keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Musta aurinko nousee

Juice Leskinen lauloi taannoin:

Ja sinä hymyilet ja katsot noin. Viet minut aamuun uuteen kuin kevään ensimmäiseen sateeseen. Sinun sieluusi kiinni päästä voin. Viet meidät tulevaisuuteen. Ja jonakin aamuna, ennen sarastusta, huomaat että musta aurinko nousee.Vaikka herasimmekin uuteen aamuun ja uuteen Ameriikkaan, aurinko oli yha aamulla punaisen oranssin keltainen, kun se nousi palmujen valista parvekkeelle.

Kun Obama ilmoitti osallistuvansa ralliin, aika moni nauroi ihan oikeasti ja vilpittomasti. Ensimmainen reaktio oli monelle tahtomatta se, etta eihan tummaihoisesta voi tulla Yhdysvaltain presidenttia. Ajatus oli monelle suvaitsevaisellekin ihmiselle taysin mahdoton.

Martin Luther King, Jr, aloitti puheensa, I have a dream, sanoilla:

I am happy to join with you today in what will go down in history as the greatest demonstration for freedom in the history of our nation.
Vaalitulos on vaistamatta amerikkalainen unelma maan vahemmistoille. Tuo mahdoton tulos tuo uskoa moneen perheeseen. Nyt tummaihoinenkin voi sanoa lapselleen, etta kaikki on tosiaan mahdollista. Sinustakin voi tulla Yhdysvaltojen presidentti.

Odotukset Obamaa aanestaneilla ovat suuret. He aanestivat muutosta, joten he myos odottavat muutosta. Sotastrategian tulee muuttua ja talouden odotetaan kohentuvan seka yleisen ilmapiirin odotetaan muuttuvan.
Katso ulos. Näätkö sen: toiset tappaa toisiaan. Alla veristen vaatteiden, loiset tappaa loisiaan. Ole minulle ihminen, kun toiset tappaa toisiaan. Rakasta minua, minä rakastan sinua.
Yhdysvallat ovat yha kaksijakoinen yhteiskunta, monessakin mielessa. Vaalituloksesta huolimatta tuo kaksijakoisuus jatkunee hamaan tulevaisuuteen. Vaikka jossakin jotkut vetavat nyt valkoisia kaapuja ylleen, toivotaan, etta jonkinlainen uusi aika koittaa. Ehka tuolle muutokselle ja laajemmalle avoimuudelle on tarvetta, vaikka katsonkin asiaa turistin silmin.

Ja minä hymyilen, kun sinut nään. Mä uskon aikaan toiseen: ei liput liehu sotaa julistain. Sinun kanssasi nousen hellimpään aamuun aurinkoiseen, ja jonakin aamuna ennen sarastusta huomaat että musta aurinko nousee.
BTW Matkalaukut ovat yha Pariisissa. Yleensa ne jaa Pariisiin vain kotiin tullessa, mutta nyt kavi taas nain pain. Vaikka onkin mukavaa, kun ei tarvitse raijata laukkuja kentalla ja saa kayda ostamassa pari vaatekertaa toisen piikkiin, matkalaukkujen jaamisesta matkalle on oma vaivansa. Saa nahda, koska laukut tulevat...

11 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Koskahan Euroopan amerikkalaisin maa seuraa esimerkkiä ja valitsee itselleen mustan/afrikansuomalaisen presidentin?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Tai suomenruotsalaisen? Tai no onhan meitä hallittu milloin mistäkin ilmansuunnasta...

Nimetön kirjoitti...

Tämä on sitä todellista kansainvälisyyttä: aamiainen Suomessa, illallinen Amerikoissa, matkalaukut Ranskassa.

Nimetön kirjoitti...

Heippa ja vau :)
Taitaa olla aika mukavaa siellä ameriikassa kuvasta ja tekstistä päätellen :) Hyvä, hyvä!!

Suomen telkkarissa oli eilen paljonkin juttua Obamasta ja äänestyksestä yleensä.
Valkoiset eivät olleet äänestäneet Obamaa, vaan afroamerikkalaiset olivat äänestäneet normaalia enemmän + latinot olivat kääntäneet kelkkansa ja äänestäneet Obamaa. Äänestys % oli 64, joka oli "ennätyksellisen" korkea.

Perinteisesti "valkoiselle" etelälle Mc Cain oli liian lepsu ja demokraattinen, joten nekin oli jättäneet äänestämättä. Tälleen Mc Cainin vaalitappiota seliteltiin uutisissa.

Obamaa verrattiin myös Kennedyihin ja Abe Lincolniin suurena uudistajana. Obamaan on ladattu paljon toiveita paremmasta huomisesta.

Kennedyjen ja Aben ei loppupeleissä käynty kovin hyvin, kaikki tais pysähtyä luotiin ennenaikaisesti...toivottavasti tämä ei ennusta Obaman tulevaisuutta...

BTW: lentääkö aeroflot Pariisin kautta jenkkilään :) ;) Pakko vähän kehua Finnairia: vaikka palvelu on välillä vähän tylyä ja kalliimpaakin niillä on niin niiden kyydissä ei oo kertaakaan matkalaukut jääneet välille...eikös niitten lennot ainakin floridaan mee Halifaxin kautta?? nimimerkillä vähän kade & voi vee kun pitää odottaa vielä 12 viikkoo omaa reissua!!!

BTW 2: Maailman mukavin mies Jere K on vissiin taas mokaillut...lähes samasta syystä ku viimex käräjät kohta alkamassa..

Ja nyt sisäpyöräilemään... :)

Nimetön kirjoitti...

Amerikan ja jopa maailman Obama-huuman keskellä pitää muistuttaa, että hallitsevan puolueen(=katastrofaalinen talous, sota jne.) edustaja, 72-vuotias John McCain, sai 48% kaikista annetuista äänistä.

Eli melkein puolet äänestäjistä eivät keskellä lamaa ja kaaosta silti uskoneet Obamaan, vaan halusivat harmaahapsen puikkoihin.

Vähän sama tilanne kuin Hannu Ansas saisi 48% äänistä Jääkiekkoliiton uudeksi puheenjohtajaksi vastustajan ollessa Jarmo Kekäläinen.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Jep. Jako kahteen jatkuu. Kysymys kuuluu kuinka kauan artie tai allie american jaksaa odotta muutoksen toteutumista?

Heille on käytännössä luvattu, että kaikki paranee. Talous kohenee. Sodat loppuvat. Kaikenlainen sorto poistuu. Kaikilla on jatkossa niin hyvä olla...

Mitä tapahtuu, kun kärsivällisyys loppuu?

On taas mielenkiintoista olla täällä tälläiseen aikaan...

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kyllä Finnairkin niitä laukkuja missailee siinä kuin muutkin. Finskillä mekin Pariisiin lennettiin. Ongelma on CDG:llä.

Sehän olisi jo saavutus sinänsä, jos lentoyhtiö hukkaisi laukut välitankkauksen aikana...

Nimetön kirjoitti...

Niin, eli olisko pitänyt mennä Halifaxin kautta?? ;)
Ehdottomasti samaa mieltä Samin kanssa että se olisi jo aika surkuhupaisaa jos välitankkauksen aikana matkalaukut häviäis jonnekkin...
Ja toki tiesin että ei ollut aeroflot käytössä, kunhan vaan vähän kiusasin ja heti tuli "kommenttia" takas :)

BTW: Itäharjulla oli eilen "yleinen" sähkökatko ja oli aika jännittävää olla ihan pimeässä M&M:ssä harjoittelemassa :) Vähän niinku olis ollut pikkujouluissa, mutta kaikkialla oli hiljaista. Ei katkosta mitään haittaa oikeesti ollut, kun se oli niin lyhytaikainen...

Nimetön kirjoitti...

Jännittävää, että salilla oli hetken aikaa pimeää. Pahus kun en ollut siellä ja menetin näin pikkujoulun.

Voi että sentään.

Nimetön kirjoitti...

Heh ;)..ihan hyvä että et anonyymi ollut salilla...jeeus, että oot huumoritajuton tyyppi...no mutta meitä on moneen junaan ja jotkut jäävät vielä laiturillekkin..kuten varmaan laiturille jääneenä tiedät ;)

Kunto Kortilla kirjoitti...

Mitäs täällä oikein kisaillaan?

Joulujuhlathan ovat perjantaina, 5.12. DJ-vieraana the one and only, Mike Monroe.