torstai 3. helmikuuta 2011

Isojen poikien automaatti

Dubai - tuo aavikon keskenkasvuinen helmi.

Jossain vaiheessa taisi olla kolmannes maailman nostokurkista Dubaissa. Lujaa mentiin. Kunnianhimoinen tavoite on rakentaa maailman suurin metropoli keskelle hiekkalaatikkoa. Meillä pitää olla kaikki maailman parasta, hienointa ja suurinta. Menkää ja tehkää. Ihan sama, mitä maksaa. Niin kuului käsky.

Dubain paikka maailman metropolien joukkoon isojen uutiskanavien säälähetyksissäkin on tiettävästi ostettu. Sitä ei ole ansaittu koon tai muiden meriittien perusteella, vaan isolla paalilla rahaa. Käy sekin.

Nyt ei mennä niin lujaa. En ole koskaan nähnyt missään näin paljon keskeneräisiä työmaita, jotka on tyystin hylätty. Jopa toisen palmusaaren rakennustyöt ovat ilmeisesti kokonaan jäissä. Täällähän on suoranaisia aavelähiöitä.

Tosin, kun iso pyörä taas pyörähtää, niin isojen poikien automaateissa voivat kultaharkkojen koot kasvaa. En ole aikaisemmin nähnyt automaatteja, joista voi ostaa kultaharkkoja. Täällä on kaikkea - tarpeellistakin.

Eihän sheikki nosta automaatista rahaa, vaan kultaharkkoja. Kuka rahaa käyttää?

Näin retken puolivälissä taidan jo tietää, että Dubai on sellainen yhden käynnin kohde. Tai ehkä ainakin pitää kulua vuosia visiittien välissä. Siitä huolimatta, että tämä valtakunta on tehty amerikkalaisille. Maisema palmusaarella on aivan kuin istuisi rannalla Etelä-Floridassa. Ostoskeskuksissa on kaikki mahdolliset jenkkien suosikkimerkit. Jos tänne halutaan isot yritykset jenkkilästä, vaimojen pitää viihtyä.

Yritämme vielä ehtiä muutaman kokemuksen keräämään, minkä aikataluilta ehdimme. Niitä täällä saa niin paljon kuin taskussa riitää dirhameita ja kalenterissa päiviä.

Tänään tein yhden mukavimmista treeneistä koskaan. Ollaan muinakin aamuina juostu palmusaaren C-lehvä melkein päädystä päätyyn ja takaisin, mutta tänään otimme juoksun päälle kilpauintia keihäsrauskujen kanssa ja vielä siihen muutama altaanmitallinen polskuttelua. Päivä lähti hyvin käyntiin.
[ Aiheeseen liittyen: Isojen poikien lelut ]

BTW Kuntokeskukset ovat aika hulppeita. Katsotaan, josko niistä tehtäisiin oma yhteenveto tänne jossakin vaiheessa. Kuten sanottu, vaimojen pitää viihtyä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hola =) siellä taitaa olla kaikki aika hulppeaa!!! Osta kultaharkko tuliaisiksi...