torstai 23. joulukuuta 2010

Vapaa-ajalla töissä

Pöydälleni oli tuotu palautelappu asiakkaaltamme:
23.12. on tavallinen työpäivä muillekin. Iltaan olisi pitänyt jättää jokin jumppatunti edes. Ja tapanina olisi illalla ollut kiva sulatella kinkkua hyvässä seurassa.
T: Jumpassakävijä
Piti kirjoittaa tänään jotain muuta, mutta tartutaan tähän asiaan.

Muiden vapaa-aika on meidän työaikaa. Kuntokeskuksissa työssä olevat ovat pääsääntöisesti aina silloin töissä, kun heidän kaikki muut ystävänsä ovat vapaalla. He ovat töissä iltaisin. He ovat töissä viikonloppuisin. He ovat töissä yleisinä vapaapäivinä.

Perinteisemmässä työssä käyvät ihmiset tulevat meidän työpaikalle silloin, kun he haluavat rentoutua omasta työstään. Siinä ei ole mitään vikaa. Me kaikki alalla olevat tajuamme sen, kun haluamme kuntokeskukseen töihin. Me tarjoamme vapaa-ajan palvelua. Asiakas ei aina ymmärrä, että hänen ollessaan viettämässä vapaa-aikaa kuntokeskuksen henkilökunta ei ole. Eikä asiakkaan tarvitsekaan ymmärtää. Hän maksaa siitä, että ei tarvitse ymmärtää.

Me M&M Kuntotalossa hiljennymme joulun viettoon näin aaton aattona jo klo 13. On totta, että tämä on muillekin normaali työpäivä. Tämä on myös meille normaali työpäivä, mutta vain aamuvuoromme osalta. Iltavuoroa ei enää viedä läpi. Päästämme henkilökuntamme perheidensä pariin, nauttimaan siitä normaalista vapaa-ajasta. Olemme toimineet näin aina ja veikkaan, että toimimme näin niin kauan kuin minä saan määrätä asiasta.

Tähän on yrityksessämme kaksi merkittävää syytä. Ensimmäinen on henkilökohtainen. Pidän joulua niin tärkeänä (perhe)juhlana, että en koe minulla olevan oikeutta viedä sitä henkilökunnaltani. Joulu on minulle rahoittumisen aikaa ja perheiden parissa oloa, joten se saa olla sitä myös henkilökunnalleni.

Toinen syy liittyy edelliseen. Kunnioitan henkilökuntaamme niin paljon, että en halua pakottaa ketään töihin, silloin kun ei ole pakko. Olen toki sitä mieltä, että silloin tehdään töitä, kun on töitä. Olen myös sitä mieltä, että silloin ei tehdä töitä, kun ei ole ihan pakko. Meidän keskuksemme on joka tapauksessa auki 06-24, myös kaikkina pyhinä, joten asiakkaamme pääsevät kuntoilemaan ilman henkilökuntaammekin.

Asiakkaankaan ei tarvitse tuijottaa kelloa, vaan hän voi tulla kuntoilemaan silloin, kun parhaiten aikatauluun sopii. Ei joulunviettoa kuulu keskeyttää jonkin jumpan vuoksi. Kuntoilla voi vaikka perheen tai muiden läheisten kanssa ulkoilemalla, lumiukkoja rakentamalla tai muuten vain nauttimalla yhdessäolosta. Jos ei ole ketään, jonka kanssa viettää joulua, voi tulla kuntosalille ja laittaa sielä saunan lämpimäksi. Kyllä täällä joku toinenkin on, melkein mihin aikaan tahansa.

Tiedän, että henkilökuntamme on tyytyväinen ratkaisuuni. Olen niin monta kertaa kuunnellut heidän kertomuksiaan, kuinka toisissa keskuksissa on tapeltu pyhien työvuoroista. Johto on joutunut irtisanomisuhalla pakottamaan henkilökuntaa töihin ja se ei ole ainakaan minun jouluni hengen mukaista. Yrityksen johto kuitenkin lähtee perheidensä pariin hyvissä ajoin, pois työntekijöiden jaloista. Ei sovi minulle. Olen mahdollisesti tänäkin jouluna se, joka sammuttaa toimistostamme valon.

Rauhallista joulua kaikille!

[ Aiheeseen liittyen: Jouluna auki ]

BTW Murre kiittää jälleen kaikki perinteiseen joulukeräykseen osallistuneita. Saimme ennätysmäärän lahjoituksia Turun Eläinsuojeluyhdistykselle. Kiitos!

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

olisi kiva jos meidät vanhemmat
asiakkaat otetaan myös huomioon.
lumet oli eilen ajamatta ja kun
muutenkin on vaikea kävellä,ni
ei ole kiva kun lunta ei aurata.

kiitokset sille miehelle,kun työnsi
autoni parkkipaikalla liikkeelle,kun juuttui lumihankeen ja sille asiakkaalle kun teki lumitöitä salin etuoven edessä.

me asiakkaat maksetaan myös näistä päivistä,ni olisi hienoa jos asiat hoidetaan niinkuin pitääkin.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Välitämme reklamaationne huoltoyhtiölle, joka kiinteistön omistajan toimesta hoitaa kiinteistön lumityöt. Olemme pahoillamme, että lumitöitä ei ollut tehty.

Vaikka se ei olekaan mikään puolustus, huoltoyhtiöllä on varmasti ollut tapaninpäivänä kädet täynnä töitä, kun ovat saaneet paiskia lumitöitä eri kohteissa.

Minulla meni kotona kaksi tuntia pihan kolaamiseen, kun iltamyöhään tulimme joulun vietosta kotiin.

Olisi tietysti mukavaa, että aina se paikka, jossa tulee itse käytyä, olisi huoltoyhtiöiden prioriteetissä ykkösenä.

Kiitokset myös täältä sille asiakkaalle, joka on tarttunut lapioon. On ensiarvoisen hienoa, että osa asiakkaista pitää keskustamme toisena kotinaan ja näin ollen itsekin osallistuvat muiden asiakkaiden viihtyvyyden ylläpitoon.

Tätä kirjoitettaessa odottelemme, milloin Turun kaupunki ehtii auraamaan lumet Kalevantien toisella puolella olevalta parkkipaikalta.

Nimetön kirjoitti...

Täytyykö hankeen ajaa?

Saitte Motivukselta joululahjan, kun paljastivat pluffinsa:
http://www.motivus.fi/tiedottaa/turku/centrum-vuokrasopimus/

Kunto Kortilla kirjoitti...

Joululahjasta en tiedä, mutta uskomattomalta tuntuu, miten asiakkaita voi vielä nykyään kohdella.

Sääliksi käy asiakaspalvelun työntekijöitä, jotka joutuvat kuuntelemaan valituksia ja väistelemään kysymyksiä.

Ei näin. Ei todellakaan näin...