keskiviikko 12. elokuuta 2009

Kesän treenit paketissa

Rosvot veivät minulta viikon tehokasta työaikaa, joten blokkailut jäivät taustalle. Nyt taas jatketaan.
Ennen kuin luet eteenpäin, mittaa oma rapakuntoindeksisi. Oletko sinä näin syksyn tullessa rapakunnossa?

Tämä kesä oli tässä. Ainakin kesätreenien osalta. Kunnon Kesätreenit saivat tänäkin vuonna jatkoa. Tänä vuonna viehätys vanhan kokemisesta uudelleen oli käytetty kortti, joten piti keksiä uusi motivaatio käydä keskiviikkoisin ja perjantaisin juoksemassa ammattiurheilijoiden mukana.

Motivaatio haettiin vanhan tutun lajin, 800 metrin juoksun ajasta. Kesäkuun 10. päivä juoksin testin, jossa kello näytti aikaa 2:45. Tuon pohjalta blogin lukijat veikkasivat, mitä kello näyttää elokuussa. Vastauksia tuli 33 kappaletta ja ne ovat tuossa oikealla.

30% vastaajista oli sitä mieltä, että pystyn juoksemaan kahden kuukauden treenin jälkeen tuon saman matkan 2:20-2:25. Arvio ei ollut ihan realistinen, vaikka heitinkin porkkanan, että Rautsin mielestä pystyisin juoksemaan 2:25. Pystyisin varmaan, mutta se vaatii vähän enemmän kuin kaksi kuukautta treeniä. Tällöin pitäisi mahdollisesti myös muuta treenaamista muuttaa.

Aika, josta lähdettiin liikkeelle, oli 2:44, joten esimerkiksi 2:24 aika tarkoittaisi sitä, että pitäisi juosta jokainen 100 metriä yli kaksi sekuntia nopeammin! Kaksi sekuntia on aika paljon satasella.

Tänään oli kuitenkin tuo toinen testipäivä. Lähdin juoksemaan 2:30 aikaan, koska pidin sitä realistisena. Sadekelit eivät häirinneet minua kilpailuaikoinakaan, joten ne eivät häirinneet nytkään. Olosuhteet olivat siis minulle ihan hyvät. Olokin oli ihan hyvä, vaikka tiistaina illalla vedettiinkin aika kova intervalli spinning.

Ensimmäisen kierroksen väliaika 1:14. Ihan siis aikataulussa ja tuntui aika hyvältä. 500 metriä kun tuli täyteen, vauhtikestävyyden puutteet tulivat esiin. Juoksu pysyi ihan hyvin kuosissaan, mutta kropasta ei vaan saanut tarpeeksi irti. Ei tullut loppukiriä, vaan vauhti hieman hiipui.

Rautsin kello näytti 2:36:9, kun ylitin maaliviivan. Se oli päivän kunto.

Voi hyvinkin olla, että 2:30 olisi ollut rikottavissa, jos olisin päässyt joka keskiviikko ja perjantai juoksemaan, mutta kun tuo elämä välillä häiritsee tällaisia hullutuksia.

Nyt treenit ovat tältä kesältä ohi. Phoenixissä nähdään kovakuntoinen kiekkoilija ja Espanjan naisten korisliiga saa entistä liikkuvamman ja vahvemman pelaajan, muiden kehitysten ohessa. Hieno kokemus oli taas olla mukana ja seurata urheilijoiden kehittymistä. Saa nähdä, jaksanko myös ensi kesänä.

[ Aiheeseen liittyen: Kunnon kesätreeni, osa 7 / Täytyykö treenaamisen olla ikävää ]

BTW Sain iloisen puhelun eilen iltamyöhäisellä. Veli oli yllättäen pelanut ensimmäisen pelin vuoden tauon jälkeen. 25/29 torjuntaa Ruotsin hallitsevaa mestaria, Färjestadia, vastaan, kahden viikon jäätreenillä. Ei ihan huono, kun joukkoon taisi mahtua muutama kunnon koppikin. Täytyykin taas aloittaa Malmön touhujen seuraaminen ja käydä oikein paikan päällä lähiaikoina.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sydsvenskan: http://sydsvenskan.se/sport/ishockey/redhawks/article537441/Redhawks-straffade-Linkoping.html