maanantai 24. tammikuuta 2011

Ostamisen vaikeus, osa 2

Ostaminen on joskus vaikeaa. Jonkun mielestä meiltä jäsenyyden ostaminenkin voi olla vaikeaa, kun sitä ei voi ostaa kuin kioskista, vaan pitää erikseen varata aika myyjällemme. Meidän kioskista voi tosin ostaa esittelyyn asti harjoitteluoikeutta tarpeen mukaan.

Olen katsellut Nelonen Sport Pro2 -kanavaa, kun se on näkynyt ilmaiseksi. Varsinkin lätkätarjonta NHL on the Fly -ohjelmalla on ollut minulle sopivaa tarjontaa. Innostuin siitä sen verran, että meinasin ostaa kanavan. Ensimmäinen innostus kaatui siihen, että nelonenpro.fi -palvelin ei toiminut. En päässyt sivuille. Luovutin. Innostuskin laantui.

Innostuin uudelleen tutkimaan asiaa. Nyt pääsin sivuillekin. Ei ole kuitenkaan mitään hajua, mitä kanava oikeasti maksaa, miten sen saan tilattua ja saanko tilattua sen M&M:lle. Nelonenpro.fi sivulla on tilaa-linkki. Sivulla ei ole mahdollisuutta tilata. Ei ole hintatietoja. Ei ole yhteydenottopyyntölomaketta kanavan tilauksesta kiinnostuneille. Otsikko on kuitenkin vakuuttava:
Tilaa nyt Nelonen Pro 1 ja 2 omalta operaattoriltasi!
Miltä operaattorilta? Meillä on antenni katolla. Luovutin taas.

Innostuin sunnuntaina vielä kolmannen kerran aiheesta. Nyt löysin sivulta Viasatin mainoslinkin, josta pääsi Viasatin tilauslomakkeeseen. Kiva, mutta halusin tilata Nelonen Sport Pro2 -kanavan. En Viasattia. En tuplatriplamegahyperplatinapakettia. En sateliittilautasta, vaan sen kanavan, joka nytkin näkyy antennin kautta.

Mistä sen saa tilattua ja mitä se maksaa?

Mainoksia kanavan olemassaolosta tulee Neloselta koko ajan. Markkinointi menee hukkaan, kun ostaminen tehdään vaikeaksi. Täydellisessä maailmassahan sen kanavan pystyisi ostamaan suoraan töllöttimestä tai digiboksista, yhdellä klikkauksella.

[ Aiheeseen liittyen: Ostamisen vaikeus / Siisti piha / Markkinointi on turhaa ]

BTW Olen yrittänyt ostaa myös isoja kiuaskiviä, halkaisijaltaan yli 15 cm. Tarvitsemme niitä M&M:n kiukaisiin. Kiersin rautakauppoja, mutta niissä, joiden valikoimiin kivet kuuluivat, olivat hyllyt tyhjät. Kiviä kerrottiin tilattavan ehkä kuukauden sisään. Bauhaussista sain parasta palvelua, kun soitin sinne. Kerroin, että haluaisin kiviä pari sataa kiloa. Voisin ottaa enemmänkin varastoon, mikäli määrä on liian pieni erikseen tilattavaksi. Selvittivät tilausmahdollisuuden. Palasivat asiaan ja kertoivat, että tilaus onnistuu, mutta minun pitäisi käydä paikan päällä maksamassa ennakkoon. En ole käynyt. Liian vaivalloista. Olisin ottanut kivet, jos olisin voinut vain hakea ne tai maksaa luottokortilla puhelimitse. Lähetin sähköpostia myös Sauna Granit -kivien valmistajalle Luvialle. Sauna-Eurox ei kuitenkaan koskaan vastannut postiini mitään. Heillä olisi varmasti ollut kiukaisiimme sopivat kivet. Pitäkää kivenne.

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Minuakin ottaa pannuun nuo kanavapaketit. Ei voisi vähempää kiinnostaa kanavissa yleensä kuin se yksi kanava. Itse olisin halunnut mtv3 max lähetyksen pelkästään ilman plus tv tai mtv3 kanavapakettin muuta roskaa.

Päätin itsekkin sitten että pitäköön tunkkinsa ja katson bbc iplayerilla vpn yhteyden yli. Edelleen vaikka nykyinen ratkaisu on ilmainen olisin valis maksamaan kohtuudella mtv3 max kanavasta.

Nimetön kirjoitti...

Kanavan tilaaminen ei voi koskaan onnistua tässä hoivayhteiskunnassa yhdellä napin painalluksella. Meillä on niin paljon köyhiä idiootteja ja sellaisiksi tekeytyviä, jotka ostelevat mitä sattuu, jos se on helppoa. Ne samat urpot, jotka eivät ymmärrä pikavippien maksavan ja että ne pitää maksaa takaisin. Kuluttajaviranomainen on sitten näiden tunarien puolella, jos ostaminen on ollut liian helppoa. Pitää täyttää lomakkeita ja varmistaa, että asiakas oikeasti haluaa ostaa ja on ymmärtänyt, että ostaminen maksaa ja on ymmärtänyt mitä on ostamassa. Ei riitä, että hinta ilmoitetaan. Elämässä pitäisi olla jokin aloitusvalikko, jossa saa valita, onko idiootti vai täydellä kanootilla seilaava. Jälkimmäinen saisi sitten tehdä ostoksensa ilman idioottisuodattimia ja nauttia elämästään, kuten kuuluu. Idiootit ohjattaisiin lomakeviidakkoon ja maksukykytarkastukseen.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Seisaaltaan osoitan suosiota ehdotukselle.

Nimetön kirjoitti...

Hola, jep, jep olishan se helppoo, jos porukat voitais jakaa vaan kahteen kanoottiin. Mutta mitä sit tehtäis niille jotka kuvittelevat seilaavansa täydellä kanootilla....

Nimetön kirjoitti...

LOL!

Mielestäni sehän tarkoittaa, että nelosella ollaan tavallisen asiakkaan näkökulmasta idiootteja! Kauppa ei varmasti käy.
Uskon, että ko. tilanteesta vastuussa oleva hlö nelosella varmasti selittää tiimilleen/pomolleen viikkopalaverissa korkealentoisia ideoitaan/selityksiään miksei kauppa käy.

Parasta olisi, jos saisit tilattua haluamasi palvelua/kiuaskivet esim. ulkomailta ja kirjoittaisit blogiisi, miten helppoa/asiallista palvelua sait. Ja vielä saatat sen näiden em. idioottien tiedoksi.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Jos kuvittelee seilaavansa täydellä miehistöllä, silloin joutuu ottamaan täyden miehistön vastuun. Ei selityksiä.

Ihan oikeasti, kertokaa miten tuon kanavan saa ostettua antennitalouteen. Mihin kuuluu olla yhteydessä? Siis muuhun kuin satelliittilautasen asentajaan.

Neloseltakin on käyty kuikuilemassa tätä tekstiä ilman reaktiota. Fiksu kauppiashan olisi jo ottanut minuun yhteyttä luettuaan tämän tekstin.

Taidan hiljalleen aloittaa nettimaailmasta ostamisen. Täytyykin selvittää, josko NHL on the Fly olisi striiminä tai jälkikatsottavana netistä.

iPadiin pitäisi saada ostettua joku NHL on pad -app. Miksei sellaista jo ole?