lauantai 19. helmikuuta 2011

Tehot sekoittimesta

Smoothiet ovat maittavia juomia. Rainbow tekee vielä annospakattuja smoothie-hedelmä -pusseja. Tuon johdosta tehosekoittimet ovat surisseet M&M:llä ja kotona monen monta kierrosta. Ongelma on vain se, että ne tehosekoittimet eivät kestä päivittäistä käyttöä.

Olemme nyt kokeilleet Wilfan, OBH Nordican, Phillipsin ja viimeisenä Tefalin Jamie Oliver -sarjan tehosekoitinta. Kaikki ovat hajoneet jopa jo muutamien viikkojen jälkeen. Osassa on käämi kärähtänyt, tai siis savu päässyt ulos, kun on huonot tiivisteet. Osassa menee kannun ja moottorin välinen kytkentäratas rikki. Miksi ihmeessä ne tehdään muovista, joka ei kestä rasitusta?

Laitteissa on poikkeuksetta kahden vuoden takuu, mutta en millään jaksa ja kehtaa käydä koko ajan vaihtamassa niitä. Takuut ovat hoituneet mukisematta, mutta alkaahan tuo olemaan rasittavaa ja noloa. Mistä siis apu?

Olen nyt metsästänyt Blendtec'in tehosekoittimia. En ole vielä löytänyt suomalaista myyjää. Vinkatkaa ihmeessä, koska olen selvästi tämän mainosputken uhri:Will it blend? Jos smoothie-hedelmät eivät tuolla tokene, niin sitten on jokin vialla jossakin muualla.

On ihan uskomatonta, kuinka paljon nykyään tehdään melkein kertakäyttöisiä koneita. On varmasti totta, että käytän näitä tehosekoittimia poikkeuksellisen paljon, mutta niissä ei nähdäkseni ole mitään käyttöaikarajoitusta. Eivät tunne vapaapäiviäkään, ainakaan käyttöohjeiden mukaan.

Mikä on seuraava malli, jonka otan koekäyttöön? Kuka uskaltaa myydä minulle tehosekoittimen? Millä valmistajalla riittää uskallusta myydä minulle tehosekoitin todelliseen testiin, josta kerron varmasti tulokset?

Minulle ehdotettiin Facebookissa KitchenAid'ia. Kannattaako hakea testiin? Ilmeisesti Stockmann myy, vaikka en sivuilta tuota löytänytkään.

[ Aiheeseen liittyen: Väärin ostettu ]

BTW Vaalien alusaika on ihan järjetöntä. Miksi me äänestäjät hyväksymme poliittiset lupaukset ja uhot, joihin ei koskaan pystytä kuitenkaan vastaamaan? Vaalilupaukset menevät koko ajan hullummiksi ja naurettavimmiksi. Jos minulla olisi puolue, lupaisin maailmaan rauhan ja kaikille kilon setelejä päivässä. Tyhmä kansa uskoisi ja äänestäisi puoluettani varmasti. Kukaan ei koskaan tule kuitenkaan jälkikäteen kyselemään lupausten perään. 
(Lupaan poliittisesti, etten politikoi tämän enempää.)

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Stockmann myy tosiaan KitchenAidiä. Ei ole omakohtaista kokemusta, mutta vaikuttaa vahvarakenteiselta joskin hinnakkaalta.

Nimetön kirjoitti...

Vitamix
Sanotaan että se on ikuinen.

http://www.primulator.fi/tuotteet/category/blenderit#added

Kunto Kortilla kirjoitti...

Jaaha, tuli uusi nimi pelikentälle. Tämänhän piti olla jo selvä KA:lle. Nyt joutuu harkitsemaan.

Nimetön kirjoitti...

KitchenAid on ollut taloudessamme yli vuoden ajan, joiltain Hulluilta päiviltä lähti kohtuuhintaisena. Laite on vakuuttanut, tekniikka toimii, tehot vakuuttavat ja käytännöllisyyttäkin on. Meillä on myös KA:n monitoimikone, joka myös kerää kehuja niin herkkujen valmistajalta kuin nauttijaltakin. Sen vaihto-osat ja rosterikulho ovat olleet tähän astisista monareista yv parhaimmat. Ei kummoisia kolosia tai muita vaaranapaikkoja kittilialle. Kulhon kahva on isoillekin käsille sopiva, kuten myös blenderissä. Kaikissa aikaisemmissa käyttämissämme laitteissa ei edes ollut tuota kahvaa.

Vahvarakenteisuus on melkein understatement KA:n kohdalla. Laitteet painavat jonkin verran, mutta ovat tukevia eikä paino ole ainakaan meidän huushollissa hankaluuksia aiheuttanut sen jälkeen kun sen paketista ylös keittiötasolle saatiin. Kovatehoisen moottorin ympärille pitää ilmeisesti olla rautaa ja paljon :)

My recommendations.

Nimetön kirjoitti...

Jep.
Kitchen Aid ja Vitamix ovat niitä, joita kehutaan eri paikoissa muutenkin.
Hintaero näilläkin on tosin aika huikea. Tiedä sitten kumpi parempi. Ehkä se Vitamix sopii enemmän tuollaiseen jatkuvaan käyttöön, Kitchen Aid on kuitenkin tarkoitettu kotikäyttäjälle.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kitchen Aidia oli menossa hakemaan Stockalta. Siellä oli kaksi laitetta. Toinen oli mallikappale, jossa kuitenkin pintamaali kupruili. Toinen oli kassalla, jokin palautuslappu ympärillä. Oli ilmeisesti mennyt särki.

Pidin sitä merkkinä ja päädyin sitten vähän halvempaan Kenwoodin KMixiin. Tai siis kahteen kappaleeseen niitä. Meillä on tarvetta kahdelle ja työntekijät ovat jo tottuneet touhuamaan kahden blenderin kanssa.

Pidetään peukkuja, että toimivat. Ainakin tuntuvat jämäköiltä ja erityisen hiljaisilta, muihin aikaisempiin verrattuna.

Jos nämäkin luovuttavat, uhraan lähes tonnin kahteen Vitamixiin.

Nimetön kirjoitti...

Kannattaa ostaa mielummin sauvasekotin esim. Bamix-merkkisellä on todella pitkä takuu ettei olisi ollut elinikäinen jopa.. Mutta ainakin kymmenen vuotta ja siihen saa ostettua uusia teriä. Ihan normi muovikipossa on tehny ja toimii loistavasti. Kyllästyin myös itse noihin tehosekoittimiin!