perjantai 11. helmikuuta 2011

Myyntikirje, osa 4 - Mitä tässä myydään?

Postin mukana tulee järjetön määrä kuraa muulloinkin kuin syksyllä. Tänään taas heitin arviolta kaksi kiloa postin kantamaa paperia roskiin. Osan lukematta. Osan avaamatta. Osan muuten vain. Montakohan puuta mahdan heittää roskiin vuodessa, ihan turhaan?

En tiennytkään, että meillä on toimintaa Tuusulassa. M&M Viihdepalvelu lähestyi meitä Elokuvalisenssiasialla. Jotenkin tuntui tuo "Yleislupahakemus DVD-levyjen laillisesta ja julkisesta esittämisestä kuntosaleissa" tuulesta temmatulta. Voin toki olla väärässä ja M&M on se taho Suomessa, joka jakaa lupia. Kommenteissa voi oikaista ja valistaa tietämätöntä, jos joku kokee sen tarpeelliseksi.

Mielenkiintoni kohdistui kuitenkin toisesta kuoresta tipahtaneeseen mainokseen. Pyörittelen sitä yhä tässä pöydällä ja yritän selvittää, mistä siinä on oikein kyse. Kertokaa, mitä tässä oikein myydään? Kenelle ja miksi? Kuoreen oli kuitenkin liimattu minun nimeni sisältävä osoitetarra.

Nokkela otsikko? Ai ei vai?

Ei mitään hajua, mitä ensimmäisellä sivulla myydään tai viestitään. Olenko minä jossakin rekisterissä "alle 30-vuotias, vähintään alemman korkeakoulututkinnon omaava työnhakija"? Rekrytointiohjelma on ainakin suunnattu sellaisille.

Mikä on junior-tason henkilö? Mikä on junior-taso?

Teksti on täyttä diibadaabaa.

Minkä hakuprosessin ilmoittautumislomakkeen lähettäminen käynnistää? Mitä siinä haetaan ja mihin?

Toisen sivun marssijärjestyskuvio on yhtä valaiseva. Mitä siinä yritetään kertoa? Värit ja nuolet ovat ojennuksessa.

Osallistumismaksu on 3.500€. Mihin? Mitä sillä saa?

Jos sillä saa työntekijän 80 päiväksi, se on halpaa kuin kura. Palkkakustannus on mahdollisesti pienempi kuin VR:n rekkakuskeilla, 5,47 euroa tunnissa ja vielä ilman TA-kuluja.

Joku konsultti voisi konsultoida tuota konsulttifirmaa. Tai minua.

[ Aiheeseen liittyen: Myyntikirje osa 1 / osa 2 / osa 3 ]

BTW Kävikö tänään niin, että Nokia pyysikin kaverin sinne palavalle lautalle, mahdollisesti sammuttamaan paloa? Ei tuo ainakaan nopeasti arvioiden tuntunut hypyltä tuntemattomaan. Jos kaksi käyttäjäkokemukseltaan kömpelöä toimijaa lyövät viisaat päänsä yhteen, voidaanko siitä odottaa käyttäjäystävällisempiä tuotteita? Siis kummankaan leirissä. Toivon toki, että löytävät yhteisen jyvän, mutta ehkä taivun pessimismiin markkinoiden mukana. Joka tapauksessa Suomessa annetaan tänä vuonna kumisaapasta takalistoon hirvittävä määrä. Näin uskon ja pelkään.

7 kommenttia:

Riku Saarela kirjoitti...

Eihän tuosta mainoksesta nyt ihan ykkösellä selvää saa. Myydäänkö siinä rekrypalveluja yrittäjälle vai rekrypalveluja väliinpudonneille korkeakoulu-opiskeljoille...? Oikeestaan ainut minkä siitä jotenkin saa selville on että ko. firma tienaa per mukaan lähtenyt yrittäjä kolme ja puoli koota. Vai onko se niin??? No ihan sama...

Mitä tulee Nokiaan niin ei välttämättä mitenkään huono veto. Vaikka joitakin työpaikkoja lähteekin, onhan Nokia täynnä johtajia ja päällikoitä joilla ei ole ensimmäistäkään alaista, voi odottaa business-puhelinten joukkoon vahvoja malleja. Molemmat yritykset ovat jo valmiiksi vahvoja yritys-asiakkaiden osalta. Suuri osa yrityksien käyttöjärjestelmistä pohjautuu Mikrosoftin järjestelmiin ja Nokian puhelimet ovat suosittuja yrityskäytössä. Ei tuolla puolella ainakaan hirveästi voi metsään mennä. Vai voiko? Aika näyttää mutta henkilökohtaisesti jään odottamaan ensimmäistä Nokia WinPhone-mallia. Firma kun kustantaa minun puhelinhankinnat..

Ps. Keksin ihan ite ton luurimallin. Pitäskö rekisteröidä ja ottaa taalat kotiin...?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Rekisteröinti olisi pitänyt tehdä ennen kommentointia.

Tässä on aika hyvää < pohdintaa>.

Lopusta löytyy vielä linkki Engadgetin sivulle, jossa on ekat vedokset luurista. Ehkä tämä sittenkin...

Pädi lienee jo teossa.

Riku Saarela kirjoitti...

Todella hyvää pohdintaa. Erittäin hyviä pointteja!
Tässä Nokia/Mikrosoft-kollaboraatiossa voi hyvin olla se seuraava askel joka saa kahden aplikaatio-käyttiksen polvet tutisemaan. Ei ehkä niiden huvikäyttäjien mielissä joista on kiva että puhelimeen saa halutessaan parranajo-konetta simuloivan apssin tai muun yhtä hyödyllisen toiminnon. Mutta mikäli tulevista älyluureista tulee niin hyviä mihin niillä on mahdollisuudet on hyvin todennäköistä että business-maailma kumartaa Nokian suuntaan hyvin nopeasti.

Ja eiköhän tuokin nimi ole käyty Nokialla jo läpi. Miksi Nokia haluaisi nimetä puhelimensa lähes samanlaiseksi kuin omenatalon puhelin on nimetty. Kun ei tartuttu Android-alustaankaan...

Kunto Kortilla kirjoitti...

Apple Storessa on järjetön määrä erittäin hyödyllisiä appseja yritysmaailmaan. Varsinkin paljon matkustaville. Pierukoneet ovat pieni osa app-maailmaa.

Kuten hessu tuossa linkin takana totesi, kukaan ei ole koskaan näyttänyt/leveillyt/hauskuuttanut Ovi appilla. Se on niin kylmä totuus.

Word ja muut Officen tuotteet kännykkään ilmaiseksi? Siitä se riemu alkaa bisnesskäyttäjien keskuudessa.

Noiden kahden tekemä pädi voisi olla jopa työkalu.

Kari Kuikka kirjoitti...

Sami:

Kun ainakin toistaiseksi kuulun Nokian käyttäjiin, niin osaatko mainita joitakin hyviä appseja työkäyttöön nimeltä, että voisin tutustua niihin.

Jotenkin alan itse uskoa Nokian ja Microsoftin liittoon. Perimmäisen syynä se, että kaikki lyövät sitä tällä hetkellä ja kovaa. Osa kritiikistä tulee ihan aiheesta ja osa ei. Ehkä asiallisempi perustelu on Microsoftin markkinaosuus tietokoneiden käyttöjärjestelmissä (90%), kunhan saavat Nokian ja tiekononeen kommunikoimaan (uusia toimintoja, joista emme edes tiedä tai ehkä uneksimme) kunnolla, niin siinä pilee mahdollisuus.

Tiedän, että Mac uskoiset nousevat tässä takajaloilleen ja huutavat Applen erinoimaisuutta, mutta unohtavat sen asian, että Macit ovat hinta alkaen 1000 taalaa ja pc on hinta alkaen 300 taalaa. Ominaisuudet ovat täysin erit, mutta täytyisi muistaa se, että harva tarvitsee niitä Macin ominaisuuksia. Tärkeimmät taitaa olla nettiselain, tekstinkäsittely, taulokkolaskenta, "powerpoint" ja sähköposti. Suurimmat tulevaisuuden käyttäjämäärät nähdään Intiassa, Kiinassa ja näiden naapurimaissa. Jos Nokian ja Microsoftin liitto pystyvät tuottamaan toimivan kokonaisuuden tietokoneen ja puhelimen ympärille 1000 taalalla ja Apple 1700 taalalla, niin voitte vain arvata mikä vaihtoehto näissä maissa valitaan. Palkkataso kuitenkin 1/5 tai 1/10 Suomen palkkatasosta. Apple on onnistunut markkinoinnissaan täydellisesti. Katsokaa muutaman vuoden takaisia elokuvia ja tv-sarjoja, jotka on suunnattu teinitytöille, niin kas kummaa sieltä alkoivat kosketusnäytöllisten puhelimien esiinmarssi. Muistaakseni Sinkkuelämää TV-sarjassa oli kerran kohta, jossa kerrottiin mitenkä luodaan henkilökultti/brändi: ensin saadaan homot kiinnostumaan aiheesta sen jälkeen teinitytöt ja tämän jälkeen tulevatkin sitten loput massat.

Ensimmäiset lähipiirini Apple-friikit kääntyvät jo pikku hiljaa takaisin Nokiaan tai johonkin muuhun, koska "kaikilla muilla on jo Mac/iPhone".

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kari,

Jos katsoo Apple Storesta business ja productivity -luokat, niin saa aika hyvän käsityksen mahdollisuuksista.

Applen pilviyhteys tuntuu olevan aika saumaton.

Minä seuraan lehdet, teksti-tv:n, uutiset ja urheiluruudut reissullakin iPhonen tai iPadin kautta. Kindle tuo kirjat ruudulle. Nokia ei juurikaan taivu noihin. Näen ne tärkeänä osana omaa elämää, oli kyse bisnespuolesta tai yksityisestä puolesta.

Vaikka Nokialaisessa olisi kuinka monta pikseliä kamerassaan, appien kuvanmuokkausohjelmat pesevät pikselit mennen tullen.

NHL:n Game Center on ihan ylivoimainen app lätkäfriikille. Voit katsoa yksittäiset taklauksetkin sitä kautta.

Yön yli nukkuneena alan itsekin näkemään Nokian ja MS:n yhteistyössä enemmän potentiaalia, kuin uhkia. Varsinkin bisnessmaailmassa voidaan lyödä monta kärpästä yhteistyöllä. Jos PC:n ja kännykän saa toimimaan synkronissa jouheasti, jopa langattomasti, pilvessä tai muuten, vain mielikuvitus on sen jälkeen rajana.

Ainoa kysymys on, riittääkö kummallakaan organisaatiolla kykyä ja halua asettua käyttäjän saappaisiin ja lähestyä pakettia käytettävyys edellä.

Nimetön kirjoitti...

Hola, just näin Riku ja Kari! Hienoa että näette Noksun ja Microsoftin liitossa mahdollisuuksia.
Toivottavasti jo liiton esikoisesta tulee oikein love-child, josta tykkää sekä business, homot sekä teinit!