keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Kuuleeko iPhone, kuuntelen?

Ei tarvitse mahdollisesti ostaa iPhone 4 -puhelinta ensimmäisestä erästä.

Vertailin tovi sitten Nokian N900:sta ja iPhonea. Nyt täytyy myöntää, että juhannuksen aikaan en käyttänyt iPhonea kuin N900:n ollessa latauksessa. N900 voitti iPhonen verkon löytämisessä sekä selausnopeudessa. Piste Nokialle.

Uusi iPhone 4 tuli sitten markkinoille muutama päivä sitten. Ensin uutisoitiin myyntiennätyksistä. Puhelin myytiin loppuun jo ennakkoon. 1.7 miljoonaa luuria kolmessa päivässä. Uskomaton suoritus!

Hypeä seurasi kuitenkin aika nopeasti kritiikkiä. Jostain syystä iPhone katkoi puheluja ja kentät olivat välillä kokonaan kadoksissa. Sosiaalinen media heräsi kritiikkiin. Mitä ihmettä? Mikä uudessa luurissa on vikana?

Selvisi, että kun iPhonea pitää kämmenessä, kuten ehkä kaikki käyttäjät pitävät, puhelimen antennit menevät oikosulkuun ja kentät katoavat. Käsittämätön valmistusvirhe Appleltä. Eikö tosiaan kukaan koekäyttäjistä ole huomannut tuota ongelmaa?

Jopa Steve Jobs ehätti jo ohjeistamaan asiakkaita, kuinka iPhonea oikein kuuluu pitää kädessä. Eihän kukaan pidä puhelinta kädessä näin:

Applen mielestä tämä ei ole suuri ongelma, mutta kansa puhuu ja kohta puhuu lakimiehet, jotka puuhaavat jo joukkokannetta. Ainakin uusi tuote saa julkisuutta ja pysyy otsikoissa. Tosin ainakin minä odotan päivitettyä puhelinta. Saattaa toki olla, että ennen kuin uusia puhelimia on edes saatavilla lisää, vika on korjattu.

Erilaiset sivustot herkuttelevat mokalla. Tässä esimerkiksi Fast Companyn 0,001$ korjauspaketti. Hillittömän hauskoja juttuja toisten kärsimyksellä. Vian korjaa teipin palalla. Punaisella teipin palalla kehotetaan vielä ottamaan kantaa.

Nokialle tämä on tietysti herkullinen tilanne. Tässä kerrotaan, kuinka Nokian puhelimia voi pitää kädessään miten haluaa. Hillitöntä pilkkaa tuokin. Ehkä pilkan sijaan kannattaisi kuitenkin hoitaa oma laatikko kuntoon. Nokian osakekin on sellaisessa kurimuksessa, että odotan vitosen kauppoja. Nokian osake on tippunut kymmenesosaan huippulukemista. Huikeaa!

Miten Apple voikin pudottaa pall... omenan tuolla tavalla? Sitä samaa ihmettelee tämäkin pätkä. Katso niin kauan kuin ehdit. Eiköhän nämäkin tuubista poistu:[ Aiheeseen liittyen: N900 vs. iPhone ]

BTW Yksi parhaimmista pr-tempauksista pitkään aikaan. Pölynimurivalmistaja Electrolux imuroi merestä siellä kelluvista muovilautoista muovit uusiin pölynimureihin. Tosin niitä valmistetaan vain kuusi, mutta eikö siinä olisi aihetta ihan oikeaan tuotesarjaan. Veikkaisin monen olevan valmis maksamaan imurista aika paljonkin enemmän, jos sillä voisi samalla ostaa palan parempaa omatuntoa. Mitä muuta voitaisiin valmistaa merestä kerättävällä muovilla? Sitä on siellä Texasin kokoinen lautta.

4 kommenttia:

Kunto Kortilla kirjoitti...

Motorola liittyi ilkkujien joukkoon.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Applen myyjille antamat ohjeet ovat vuotaneet nettiin. Apple kehottaa jutun mukaan myyjiä kieltämään ongelman olemassaolon.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Digitoday kirjoittaa kuinka "Applen iPhone-magia osoittaa hiipumisen merkkejä."

Nimetön kirjoitti...

Hola =) onhan se kiva kun kaikilla tökkii joskus, jopa ou so maidi Applella! ...samaa mieltä S:n kanssa (BTW eka kertaa tällä viikolla ;) siitä että loanheiton sijaan fokus pitäisi ensisijaisesti säilyttää omissa hommissa...Natsiparty-juttu oli kuitenkin aika hyvä =)