perjantai 12. syyskuuta 2008

Metallica - Death Magnetic

Nyt, tasan 00.00 kaikki muutkin pääsevät kuuntelemaan uutta Metallican levyä. Levyn voit virallisesti ostaa 12.9.2008 klo 00.00 ABC:n 24h-liikennemyymälöistä. Laita siis verkkarit jalkaan ja kipaise ABC:lle, nyt heti.

Kerroin jo viime vuonna, kuinka Metallica on ilmeisen selvästi oppinut taannoisesta Napster-jupakasta. Metallica näyttää tietävän, kuinka uusi media ja uusi aika hyödynnetään musiikin markkinoinnissa. On erikoisen hieno ele tarjota faneille kaikki keikat LiveMetallica:ssa.

Metallica osasi nytkin hyödyntää singlejen "julkaisun" esimerkiksi iTunes musiikkikaupassa, josta itsekin ostin kappaleita julkaisupäivinä. Aika hyvin ainakin tällaiselle pienelle fanin poikaselle saatiin luotua tuota hypettä. Ja tietysti tuo levy vuosi jostakin nettiin viikon liian aikaisin.

Olen pyöritellyt tuota koko levyä muutamia kertoja läpi. En lähde arvostelemaan yksittäisiä kappaleita, ainakaan vielä, koska ne aukeavat tapansa mukaan yleensä vasta ajan kanssa. Ne arviot saatte lukea jostain muualta. Mielestäni näin arvioita myös Turun Sanomissa, mutta arkisto ei taaskaan auennut tuon suhteen. Biiseistä voin silti nostaa esille tuon ensimmäisen singlen, The Day That Never Comes ja tietysti The Unforgiven III.

Ensimmäistä on jo muutamaan otteseen poljettu spinningissäkin. Kolmen minuutin loppupyrähdys on mukava. Jälkimmäisessä on jo pelkästään nimessä omaa karismaa ja historian lehtien havinaa, vaikka tuo biisi ei ehkä ihan pääse aikaisempien osien tasolle.

Jos edellinen levy, St. Anger, oli rummuiltaan terävä, autotallimainen ja vihainen, ei nytkään olla kaukana tuosta. Lars on jälleen saanut tuoda kannut ihan iholle, joka on tällaisen rumpujen ystävän ilo.

Nauttikaa hyvästä musiikista...

BTW Nyt odotellaan AC/DC:n lättyä...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Keskinen ehti ennen. Ripeä mies ja jotain ei ole silti kohdallaan.

Sami Hurme kirjoitti...

Täytyy nosta Cyanide esiin, nyt kun levyä on pyöritellyt entistä enemmän. Se tuntuisi olevan levy parasta antia.