lauantai 5. maaliskuuta 2011

iPadin pauloissa

Olen kohta vuoden ollut iPadin onnellinen omistaja. Tai oikeammin olen jo toisen iPadin omistaja, kun kastelin yhden rantatuolissa. Apple Store vaihtoi sen veloituksetta uuteen.

iPad aloittaa päivän ja päättää päivän. Töissä se ei kulje mukana, mutta pienilläkin reissuilla se kulkee varmasti matkassa. Kerrassaan hieno keksintö.

Minulta on monesti kysytty, mitä iPadillä tekee? Tai oikeammin, mitä sillä tekee, jos jo omistaa älypuhelimen ja kannettavan. Tänään kysyjä vastasi siihen itse:
Se on lelu. 
Niin on, vastasin minäkin. Se on nimen omaan lelu. Se ei ole puhelin. Se ei ole työkalu. Se on lelu, mutta ihan vallaton lelu.

Aamu alkaa iPadilla. Avaan ensimmäisenä Twitterrificin ja katson päivän polttavat aiheet. Twitter on tuohon uutisnälkään markkinoiden paras uutisväline. Sen jälkeen katson Facebookin kuulumiset, kunnes siirryn päivän lehtiin. Hesarin iPad-applikaatio aukeaa ensin, sitten pari jenkkilehteä. Ajattele, talvella ei tarvitse kävellä postilaatikolle hakeakseen lehden. Se on vielä sängyssä maatessa heti käden ulottuvilla, klikkauksen päässä.

Jos aamulla on aikaa, katson vielä mitä NHL:n applikaatio kertoo yön kiekkokierroksesta. Game Center on yksi parhaimmista ohjelmista, mitä iPadiin pystyy lataamaan. Jokaisen NHL-janarin unelmaohjelma.

Kotiin tullessa käsi hakee automaattisesti iPadin syliin. Twitter, Facebook, blogien kahlaamista ja mahdollisesti uusia juttuja StumbleUponin kautta. Hauska ohjelma. Arpoo netin syövereistä erilaisia juttuja asetuksiesi mukaan. Välillä hekottelen tuntikausia, kun löytyy mainioita sivuja.

Pelaamistakin kokeilin kerran. Ostin paljon puhutun Angry Birdsin eräänä iltana, hetken mielijohteesta. Havahduin aamulla kuudelta, kun olin pelanut kaikki taulut läpi. Totesin, että olivat tehneet koukuttavan pelin. Ei sovellu minulle. Tunneille keksin parempaa käyttöä. Tuona yönä olisin voinut vaikka nukkua.

Pelasin toistekin. Kaverin kanssa kisattiin kuulapelillä eri puolilla lentokonetta istuen, bluetoothin välityksellä. Molemmilla omat pädit, mutta peli käytiin yhteisellä taululla. Hauskaa ja niin nörttiä. Miksei meillä ollut tällaisia lapsena?

BooxTV tuo digiboksin iPadiin mitätöntä kuukausimaksua vastaan. Tallentaa valitsemiesi kanavien kaikki ohjelmat, joita voi katsella milloin haluat. Suomen kanavat matkaavat siis mukana ulkomaillekin. Aika hienoa, vaikka pidänkin paikallisten kanavien surffailusta.

Reissuilla ei ole enää tarvinnut kantaa koko kirjahyllyä mukana. Tai nyt sen on voinut kantaa, kun pädissäni on jo tolkuton määrä kirjoja lukujonossa. Nyt ne eivät vie kiloja matkalaukusta. Steve Martin tosin mainitsi ladanneensa omaan Kindleensä 1.100 kirjaa, eikä nyt jaksa enää nostaa sitä. iPad on siis parempi.

iPadistä on tulossa nyt parannettu versio. Voitte olla varmoja, että hommaan sen heti. En ole kaivannut kameraa, enkä oikeastaan mitään muutakaan mainituista parannuksista, mutta silti tabletti pitää päivittää. Jos iPad 2 -versio on vähänkään ensimmäistä parempi, se on jo ylivoimainen. Tai se on sitten ylivoimaistakin parempi.

On varmasti ihan totta, että älypuhelimen ja läppärin kombinaatiolla pystyy tekemään kaiken saman, minkä minä teen iPadillä, mutta laitteen hienouden tajuaa vasta käytettyään sitä. Jokainen, jolle olen suositellut laitetta, on tietääkseni ollut tyytyväinen hankintaansa.

[ Aiheeseen liittyen: Kumarran Applea / Apple Store palvelee ]

BTW Minulle saa lähettää uuden iPadin työosoitteeseen. Lupaan kirjoittaa siitäkin Hyviä Sanoja. Osoite löytyy tästä. Voit myös tarjota applikaatioita koekäyttöön. Testailen mielelläni. Pelejä en jaksa pelata. Tai ehkä rahasta. Jos sinulla on vinkkejä laitteen käytön tai applikaatioiden suhteen, postaa ne kommentteihin. Otetaan kaikki kiva irti rakkineesta.

Ei kommentteja: