perjantai 10. joulukuuta 2010

Californication - Staples Center

En ole aikaisemmin ollut Los Angelesissa muuta kuin lentokentällä. Enkelten kaupunki. Glamour. Rock. Sunset Strip, Mötley Crüe - The Dirt. Whisky a Go-Go. Hollywood, Venice Beach. Mielikuvia tulee vaikka kuinka. Saa nähdä, mitä niille mielikuville nyt tapahtuu.

Aloitimme Staples Centeristä, jonka olen kuullut monessakin yhteydessä nostetun yhdeksi hienoimmaksi NHL-areenaksi. Monen olen kuullut kehuvan sitä kaikkein hienoimmaksi. Ehkä ihan aiheesta. Veimme vain matkatavarat hotelille Santa Monicaan ja lähdimme suoraan hallille. Liput saimme "mukavalta hessulta ulkoa". Hyvät paikat, hyvä hinta.

Olen ollut siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että olen päässyt tutustumaan aika monen eri NHL-joukkueen areenaan. Täytyy myöntää, että Staples Center on yksi hienoimmista, ellei jopa se hienoin. Halleissa on erityispiirteensä, mutta tämä areena oli tyylikäs. No ei ehkä ihme. Ollaanhan glamourin sydämessä ja hallissa pelaa joku Lakers-niminen pallon pomputtelujengikin. Ja Clippers. Itse asiassa lauantaina Clippers pelaa ensin hallissa koripalloa klo 12.30 alkaen ja Kings lätkää klo 19.30 alkaen.

Tämä oli ainakin toistaiseksi ensimmäinen halli, jossa en ole ollut jäällä. Muissa vierailemissani halleissa olen aina päässyt jäälle. Ehkä tuonkin pystyy vielä järjestämään. Siinä on aina jotain hienoa, kun pääsee katselemaan hallia jään pinnasta ja piirtämään omat kuvionsa jään pintaan. Voin vain kuvitella, miltä pelaajasta tuntuu kiertäessään ensimmäistä kertaa kutakin NHL-kaukaloa ottelun alussa.

Ottelu, Flames @ Kings, oli aika peruskiekkoilua, siis änärimittarilla. Joulukuiset SM-liiganyhjäykset tämä löi mennen tullen. Ei mikään älykkäin ottelu, mutta pari hyvää nahistelua näimme. Kaliforniassa ollaan kanssani näköjään ihan samaa mieltä. Tappelut ovat ottelujen suola. Ihmiset pomppivat muutenkin ylös penkeiltään merkittävän usein. Enkä tarkoita ruokaa hakemaan, vaan jokaisessa tilanteessa noustaan seisomaan. Jännää...

OJ teki maalin. Kipperi oli vahva, kakkostähden arvoinen. Yksi aivan maaginen mailatorjunta. Ei voinut maaleille mitään. Hakki näytti polkevansa täysillä, tapansa mukaan. Muuten Flames oli 55 minuuttia huono. Iginlakin oli ihan varjoissa. Pelasivat vain viimeisen vitosen. Ei riittänyt.

Huomenna pääsen tutustumaan taas uuteen areenaan, kun menemme Ankkojen kotiareenalle Anaheimissa, Flames vs. Ducks. Nyt nukkumaan. Huomenna aloitetaan klo 9.

[ Aiheeseen liittyen: Sunshine Hockey / Mediakuutio hyötykäyttöön / We are the C of red ]

BTW Miksei lentokoneessa voi tehdä upgradea koneessa? Olisin halunut upgradeta lippuni BA:n World Traveller Plus -luokkaan. Se ei onnistunut Suomessa, kun lähdimme. Eivät osanneet kertoa hintaa, vaikka tiskiltä soittelivat ympäriinsä. Lontoossa kävin kysymässä uudelleen palvelutiskiltä. Päätin käydä vessassa ensin. Se oli virhearvio. Kun pääsin helpottuneena tiskille, ystävällinen virkailija kertoi paikkoja olevan vapaana. Hän kertoi myös hinnan, joka minun tulisi maksaa paremmasta penkistä. Oli vain yksi ongelma. Lento oli suljettu kaksi minuuttia sitten. Lippua ei voinut enää vaihtaa. Paikanvaihto paremmaksi pitäisi olla mahdollista myös koneessa. Eikö olisi järkevää, että kuuluttaisivat koneessa tai edes hetki ennen boardingia, jos parempia paikkoja on vapaana? Samalla voisivat heittää niistä paikoista jonkin last change -tarjouksen. Saisivat lennosta enemmän rahaa. Jäykkyyden vuoksi heiltä jäi minun rahani saamatta. Onneksi sain järkättyä Redneck Business -paikan itselleni. 

4 kommenttia:

/mek kirjoitti...

Filippiinien lentofirma teki tuota juuri pari paivaa sitten; jokainen paikka economyssa oli taynna jolloin emo kuulutti, etta jos haluatte ostaa enemman tilaa itsellenne niin ei kuin katta ylos nyt.

Jari Nikkola kirjoitti...

No hemmetti! Clipperseissä pelaa yksi NBA:n tykeimmistä nuorista supertähdistä eli Blake Griffin. Käy ehdottomasti tarkastamassa homma paikan päältä!

Griffin on nopein iso pelaaja, jonka olen college-koriksessa nähnyt viime vuosina. Tekee aivan tajutonta jälkeä vauhtiin päästessään myös isojen poikien liigassa. Rajua myös ottaen huomioon, että kaveri oli sairaslistalla koko viime kauden.

Sami Hurme kirjoitti...

/mek,

Siellä ovat jo ymmärtäneet asian. Mieti, saat viereesi epämiellyttävän kanssamatkustajan ja korvausta vastaan voisit vaihtaa paremmalle penkille. Kynnys olisi varmasti alempana, kun olet nähnyt sikaosastosi penkin ja sen ympäristön.

Jari,

Yritän juuri tutkia lauantain ohjelmaamme, josko kävisi Clippersitkin katsomassa.

Anonyymi kirjoitti...

Aki Berg, Mikko Eloranta, Kai Nurminen ja Peter Ahola ovat ainakin näistä "TPS-pelaajista" vetäneet Kings-paidan päälleen.

Onkohan Aki vieläkin seuran historian nuorin pelaaja? Aki pelasi melkein 300 matsia Kingseissä. Enemmän siis kuin SM-liigassa tähän mennessä.

Losin scouttina toimi 10 vuoden ajan Ari Vuori, joka otti kotikulmilta varauksena Tommi Hannuksen ja Tuukka Pulliaisen.

Clippers oli kiinnostunut Nikkolan hypäreistä:)