maanantai 7. joulukuuta 2009

Roskakuskin yllätys

Kun muutimme omakotitaloon, piti tietysti tehdä jätehuoltosopimus jonkin jätehuoltoa hoitavan yrityksen kanssa. Surffasin siis sinne paljon puhuttuun internettiin. Niin no, siis tänne internettiin.

Valinta oli loppujen lopuksi aika helppo. L&T, Lassila & Tikanoja oli ainoa yritys, jonka kotisivuilla sain tehtyä suoraan sopimuksen. Heti etusivulta pääsi verkkopalveluihin, jossa sopimuksen sai tehtyä parissa minuutissa. Seuraavana päivänä minulle vielä soitettiin ja vahvistettiin roska-astian tyhjennyspäivä. Helppoa kuin mikä.

Jos jollain muulla yhtiöllä oli vastaava palvelu, en löytänyt sellaista. Pyydettiin vain soittamaan. Sitan sivuilla ainakin muistan pyörineeni, kun niiden autoja olin naapurustossa nähnyt pyörivän. En kuitenkaan löytänyt vastaavaa verkkopalvelua, jossa asian olisi saanut heti hoidettua pois päiväjärjestyksestä.

Minä kun elän omaa aikaani, teen tuollaisia hakuja ja mielellään myös sopimuksia puolen yön tietämillä. En koskaan muista soittaa mihinkään virka-aikana.

Jätehuoltomme on toiminut kuten kuuluu, näkymättömänä. Tänään kun tulimme kotiin, koin todellisen yllätyksen. Roska-astiassa oli hyvän joulun toivotukset ylimääräisen jätesäkin muodossa, kuten kuvasta näkyy.

Aivan loistava idea, kuka sen ikinä onkaan keksinyt. Joulun aikana tulee joka tapauksessa paljon ylimääräistä roskaa, jonka nyt siis voi tunkea tuohon isoon jätesäkkiin. Voiko jätehuoltoyhtiö enempää ajatella asiakkastaan?

Veikkaan, että L&T vie vielä tuon pussin pois ilman sopimuksen mukaista ylimääräistä kustannusta.

[ Aiheeseen liittyen: Raving Fans ]

BTW Pitäisi yrityksellemme tehdä jälleen uusi sähkösopimus vuoden vaihteesta alkaen. Muistaakseni sähköyhtiöilläkin oli ennen verkkopalveluja, joista sai pyytää tarjouksen ruksimalla oikeita vaihtoehtoja ja arvioimalla kulutuksia. Joko nettitaitoni ovat huonontuneet tai sitten tarjouspyynnön mahdollistavat kohdat on nykyään hyvin piilotettu. Lukee vain, että soita myyntiimme ja kun soitan, vastaaja kertoo virka-ajan. Turku Energian sivuiltakin löysin vain jonkin yhteydenpyyntölomakkeen, josta pyyntö on tainnut jäädä roskapostisuodattimeen. Voi tietysti olla, että 25.000 euron suuruinen vuosikulutuksemme ei vain kiinnosta. Vattenfall lähetti tarjouksen, josta en ymmärtänyt yhtään mitään.

12 kommenttia:

Petri kirjoitti...

https://www.kilpailuttaja.fi/palvelut/sahkosopimukset_vertaa_ja_kilpailuta_sahkosopimus/

Sähköhinnastot saa rinnakkain tuolta. En ole testannut vielä itse, koska tässä taloyhtiössä ei saa valita sähköntoimittajaa.

Tuosta roskistoiminnasta: käsittämättömän harva yritys ymmärtää, että jos palvelun ostaminen on tehty vaikeaksi, se työntää kaikki mahdolliset asiakkaat pois. Kilpailua on lähes joka alalla riittävästi ja jos vaihtoehtona on soittaa maksulliseen palvelunumeroon klo 12-12.15 tai tehdä sopimus netissä, niin voittaja on helppo arvata.

Vakuutuksiani kilpailuttaessa vain kaksi toimijaa suostui tarjouksen lähettämiseen ilman, että minun tarvitsee käydä heidän luonaan. Heistä oli helpompi jo haarukoidakin.

Tätä se on. Liian moni tuntuu pärjäävän omalla magneettisella vetovoimallaan tekemättä asian hyväksi mitään. Alkolla se toki toimii, muista en niinkään usko.

Sami Hurme kirjoitti...

Petri,

Kiitos linkistä, mutta se ei mahdollisesti ole käytännöllisin meille, koska kulutus on lähes puoli miljoonaa kWh ja sulakekoko yli 63A.

Laitoin kuitenkin tuolta tarjouspyynnön. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Kaikkea ei tietysti voi ostaa netistä, mutta esimerkiksi jätehuoltosopimus lienee kohtalainen bulkkitavara, joka on helppo sopia myös netin kautta.

Miksi vakuutusvirkailija luona pitäisi käydä, jos vaikka haluaa kotivakuutuksen? Jos pitää tavata, eikö virkailijan pitäisi tulla käymään kotiin, jota vakuutetaan, jos on pakko tavata?

Anonyymi kirjoitti...

Mitäpä tuohon voisi kommentoida kuin että aivan loistava ele "paskafirmalta"=;-)

Tässä kohtaa p-alkuinen sana tarkoittaa positiivista asiaa, eli jätehuollosta vastaavaa yritystä.

Pieni asia, joka saa hyvälle tuulelle eikä kustannuksetkaan ole todennäköisesti olleet suuria. Toivottavasti myös henkilökunta ymmärtää tämän pienen lisätyön tuoman markkinaedun.

Itse ihmettelen miten "kunnan pakottama paskafirma" hoitaa asioita päin p-tä, siinä negatiivisessa mielessä. Lähettivät kirjeen jossa kertovat nostavansa jätemaksuja ja samassa viestissä kertovat, että eivät kykene hoitamaan jätteitä kunnnolla joulunpyhien aikana. Juuri silloin kun tulee kaikken eniten jätettä talouksista.

Kaksi negatiivista viestiä samassa tiedotteessa. Terveisiä vaan Naantalin kaupungille sille henkilölle joka neuvottelee "paskafirma" sopimukset meille asukkaille pakotettuna.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Sami totta, Jani palaamassa SM-liigaan.

Sami Hurme kirjoitti...

Odotellaan tiedotetta, minkä joukkueen paidan ostamme...

Anonyymi kirjoitti...

Vituttaa ,kun tepsi ei Jania huolinut. Tänään siis tapahtuu jotain.

Sami Hurme kirjoitti...

Tuskin se on ollut huolimisesta kiinni. Tässä taloustilanteessa on mahdollisesti oikea ratkaisu olla ottamatta pelaajia lisää rosteriin. Tätä mieltä minäkin olen ollut ja ole yhä.

Tällä hetkellä jokaisen yrityksen tulee mennä talous edellä ratkaisuihin, vaikka kuinka joku väittäisi rohkean syövän rokan. Taloutemme ei tule kohentumaan muutamaan lähivuoteen eikä menetetyt työpaikat palaa, koska taantuma ajaa väkisin taloudellisempiin ratkaisuihin. Moni totee ne ratkaisut vielä hyviksi, paremmiksi kuin vanhat menetelmät.

Näillä siis mennään Turussa ja se on nähdäkseni taloudellisesti järkevä ja perusteltu ratkaisu.

Anonyymi kirjoitti...

No , kiitti tiedosta. Tepsillä vaan veskari pula kohta . Leggiolla voi olla pitkä saikku tiedossa ja Ortio häipyy kuukaudeksi maisemista. Toivotaan , että se Campbell saadaan vaihdettua fyysiseen pakkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Itsekkin sain juuri monoa . Kohta viisikymmentä mittarissa .

Sami Hurme kirjoitti...

Tiesitkö, että irtisanotuksi joutuminen voi olla elämäsi paras asia?

Nyt tie on taas avoinna. Voit tehdä uudet valinnat, joissa ikä ei ole este.

Jos jää poteroon hautomaan, siellä saa hautoa hamaan tulevaisuuteen.

Minusta ei mahdollisesti olisi koskaan tullut kuntokeskusyrittäjää, jos Clinisportista ei runsas kymmenen vuotta sitten olisi vähennetty työtunteja ja nuorin sai kärsiä. Oli pakko valita uudelleen ja tämä on ollut ihan positiivinen valinta.

Hetkeksi se kyllä pysäyttää, kun turvallinen arki häiriintyy valinnan vapaudella.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olen pojan harrastuksissa mukana, se on hyvä henkireikä. Poika myös jääkiekkomaalivahti ja Jani hänen suuri idoli. Poika vielä erittäin lahjakas, ainakin Valtosen Jorman mukaan. Mutta ei pelaa Turussa, vaan täällä kaukana maalla.

Anonyymi kirjoitti...

Elikkäs uusimman tiedon mukaan Kärpät olisi tehnyt 1+1 mittaisen sopimuksen Janin kanssa. Jokerit ilmeisesti myös maalivahti markkinoilla. Riksmanin tilanne epäselvä.