lauantai 16. tammikuuta 2010

Turun paras burgeri

Nyt on pari viikkoa lunastettu lupauksia, joten on jo aika hieman kiusata makuhermoja ja kirjoittaa hetken mielijohteesta hampurilaisista. Jos olet pidemmän aikaa seurannut blogiani, niin olet saattanut huomata minun olevan roskaruuan ystävä. Varsinkin hampurilaiset ovat säännöllisen epäsäännöllisesti nenän edessä.

Kuningas Kebab on kuulu kerrassaan maukkaista kebabeistaan. Kunkku on Turun vanhin kebabravintola, joten kokemusta on väkisinkin kertynyt. Kunkku on mahdollisesti yksi kalleimmista, ellei jopa kallein kebabravintola Turussa, mutta hyvästä kehtaa pyytää ja laadusta kannattaa maksaa.

Se mistä meidät tunnetaan parhaiten, on aterioiden laadukkuus. Kaikki valmistetaan itse huolellisesti omien reseptien mukaisesti ja ehdottoman tuoreista ja testatuista raaka-aineista.
Sanotaan, että suutari pysyköön lestissään, joten voisi kuvitella, että Kunkunkin kannattaisi pysytellä vain niissä suosituissa kebabeissa. Tuo kuvitelma on harhaa. Kunkulla on aika pitkään ollut listalla Hercules-hampurilainen, jota on tullut popsittua rullakebabin kylkiäisenä. En ole osannut päättää, ottaisinko rullan sijaan Ison Herculeksen, joten olen ottanut tavallisen Herculeksen rullan kaveriksi. Ei ole rullalla ollut niin yksinäistä pussissa.

Nyt hampurilaisten lista on kasvanut toinen toistaan paremmilla burgereilla. Perinteisen Herculeksen rinnalla on Chicagoa, Big pekonia, Triplaa, Salsaa, Caribbean Chikeniä, osa mainitakseni. Kohtalaisen laajan kokemuksen turkulaisesta burgerikirjosta keränneenä, uskallan julistaa Kunkun burgerit kaupungin parhaimmiksi. Voit valita parhaimmaksi edellä mainituista minkä tahansa. Minä en vielä osaa valita mainituista sitä parasta yksilöä.

Unohdetaan tässä kohtaa Heset, joissa niissäkin on eroja Turussa, eikä puhuta Mäkkäreistä lainkaan burgerikirjoituksessa. Burgeriketjuista voidaan puhua toisessa yhteydessä, mutta ei nyt. Puhutaan grilleistä ja ravintoloista, jotka tarjoavat hampurilaisia. Mistä Sinun mielestäsi saa kaupungin parhaimmat hampurilaiset?

Vaikka et vielä olisikaan käynyt Kunkun burgeria maistamassa, missä sinun mielestäsi minun kannattaisi käydä kokeilemassa, onko Kunkun voittanutta? Voi olla, että olen siellä jo käynyt, mutta yritä onneasi. Toiseksi parhaimmaksi ovat tippuneet Shamrockin burgerit, jotka nekin ovat hyviä.

Vaikka Kunkku olisikin hintava, maailman kalleimmat burgerit taitaa myydä The Wall Street Burger Shoppe, New Yorkissa. Onko 175 dollaria Koben härkää ja tryffeliä sisältävästä Richard Nouveau hampurilaisesta paljon?

[ Aiheeseen liittyen: Burger King romahti / Kahdeksan tonnin burger / Hesburger rules! ]

BTW Ruokajuomaksi suosittelen ylivoimaista suosikkijuomaani. Ei, en tarkoita Pepsi Max'ia, jota juon nykyään, määrää vähennettyäni, keskimäärin enää litran päivässä. Tarkoitan juuri Suomen markkinoille saapunutta Mountain Dew'n sokeritonta Free -versiota. Tuota olen kitannut jokaisella jenkkireissulla kymmeniä litroja. Nyt ei enää tarvitse lähteä passi taskussa tuota juomaa lipittämään, onneksi. Tuo korvannee Pepsini melkein kokonaan, vaikka tuskin edistänee kuitenkaan terveyttäni. Kevytjuomakirjoituskin on vielä työn alla.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä aihe. Itse olen myöskin suuri hampurilaisten ystävä. Turussa on tullut syötyä monessa ravintolassa hampurilaisia. Itsellä tuo top3 Turun osalta menee jotakuinkin näin:
1. Amarillon big burger.
2. Ravintola Auroran hampurilainen
3. Entisen Keskuskonttorin hampurilainen.(sijaitsi torin varrella)

Itselle Shamrockin hampurilaiset kuten myös Bremenin hampurilaiset eivät ole jostain syystä toimineet niin hyvin. Jotenkin mielestäni liian simppeleitä annoksia.

Parhaimmat hampurilaiset olen kuitenkin syönyt Helsingissä ravintola Coloradossa, suosittelen lämpimästi testaamaan.

Ja kiitos vinkistä. Kunkun hampparit täytyy käydä testaamassa seuraavaksi!

Ps. Olisi mielenkiintoista nähdä muidenkin suosikkihampurilaispaikkoja.

Riku Saarela kirjoitti...

Täytyy käydä testaamassa kun siellä päin ajelen ja burgerihammasta kolottaa...

Itse olen tykästynyt Allin Grillin hampurilaisiin. Näin vasaramäessä asuvana täytyy pitää oman "paikallisgrillin" puolia...;) Tiedätte varmaan nuo kerroshampurilaismainokset joissa kerros on vähintään yhtä paksu mitä leveäkin, ellei jopa paksumpi. No Allilla tämä käy toteen... Suosittelen lämpimästi!

Kortteliravintola Kertun hampurilaisbuffet on tullut myös tutuksi. Aina lauantaisin ja sunnuntaisin tarjolla oleva buffa maksaa vajaa 12 euroa ja syödä saa niin paljon kun napa kestää. Purilaiset kasaat itse omien mieltymysten mukaan tarjolla olevista aineksista. Miten monta pystyt syömään? Ei muuta kuin testaamaan...

Anonyymi kirjoitti...

olavin krouvin hampparit on parhaita,
omatekosten jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Uskon. Ensin siis syöt omatekoisia ja sen jälkeen Olkun tekeleitä ja Olkun ovat parempia? Paljonko siihen vaaditaan, on kysymys?

Ei ole koskaan tullut mieleen Olkussa tilata hampparia, vaikka aina niitä hamppareita siellä on pyörinyt.

Ennemmin olen syönyt burgerin Mantulla, siinä rinteessä, joka on niin kalteva, että osa asiakkaista limboaa tukea hakien.

Unknown kirjoitti...

1. Ruissalon Golf ravintolan AuraBurger (ri kaunis, eikä varmasti mitenkään ihmeellinen, mutta erittäin toimiva.
2. Allin grilli vasaramäessä, jos vain vielä hengissä: isoin hampurilainen ja siihen välin aurajuustoa
3, Tähän ei löydy mitään
4. Bicmac hinta/laatu suhde kunnossa vrt alempaan.
5. Shamrock
6 Tästä eteenpäin, niin ei mitään (Olen Kebun muita ruokia syönnyt useasti, mutta ne eivät ole oikein sytyttäneet

Kari Kuikka kirjoitti...

1, Ruissalon Golf-ravintolan Auraburger (valitettavasti ei saa ympäri vuoden) Ei kaunis,maukas, toimivat
2.Allin grillin isoin hampurilainen aurajuustolla. Erinomaista, etten sanoisi. Voi tietysti olla, että vanhat omistajat ovat pois, joten en tiedä laadusta.
3. Ei ketään
4. Bigmac ja Shamrokin hampulaiset. Tässä sarjassa voiton vie Bigmac halvemmalla hinnalla.

Anonyymi kirjoitti...

Mantu. Piste.

-jore-

Kunto Kortilla kirjoitti...

Täytyy varmaan käydä Allilla joku päivä. Edellisestä kerrasta onkin jo aikaa.

Mantun Grilli voisi hyvinkin olla listalla. Tai itse asiassa Mantun filehampurilainen, joita tuli jossain vaiheessa syötyä monen monta kertaa.

Amarillosta saa hyvän burgerin. Auragolfia en ole kokeillut enkä Auroraa. Keskuskonttorikin on jäänyt väliin. Olkussakaan en muista koskaan syöneeni burgeria, muuta kyllä.

Big Mac ei tipu kuin totaalisessa hädässä. Mäkkärin listalta valitsisin toisen burgerin.

Anonyymi kirjoitti...

Testasin. Hercules oli hyvä. Täytyy testata muutkin. Kiitos vinkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Shamrockissa oli mielestäni hyvät burgerit lounas burgerit vielä 2008 lopulla mutta joskus 2009 aikana pihvin koko puolittui ja jotenkin kokonaisuus lässähti. Mahdollisesti listaburgerit ovat edelleen ihan hyviä en ole niitä kokeillut.

Mantun fileeburger on kyllä hyvä, en nyt tähän hätään osaa rankata parhaita.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Tänään alkupalaksi Chicago ja jälkiruuaksi Ranch. Aivan loistavia.