti suosia enemmän. Hyviä teemoja ovat kauden aloituksen ja lopetuksen lisäksi kalenterista poimitut Pinkki Peli, syöpäsäätiön hyväksi lokakuussa, Lasten oikeuksien peli, Itsenäisyyden juhlapeli, Joulupeli, Uuden vuoden peli, Ystävänpäivän peli ja Laskiaispeli. Muuten vain voi teemoittaa Fanipelin, Seuran synttäripelin, Legendojen pelin, Junnupelin...

12 kommenttia:

Karhuherra kirjoitti...

Täsmälleen samaa mieltä viulunsoitosta, myös tuon tulevaisuutta koskevan toiveen suhteen. Mutta minne unohtuivat talvisodan alkamis- ja päättymisjuhlan teemapelit (tietty Urhotöllön isänmaallisina lähetyksinä myös).

Kunto Kortilla kirjoitti...

Tuli vain mieleen, että olisiko kyseessä ollut pelaajien vastaus Jalosen kaipaamalle tuuletukselle?

Oli tai ei, pyhäinhäväistystä silti kaikki tyyni...

Nimetön kirjoitti...

Olisiko Sami hyvä ehdotus. Lainataan Campbell Malmöhon ja sieltä kysytään Hersleytä tänne pakiksi. Tai sitten lainataan Skålbergiä. Tulisi sitä fyysisyyttä.

Nimetön kirjoitti...

Kumpi oikeasti soitti ekana viulua keväällä 1979, Timo Nummelin vai Hannu Niittoaho? Molemmat sen tekia ja Numpan juttuhan siitä tuli.

Jukka Jalonen puhui varmasti NHL-pelaajien ilosta maalin jälkeen, koska nämä eurofutistuuletukset saavat aikaiseksi kritiikkiä, kute Ovetshkinin käsien lämmittely tai Jagrn pusut katsomoon.

Jätetään viulu Numpalle, sokean keppi Mavelle, moottorisaha Virran Patulle jne. ja vedellään kaikki Gretzky-dubbelipumpia toinen jalka ilmassa.

Jari Nikkola kirjoitti...

Numpasta puheenollen, mistä hänet (ja Essi ja Arse) palkittiin tänään? Lehdistöputkaan saakka ei kuulunut alun kuulutuksia lainkaan.

Eipä silti, ei Britneyn isä, Pertti Spear, mitään herkkua olisi ollutkaan.

Nimetön kirjoitti...

No niin. Huhujen mukaan muutoksia tulossa tepsin rosteriin. Onko vaan lähtijöitä,saa nähdä?

Nimetön kirjoitti...

Eikö Nummelinin Petu soittanut viulua maalin jälkeen myös Reippaassa, joukkuekavereiden pakottamana tosin, mutta kuitenkin.

Parhaita tuuletuksia ovat spontaanit riemut, eivät ottelusta toiseen samanlaisina toistuvat maneerit, vaikka Numpalle toki viulunsoitto kuuluukin.

Tällaista penkkiurheilijaa lämmittää aina myös yleisöä tai ainakin fanikatsomoa kiittävät tuuletukset. Peukku pystyyn tai joku muu ele faneille maalin jälkeen mikäli siihen aihetta on.

Nimetön kirjoitti...

Esa Tutin rodeotuuletus toi 10 min. käytösrangaistuksen, kun dumari ymmärsi homman hieman väärin. Maila jalkojen välissä oli tarkoitetti hevoseksi, mutta rivo tuomari luki pelikirjaa kuin pappi pikkupoikaa.

Kunto Kortilla kirjoitti...

En myöskään kuullut palkitsemisen aihetta. Jos joku tietää, niin voisi kertoa.

Petu on voinut soittaa viulua muutamia kertoja, mutta mahdollisesti aina painostuksen alla. Minusta olisi hienoa, jos tuo olisi jo siirtynyt isältä pojalle, edes maaotteluissa.

Mielestäni Palloseuran tämän kauden tärkein tehtävä on saada talous aisoihin. Siihen nähden en tekisi mitään pelaajamuutoksia, jos niistä on lisäkuluja. Vaihdot ovat ok tai sponsoroidut vahvistukset.

Sarjataulukko näyttää nyt ihan hyvältä. Tuosta on hyvä jatkaa...

A kirjoitti...

Ei Numppaa, Essi ja Arse mitään palkintoja saanut, vaan otteluisäntä halusi palkita molempien joukkueiden kapteenit ja tuomarit Fiskarsin 360-vuotisjuhlapäivän kunniaksi.

TPS Legendat toimivat vain palkintojen jakajina.

Nimetön kirjoitti...

Svenskafans sivustolla malmön ja siellä jojo svenssonin blogissa juttua Campbellista ja malmösta.

Nimetön kirjoitti...

mun mielestä timo nummelin erään kirjan mukaan ja aika oli syksy 1979. kummaa tosin et timo nummelin ei kelvannut lake placidin kisoihin 1980. sen sijaan jorma valtonen ja reijo leppänen kelpaiivat