tiistai 10. maaliskuuta 2009

Fiilistä ei voi filmata...

... mutta tunnelman voi luoda.

Vaikka otsikko onkin FC Interin markkinointilauseita, lainataan sitä tähän lätkäbloggaukseen. Interin lause on yksi parhaimmista, mitä olen koskaan kuullut.

Fiilis on olotila. Sitä joko on, tai sitä ei ole. "Nyt on hyvä fiilis." "Nyt ei oikein ole hyvä fiilis." Välimuotoa ei yleensä ole.Fiiliksen voi kuitenkin synnyttää, luomalla tunnelman, joka edesauttaa fiiliksen syntymistä ja sen paranemista. Palloseuran peleissä ei ole aikoihin ollut oikein fiilistä. Tunnelmaakin on ainakin yritetty ajoittain luoda, ehkä hieman huonolla menestyksellä.

Viimeisessä HIFK-ottelussa oli jo fiilistä, johon oli yhtenä suurena syynä tunnelman luominen. Hallin ääntä ja kuvaa hallitsevat ihmiset ovat kiinnittäneet hieman enemmän huomiota tunnelman luomiseen ja kas, fiilistä alkaa syntymään. Kiitoksia siitä heille!

Ensi lauantaina Turkuhalliin matkaa JYP. Turussa on vuosien tauon jälkeen selvä tilaus jääkiekkobuumille. Aika on nyt kypsä. Nyt tuo tilaisuus täytyy hyödyntää. Turku voi jälleen kerran olla maailman äänekkäin lentokenttä, todellinen hornankattila, josta kukaan ei vie pisteitä. Meitä on yli 10.000 vastaan kuusi, joten meitä ei helpolla voiteta.

Haastoin edellisessä bloggauksessa kaikki pukemaan pelipaidan päälle lauantain peliin. Minä laitan Nurmisen paidan. Ahon ja Halosen paidat menivät heti lainaan, joten kolme varmistunutta pelipaitaa on jo menossa hallille. Ole rohkea ja ota sinäkin haaste vastaan. Tehdäänkö pelipaitojen määrässä lauantaina ennätys?

Palloseuran uusin kannatusbiisi on Mustaa ja Valkoista. Tuohon teemaan on hyvä luoda tunnelmaa. Vaikka Sinulla ei olisi pelipaitaa, pue päällesi mustaa lauantain peliin. Valkoinen saadaan valkoisesta pyyhkeestä, jonka otat mukaan, tai ostat tietysti hallilta, jos niitä on siellä ja tuet samalla seuraa.

Luodaan tunnelma, jotta meidän ei tarvitse yrittää filmata fiilistä.

Täytyyhän Turussakin näyttää tältä, kun pleijarit alkavat:P.S. Tällaista jo oli:[ Aiheeseen liittyen: Fiilistä ei voi filmata! / Faneja vai katsojia / Katsojamäärät ja tunnelma / Mikä kiinnostaa? ]

BTW Tällaista oli Malmössä, jossa kerroin nähneeni yhden viihdyttävimmistä peleistä koskaan. Pistetäänkö lauantaina paremmaksi. Täytyy ottaa festarikamera taas varoiksi mukaan...

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei mitään pyyhkeitä, TPS:n kaulahuivi mukaan kaikille!

Sami Hurme kirjoitti...

Niin, voihan se olla mikä tahansa riepu, kaulahuivista alkaen.

Valkoista pyyhettä kun käyttävät tuolla isossa maailmassa...

Anonyymi kirjoitti...

Seura varmasti ottaisi mielellään rahat vastaan mitä huivi myynnistä saisi ..

Anonyymi kirjoitti...

Pyyhe=NHL
Kaulahuivi=Premier League

NHL=Jääkiekko
Premier League=Jalkapallo

HC TPS=Jääkiekko
FC TPS=Jalkapallo

HC TPS-JYP=Jääkiekko
Turkuhalli=Jääkiekko

Vastaus:____________

Sami Hurme kirjoitti...

Aivan totta. Varsinkin jos pyyhkeitä ei ole myynnissä.

Kaulahuivi TPS-shopista siis nyt heti. Eikö sieltä saa vielä 30% alennustakin?

Anonyymi kirjoitti...

Tepsin pitäisi hoitaa ne pyyhkeet penkeille valmiiksi, kuten NHL:ssäkin seurat toimivat. Sponssi maksaisi aivan varmasti kulut eli jäljelle jää enää se perinteinen työ ja idea siitä, että annetaan asiakkaalle enemmän kuin he odottavat.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti HC ei edes myy noita huiveja. Pyyhe on omasta mielestäni sen takia huono että niitä tuskin toista kertaa kukaan halliin raahaa. Huiveja voisi jopa näkyä toisenkin kerran jolloin olisi jo automaattisesti enemmän väriä katsomossa.

Anonyymi kirjoitti...

Raisiossa sijaitsevasta ruotsalaisesta huonekaluliikkeestä saa valkoisia pyyhkeitä 25centtiä/kpl. Ei siis ole rahasta kiinni!
Suosi silti suomalaista ja käy shopista ennemmin ostamassa jos haluat hieman TPS kassaan rahnaa.
Ale oli ilmeisesti vain Sunnuntaina.

Itselle ihan sama, kunhan tulet hallille, huudat äänesi käheäksi ja mieluusti kannustat joukkuetta seisaaltaan...ainakin kun siihen on aihetta! Sunnuntai otetaan nyt uudestaan, mutta parempana versiona!

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin oli uskomaton meininki hallissa! Voitto ja Hirsolle buuaus kruunasi kaiken!!

Anonyymi kirjoitti...

Kumpi on oikea tapa: amerikkalainen buuaus vai venäläinen vihellys?

Anonyymi kirjoitti...

Buuataanko Immoselle lauantaina aina kun koskee kiekkoon?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Immonen on sen tason pelaaja, että on buuaukset ansainnut! Ei meidän nyt vieraskoreita tarvitse olla, mutta kyllä moisia suorituksia pitää ihan kiekkoperinteiden mukaan äänekkäästi kunnioittaa.

Kyllä Turussa on aikoinaan huudettu Veelluuu, Veeelluu (Ketola), Laallii, Lalliii (Partinen), Möllii (Keinonen) jne.

Immonen ei nyt noiden legendojen tasolla ole, mutta nykyliigassa ehdoton supertähti. Mies ansaitsee kunnian tulla buuatuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää nyt kaverit pilatko mitään! Ei Immoselle mitään buuata, jos se ei tee mitään tyhmää.

Hirso kompuroi omiin jalkoihinsa, lähti valittamaan tuomarille, joka löi kädet lanteille. Joten Hirso ansaitsi itse omat buuauksensa.

Anonyymi kirjoitti...

Voihan buuata aina kun Jypillä on kiekko. Tervetuloa Turkuun!

Anonyymi kirjoitti...

Tepsin pelissä pitää buuata ja TuTon pelissä viheltää, jotta säilyy jonkinlainen ideologinen kompassi.

Wikipedian mukaan valkoinen pyyhe-prinsiippi nahilassa alkoi 1982 playoffseissa, kun Canucks-koutsi Roger Neilson heilutti valkoista pyyhettä tuomarien suuntaan.

Siitä syntyi ajan kanssa perinne ja nyt käytännössä joka NHL-joukkue käyttää playoffsissa pyyhkeitä katsomon villitsemiseen.

Pyyhkeellä voi myös kuivattaa kyyneliä, mikäli omat sankarit sattuvat pettämään odotukset, mitä ei tietenkään Kolun komennossa tulla näkemään. Shaatana!

Hops, hops, liippuja ostamaan, että päästään eroon siitä mainoslakanasta.

Toivotaan, ettei ne pahvikypärät ole... punaisia;)

Sami Hurme kirjoitti...

Jännittää ottelun lisäksi se, miltä hallissa tänään näyttää...

Jari Nikkola kirjoitti...

Aikamoinen spektaakkelihan tuosta syntyi. Vaikka lopputulos olikin mikä oli.

Selvisi myös, että sen on todellakin oltava mustaa JA valkoista, että pukeutumishomma toimii loppuun saakka. Musta ei erotu katsomossa normaalitilanteesta riittävästi.

Mutta kuten sanottua, hyvä meno ja blogi/nettikampanjoinnistakin oli selvä hyöty.

Totaalinen liikennesumppu Suikkilasta hallille. Matka kesti 23 minuuttia (klo 16.30-16.53) ja siinä ehti hyvin laskea liikenteenohjaajat, niitä oli tasan 0 kpl.

Festaripuolella tuosta tulisi sanomista.

Sami Hurme kirjoitti...

Otan vielä esille sen pyyhkeen, joka pitäisi olla valmiina penkillä.

Mustaa päällä ja valkoinen pyyhe heilumaan, niin siitä tulee riittävän näyttävä kontrasti.

Nordean sponsoroimat kypärät oli pinossa ja ne piti itse koota. Kukaan ei jakanut niitä. Pinoa oli olemassa vielä hallista poistuttaessa...

Ajatus oli hyvä, mutta ehkä sen Nordean olisi kannattanut sponssata ne pyyhkeet tai Palloseuran liput.