perjantai 1. heinäkuuta 2011

Toimittajan mylly

Linnanmäki näytti saaneen taas uuden laitteen, Toimittajan myllyn. Kansa ainakin puhuu siitä.

Mylly käynnistyy tästä:



En pysty ottamaan mitään varsinaista kantaa Linnanmäen työolosuhteisiin. Minulla ei ole niistä sekuntiakaan kokemusta ja kaikki tieto perustuu edellä esitettyyn videoon. Viimeisestä käynnistäkin on, öh, tovi. Eikä minua juuri kiinnostakaan Linnanmäen työolosuhteet, koska en vastaa niistä, enkä ole aikeissa hakea sinne töihin. Sen toki tiedän, että ainakin monesta muusta paikasta löytyy riistäjiä ja nöyryyttäjiä.

Otan aiheen esille siksi, kun tapana on ajatella asioita toiseltakin kantilta. Yritän kuunnella molemmilla korvilla ja katsoa ja lukea molemmilla silmillä. Jokaisessa kiistassa tuntuu aina olevan kolme totuutta, osapuolien totuus ja oikea totuus.

Linnanmäki toimitusjohtajineen ahdistetaan melkoisella kohuhakuisella journalismilla nurkkaan. Ikävä huomata, että kansallisen Yleisradiommekin on tarvinnut lähteä tälle tielle saadakseen katsojia ja kuulijoita.

Jos tuon A-Studion pätkän kuuntelee molemmilla korvilla, kuulee kuinka potkut saanutta työntekijää on ensin varoitettu suullisesti siitä, että on jättänyt tulematta työvuoroonsa. Tämän toimittajakin sivuuttaa sujuvasti ja ottaa esille ainoastaan myöhästymisen ja pelien pelaamisen potkujen syynä. Jos työntekijä on jo muutenkin kesken ainoastaan kesän kestävän työsuhteen rikkonut ohjeistuksia kolmesti, on hän todellakin potkunsa ansainnut. Nuokin kolme kertaa ovat siis vain niitä, joista on jäänyt kiinni tai huomautettu. Ihan turha nyt kitistä kohtaloaan.

Ei tuota hirveästi kannattaisi televisiossa käydä kuuluttamassa, ikään kuin uhrin asemassa. Jos Iiro Veck nyt tulisi lippa vinossa minun eteeni työhaastattteluun, voisi sen sanoa olevan ohi tervehdyksestä. Nestori Kuparinen voisi laittaa korvan taakse, että kyllä tämä maailma makaa niin, että hyvät tyypit pääsevät ensimmäisinä töihin takaisin, myös Linnanmäelle, kuten Räikkönenkin totesi, esimerkillä höystäen. En usko Nokiankaan aloittaneen potkujen jakamista parhaimmista työntekijöistään.

Kehotan aina työantajia katsomaan työtodistuksista arvioita, kun rekrytoivat uutta väkeä. Jos niitä ei löydy, pitää kellojen soida. Arvioiden puuttumiseen on usein syynsä. Saman ohjeen annan työntekijöille. Pyytäkää todistukset arvioilla, jos koette olevanne arvioiden arvoisia. Jos ette koe, muuttakaa asennettanne välittömästi, jos aiotte pärjätä tässä maailmassa.

Minusta on lohdullista kuulla, että lasten suosimassa huvittelupaikassa on tiukat säännöt ja niiden noudattamista myös valvotaan tiukasti. Nämä työntekijät ovat vastuussa siitä, että hommat sujuvat huvipuistossa. Ihmiset antavat lapsensa heidän huomaansa. Ei sitä voi hoitaa puolin valoin tai kännykässä rupatellen. Ymmärtääkseni palveluntuottajalla on korostettu vastuu varsinkin alaikäisistä asiakkaistaan, joten tarkat säännöt ovat enemmän kuin ymmärrettävät. Ne ovat selviö.

Muistan lukeneeni, että yhdysvaltalaisissa huvipuistoissa puhallutetaan kaikki työntekijät aina työvuoroon tullessa. Nollatoleranssi. Ei oteta riskejä. Tämäkin toimittaja olisi ensimmäisten joukossa kyselemässä, miksi ohjeita on laiminlyöty, jos sen vuoksi tapahtuisi huvipuistossa jotain ikävää.

Miksi toimitusjohtaja Räikkösen poistumista ihmetellään? En minäkään olisi jäänyt tuollaista kuuntelemaan, varsinkin jos on sovittu puhuttavan ihan jostakin muusta. Kuten Räikkönen totesi, toimittajan alku on vedättänyt, siis valehdellut hänelle. Onko se sopivaa YLE:n tai minkään muunkaan arvostetun uutismedian toimittajalle? Jotenkin voisin kuvitella, että haastattelujen saaminen on sellaiselle toimittajalle helpompaa, joka ei syö sanojaan ja edes vähän kunnioittaa haastateltavaansa.

Miksi vessatauon mahdollisuutta edes tarvitsee ihmetellä? Voisin kirjata tähän pitkän listan ammateista, joissa ei voi mennä heti vessaan, kun tuntuu pissattavan. Ei tämä ole mitenkään kummallista aikuisten maailmassa.

Miksi kukaan ei ihmettele nuoren toimittajan hermostumista eikä mielestäni toimittajalle sopimatonta käytöstä edellä esitetyn videon lopussa?

Tarkoitushakuisessa journalismissa on toki viehätyksensä. Sillä saa nykyään niin tärkeitä klikkejäkin. Tässä mentiin nyt metsään ja verkkoyhteisöt luovat mielikuvansa katsomatta ja kuuntelematta haastattelua molemmilla silmillä ja korvilla. Ainuttakaan työyhteisöä ei paranneta tällaisella journalismilla. Työyhteisöjen parantamiseen on olemassa ihan muut keinot. Toimittaja perusti juttunsa anonyymeihin nettikeskusteluihin sekä edellä mainittujen kahden veijarin juttuihin. Väittäisin, että oikaistiin pahasti.

Nyt ihmiset kertovat tämän vaikuttavan negatiivisesti Linnanmäellä käymiseen, mutta me kaikki tiedämme, ettei se ole totta. Samat laitteet, sama hauskuus. Tällä kritiikillä ei ole oikeasti mitään merkitystä. Netissä on vain hyvä olla populistisesti jotain mieltä - kauhistella - niin saa hyvän omatunnon. Oikeasti me haluamme asiakkaina mahdollisimman halvalla tuotettuja palveluja, jotta me saamme ostaa ne mahdollisimman halvalla. Ikävä kyllä.


Vähentääkö kritiikki intoasi käydä Linnanmäellä?
O
KylläEi
87%13%
Ääniä 5870

[Aiheeseen liittyen: Hei, me lennetään]

BTW Pitääkö paikkaansa, että Linnanmäki oli leikannut joitakin toimittajille perinteisesti kuuluneita lippuetuja? Vaikka eihän moinen vaikuta toimitukseen. Eihän?

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kehotan aina työantajia katsomaan työtodistuksista arvioita, kun rekrytoivat uutta väkeä. Jos niitä ei löydy, pitää kellojen soida. Arvioiden puuttumiseen on usein syynsä. Saman ohjeen annan työntekijöille. Pyytäkää todistukset arvioilla, jos koette olevanne arvioiden arvoisia. Jos ette koe, muuttakaa asennettanne välittömästi, jos aiotte pärjätä tässä maailmassa

Sami, tästä olen täysin erimieltä kanssasi. Pääosa työnantajista laittaa "täydet" kiitettävät oli henkilö sitten millainen tahansa. Sitten on pieni osa työnantajista, jotka eivät koskaan anna täysiä "kiitettäviä". Jälkimmäisessä työntekijä plokkaantuu metodillasi perusteetta.

Työnantajan arvio ei todellakaan kerro työntekijästä yhtään mitään.

Oleellisempaa on, ketkä työnhakijaa suosittelevat ja millä perusteilla.

Suomessa arvostetaan muutenkin "näennäispapereita" aivan liikaa. Moni oppisopimuksella työnsä aloittanut olisi huomattavasti pätevämpi kuin "yliopiston" huuhaa aineita lukenut "paperipätevä" henkilö. Tämä näkyy varsinkin julkishallinnon rekrytoinnissa ja työn tehokkuudessa.

Karhuherra kirjoitti...

Lintsin toimittajaedut/alennukset tms. lopetettiin täksi kesäksi. Mikä on ihan ok, varmaan sinne pääsee edelleen ilmaiseksi sisään työasioissa.
Mielestäni on hippasen verran ala-arvoista vihjailla, että sillä olisi vaikutusta toimittajien ammattietiikkaan. Kyllä tuolle jutunteolle perusteet oli, se on eri asia, onko toimittaja, editoija tai joku vastuuta kantava taho epäonnistunut työn toteutuksessa.
Etuuksien poistamisen ainoa varma vaikutus on minusta se, että Lintsin toimitusjohtaja tai ketään muukaan ei voi enää elää illuusiossa, että "hyvässä hengessä tehdään yhteistyötä kaikkien toimittajien kanssa" (paitsi niiden hankalien).

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiinnolla eilen töiden ohessa seurasin netistä kyseistä pätkää sekä muutamia nettikeskusteluja. Pisti tosiaan myös silmään/korvaan, että töistä myöhästyminen on toimittajan mielestä ihan jees ja hyväksyttävää. Aika harvassa paikassa työntekijät/perheenjäsenet saavat osallistua arpajaisiin/peleihin--> jos tavarapalkintoja.

En ihan nyt Yleisradiota pelkästään syyttäisi tästä moskasta. Suurempi huomio on sillä, että jos toimittajaksi haluava tekee tämänkaltaista ohjelmaa, niin oikea oikea osoite voisi olla Seiska-TV. Jos tyydyt siihen mitä ympäristössä on ja suhtaudut siihen ilman kritiikkiä, niin samalla tavalla toimit. Itsestäni ei ole toimittajaksi--> lukihäiriöinen ja poukkoilevaa tekstiä. Mutta silti voin arvostella.

Toisaalta tämä pläjäys huipentui mielestäni siihen, kun toimittaja kysyi, että miksi maksetaan 2 euroa vähemmän palkkaa tunnilta. Mitä väliä sillä on, jos vain noudatetaan lakia ja työehtosopimusta. Kun toimittaja raukka ei vain ymmärtänyt taloutta. Enään puuttuu se, että joku media kaivelee Räikkösen ökyauton (10 vuotta vanha saksalainen) kuviin ja laittaa kuvatekstin: Riistäjä.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Jokainen rekrytoi tietysti haluamallaan tavalla. Myös suosittelijat voivat olla henkilöitä, jotka eivät jostain syystä anna totuudenmukaista kuvaa työntekijästä.

Olethan myös muistanut soittaa suosittelijoille? Suosittelen myös olemaan yhteydessä aikaisempiin työnantajiin, jos niitä on mainittu suosittelijoina.

Karhuherra, jos haluan saivarrella, niin tämä kommentti:

Etuuksien poistamisen ainoa varma vaikutus on minusta se, että Lintsin toimitusjohtaja tai ketään muukaan ei voi enää elää illuusiossa, että "hyvässä hengessä tehdään yhteistyötä kaikkien toimittajien kanssa"

voisi jollain tasolla olla tulkittavissa juuri siten, kuin ymmärsit minun ala-arvoisesti vihjailevan.

Eikä siitä voi koko ammattikunta ottaa hernettä nenään, jos joku antaa omien etujensa vaikuttaa juttuihin.

Mietin ihan samaa kuin jälkimmäinen Anonyymi. Miten ylellä mahdettaisiin suhtautua, kun olisit ensin jäänyt luvatta pois työvuorosta, sitten myöhästellyt ja rikkonut vielä jotain muuta yrityksen sisäistä sääntöä, sanotaan vaikka ensimmäisen kahden kuukauden aikana?

Mika kirjoitti...

Toistaiseksihan tässä luo kohua lähinnä toimitusjohtajan pokerin pettäminen kameran edessä. Jos hän olisi vetänyt henkeä, koonnut itsensä ja kertonut, että maksamme palkkaa TESsin mukaan ja toisissa firmoissa päättävät palkoista ihan eri henkilöt jne, mekin jauhaisimme täällä nyt jotain muuta.

Ilmeisesti hän odotti toimittajatyttöstä rupattelemaan mukavia kivasta Linnanmäestä ja käveli väijytykseen. Jos toimitus on tietoisesti lähettänyt kivat kyssärit tietäen kysyvänsä kuitenkin kovempia, voidaan kysellä myös jutunteon tyylin perään. Parhaat vastaukset saa jos antaa vastaajan valmistautua, toisaalta toimitusjohtajatasolla kai pitäisi olla jo valmiiksi aika hyvät perustiedot omasta talosta.

Ehkä toimitusjohtajatasolla pitäisi joka kerta lähteä haastateltavaksi sillä asenteella, että kamera on aina päällä ja haastattelija aina vihollinen?

Toimarin pimahdusta mielenkiintoisempi asia ovat Linnamäen työolot, joista ehkä kuulemme toisella mediakierroksella kun toimitusjohtaja on kauhisteltu kuiviin. Millainen on työkulttuuri ja tapa antaa palaute? Miten tarkkaan TESsiä noudatetaan? Onko näin isossa talossa luottamusmiestä tai työsuojeluvaltuutettua? Mikä on hierarkia työntekijöiden kesken: 30. kesän jarrumies versus 1. kesän possujunan kuljettaja? Miten työtuntimäärät on määrätty ja missä ajassa niiden tulee tasoittua?

Erityisen kiintoisa yksityiskohta on tuo, kuka saa puhua firmasta ja mitä ja missä ja kenelle.

Työpaikka, jossa on yhtä aikaa näin paljon nuoria ihmisiä, lienee työnantajalle haaste kun moni opettelee yhtä aikaa työelämän tavoille. Toki töihin on tultava ajallaan, kännykkä räplätään vapaa-aikana, asiakaspalvelija joutuu sovittamaan vessareissunsa ja välillä syödään kiireellä.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Mika on tietysti asian ytimessä. Tosin olisi kiva nähdä kaikki tallennettu materiaali. Leikkaamalla kun saadaan asia näyttämään halutulta.

Olennaista on myös se, että onko työsuhteessa olevista 1, 10 vai yli 50% tyytymättömiä, Mikan listasta huolimatta.

Ja raakataan tästä pois palkka, koska kaikkihan haluavat aina enemmän palkkaa.

Tyytyväisyys työyhteisöönsä näkyy asiakaspinnassa, ei se, miten noudatetaan tessejä.

Suuri hakijamäärä kertonee omaa kieltään Linnanmäestä työpaikkana.

Mielestäni tuo kuka saa puhua ja mitä ei ole lainkaan mielenkiintoinen. Jokaisella yrityksellä oma viestintästrategiansa. Niitä on hyviä ja huonoja sekä myös puutteellisia.

Anonyymi kirjoitti...

Omasta nuoruudestani löytyy kesätyökokemus Turun lähistöllä sijaitsevasta eläintarha/huvipuistosta. Taisin olla 15 v ja kesä oli oikein hauska. Tein aika pitkiä päiviä, mutta kyseessä oli sentään eka kesätyöpaikka ja ihan omaa rahaa tiedossa, niin innollahan sitä teki.
Puolessa välissä kesää kaikki kesätyöntekijät pakotettiin allekirjoittamaan paperi, jossa sanottiin, että työntekijä ja työnantaja ovat yhteisesti sopineet, että mitään ylityö- tai iltalisiä ei makseta.
Jonkun kesätyöntekijän vanhemmat olivat nimittäin huomanneet, että työstä ei maksettukaan mitään normaaleja lisiä, vaikka työtä oli seitsämänä päivänä viikossa, joten vanhemmat olivat lähteneet vaatimaan lainmukaisia oikeuksia lapselleen.
Ne, jotka eivät allekirjoittaneet sopimusta saivat lähteä ja paikan johtaja alkoi soitella niille hakijoille, jotka eivät olleet päässeet töihin ja kertoi, että " niin moni on jo tienannut kesän aikana sen, mitä saa verottomana tienata, joten eivät enää halua tehdä töitä" Mikä taisi olla sula mahdottomuus tuntipalkan ollessa ihan minimissä.
Tämä vaan esimerkkinä siitä, että helposti nuoria ja kokemattomia työntekijöitä saatetaan ihan oikeasti kohdella epäreilusti. Nuorilla kun ei ole vielä riittävää kokemusta ja tietoa siitä, että miten työelämän pelisäännöt menee, niin on helppo sanella sääntöjä työnantajan puolelta.

Mika kirjoitti...

Totta, muutama tyytymätön ei vielä kerro paljoakaan ison talon hyvyydestä tai huonoudesta työpaikkana. Ei tosin välttämättä hakijamääräkään niin kauan kuin kesäduunit ovat kortilla ja hakijoiden tiedot talosta kysymysmerkki.

Viestintästrategia riittää ohjenuoraksi niin kauan kuin kaikki menee kuten pitää ja hommia paiskitaan hyvässä hengessä. Sitten kun työntekijällä ei enää olekaan kivaa, voidaan joutua miettimään, kenelle ja miten hän saa sen kertoa ilman ikäviä seuraamuksia.

Itsellä nuoruuden kesäduunit osuivat isoihin taloihin, joissa riitti tahtoa ja taitoa hoitaa työajat, lisät ja palkanmaksu täsmällisesti. Kuten Anonyymin muistokin kertoo, kaikilla ei ole niin ollut. Kesäduunari on ihmeissään kun hiljaisena päivänä yhtäkkiä lähetetään kotiin ilman palkkaa tai pomo alkaa pakollisista palkanlisistä kysyttäessä katsella seinille tai lopputili ei ilmestykään tilille ilman riitelyä. Siksi pidän myös vähintään TESsien noudattamista tärkeänä myös niiltä osin kuin nuori ei osaa kaiken perään kysyä.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Mikan kanssa yhä täysin samalla sivulla.

Yhdyn täysin siihen, että kaikki eivät noudata samoja sääntöjä. Anonyymin esimerkki kertoo siitä. Vedättäminen ei ole koskaan hyväksyttävää, varsinkaan kokemattomien työntekijöiden kohdalla.

Veikkaisin Linnanmäen kuitenkin olevan sen verran iso liikelaitos, ettei ainakaan räikeisiin rikkeisiin ole varaa. Toki voin olla ihan väärässäkin. Jos joku ei tykkää jostakin säännöstä, on taas eri asia.

Hyvässä työyhteisössä löytyy yleensä joustoa molempiin suuntiin, varsinkin yllättävissä tilanteissa.

Työehdoista sinällään käydään kädenvääntöä koko ajan, koska ehdoissa saattaa olla tulkinnan varaa. Tai siinä, kenen ehdoilla mennään. Siitä huolimatta kaikki perusasiat tulee olla kunnossa, myös kesätöissä.

Miettikää itseänne kesätöissä. Olitteko kuukauden työntekijöitä? Enkä tarkoita työsuhteen mittaa.

Mika kirjoitti...

"Miettikää itseänne kesätöissä. Olitteko kuukauden työntekijöitä? Enkä tarkoita työsuhteen mittaa."

Hyvä pointti. Jos olisit omistanut firman ja omaisuutesi ollut siinä kiinni, ketkä duunikavereistasi olisit oikeasti ottanut töihin? Entä nykyisistä? Entä itsesi?

Petri kirjoitti...

Tavallaan hassua tässä on se, että vain puoli vuotta sitten joukolla kummasteltiin sitä, miten McDonald's riistää työntekijöitään laittomalla taukopolitiikalla ja nyt nuo samat jeesustelijat huokailevat Linnanmäestä ääneen, että "toista se on McDonaldsilla, jossa kaikki on okei".

Tuo "dokumentti" keskittyi vain siihen, että joku on saanut syystä x potkut, Linnanmäellä ei saa käyttää omaa kännykkää työaikana ja eikä koko ajan saa pitää taukoja. Odotan samanlaista shokkidokkaria esim. Muumimaasta, jossa palkat ja ehdot ovat samat, mutta työntekijät joutuvat pitämään lihavia peikkoja muistuttavia helleasuja.

Harmittavaisesti tj:n mediapokeri ei tässä riittänyt, vaan asia levähti käsiin aivan turhaan ja vielä Linnanmäen edun vastaisesti. Voisin melkein silti lähteä Linnanmäelle ihan vain tukimielessä; on hienoa, että jokin yksityinen taho palkkaa noin ison määrän nuoria jopa 50% paremmalla palkalla kuin esim. kaupungit.

p.s. päähenkilö Iirolla on nyt vapaa-aikaa hakea parempiakin, oikeita, duuneja. Bonarina satunnainen Linnanmäen mainos yläbannerissa.

http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/televisio.shtml/840891/cheryll-ja-niko-piinasivat-uusia-bb-hakijoita---katso-kuvat-ja-video

jeejee kirjoitti...

Toimittaja ei esittänyt mitään ihmeellisiä kysymyksiä, jos toimitusjohtaja olisi vastannut jämäkästi ja selkeästi kysymyksiin asia olisi jäänyt siihen.

Itselle tuli mieleen että haastattelu ajautui karille koska Lintsin pomo on tottunut suhteellisen myötäsukaiseen julkisuuteen. Lehdet ja muu media tekee joka kevät juttuja Linnanmäen uutuuslaitteista, eli pääsääntöisesti kaikki julkisuus on likimain maksutonta product placementtia.

Eli normaalisti tuonkokoisen ja mediassa näkyvän yrityksen toimitusjohtajalla pitäisi olla kysyä iskeä jauhot suuhun toimittajalle joka on liikkeellä noin kevyin eväin. Toimitusjohtaja Räikkönen taisi panikoitua kun joutui tilanteeseen mistä ei ole kokemusta.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Mikan ajatusleikkiä kannattaa itse kunkin työsuhteessa olevan harrastaa välillä. Palkkaisinko itseni töihin?

Petriltä hyvä pointti.

Mehän emme oikeasti tiedä, miksi haastattelu karahti noin pahasti karille. Meille näytettiin vain se, mitä haluttiin näyttää, ei koko tallennetta. Me emme siis tiedä, kuinka asiattomia kysymyksiä on tehty, mutta niitä ei vain näytetty.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja tuohan olis siis Helsingin nuorisoasiainkeskuksen Nuorten ääni -toimitus, joka oli tehnyt jutun.... Kovin on ihmeellistä, että nuorten toimittajanalkujen kysymykset koetaan noin hankaliksi...

Vähän tuntuu kyllä siltä, että asiat eivät ihan oikein ole... Perusteetkin ovat vähän hassuja... Säätiöhän lahjoittaa osan tuloksestaan, noin 3 miljoonaa euroa, mutta palkkaa ei ole varaa nostaa, koska silloin ei voitaisi palkata niin montaa työntekijää... Mitäs jos lahjottaisivat vähän vähemmän?

Uskon, että paraatipaikoilla, kuten vuoristoradan yhteydessä asiat on hoidettu hienosti, mutta monessa kioskissa tuskaillaan varmasti kuumuuden, riittävän veden saannin ja pissataukojen kanssa.
Kokeilkaa huviksenne joskus mennä edes muutamaksi tunniksi pieneen koppiin ja olkaa juomatta vettä... Kuumuus ja vedenpuute saa nopeasti aikaiseksi aika huonon olon.

Anonyymi kirjoitti...

Jos keittiön kuumuus kiusaa, täytyy pysyä pois keittiöstä. Jos tulee paha olo duunissa, duuni ei ole sun juttu.

Olet varmaan hyvinkin tutustunut tuo säätiön toimintaehtoihin? Kenelle lahjoittivatkaan varoja? Heiltä olisit valmis ottamaan pois, vaikka palkka tulee TESsin mukaan?

Miksi nuori toimittaja halusi jutun leikattavan noin?

/mek kirjoitti...

Veikkaan että jutusta on leikattu pois ne kohdat joiden takia tj:ltä meni hermo ja homma levisi käsistä.

Siitä huolimatta kaverin olisi pitänyt osata tämä hoidella paremmin, haastattelusta pois kävelemistä ei minusta pysty selittämään millään.

Hitto vieköön jos joku tulee minun työpaikalleni minua haastattelemaan niin kyllä tasan minä olen se joka jää paikalle istumaan kun toimittaja kokoaa kamansa ja lähtee kotiin.

Anonyymi kirjoitti...

Uutta työntekijää palkatessa minua kiinnostaa työtodistuksia tai suosittelijoita enemmän se, miksi hakijan edellinen työsuhde tai ylipäätään aiemmat työsuhteet ovat päättyneet.

Hälytyskellot soivat, jos aiemmissa työnantajissa on aina ollut hirvittävästi vikaa, kun sääntöjä, työaikoja sun muita työntekijää rasittavia juttuja on valvottu liian tiukasti.

Olin aikoinaan itsekin kesätöissä huvipuistoon verrattavissa olevassa elämyspalveluita tarjoavassa yrityksessä. Mitään ilta-, lauantai- tai sunnuntailisiä ei maksettu, mutta ajattelin, että pienempi palkka on työuran jatkon kannalta pienempi paha kuin kesätyönantajan kanssa riitaantuminen. Firman muut kesätyöntekijät näyttivät olevan omalta kohdaltaan samaa mieltä.

Esim. kuka haluaa jatkossa ottaa töihin nämä Linnanmäen vinolipat?

Kunto Kortilla kirjoitti...

/mek'n kanssa taas samaa mieltä. En tosin tullut ajatelleeksi, että haastatteluhan tehtiin tosiaan Linnanmäellä. Olisi ollut vain tj:n helppo todeta, että toimittaja on hyvä ja laittaa pillit pussiin ja etenee kohti ulko-ovea.

Vinolipoista samaa mieltä. Nykyään valitetaan siitä, kun jäädään kiinni sääntöjen rikkomisesta. Se onkin sääntöjen syy, että niitä tuli rikottua. Minä en tehnyt mitään.

Twitterissä jo aiemmin kommentoin, kuinka kaiken työn pitää nykyään olla helppoa ja mukavaa.