lauantai 18. huhtikuuta 2009

Susan Boyle - Ilmiö!

"Never judge a book by its cover"
Aina, kun kaiken maailman kykyohjelmat alkavat kyllästyttämään, ne vetävät puolihuolimattomasti jonkin ässän hihastaan.

Britain's Got Talent -ohjelma nykäisi ensimmäisessä jaksossaan todellisen herttaässän hihastaan. Kilpailu voitaisiin jo nyt julistaa päättyneeksi, heti ensimmäiseen osaan. Eihän tuota voi voittaa.

Lähes viisikymppinen vanhapiika, Susan Boyle, on saanut elää ihan rauhassa kissansa kanssa Skotlannissa. Kukaan ei ole ollut vähääkään kiinnostunut hänestä, tai hänen tekemisistään. Susan ei ole kertomansa mukaan koskaan edes päässyt tutustumaan suuteloiden saloihin.

Kohta on sulhaskandidaatteja jonoksi asti kotioven edessä. Toimittajia ja faneja on oven takana jo naapurien häiriöksi asti.

Susan Boyle on ylittänyt kaikkien uutismedioiden uutikynnyksen, ja korkealta. Julkkisblogi Perez Hiltonkin ylistää tätä uutta ilmiötä. Herttaista tätiä haastatellaan jatkuvalla syötöllä CNN:stä alkaen. Kaikki keskusteluohjelmatkin, Larry King ja Oprah mukaan lukien, haluavat nyt osansa tästä todella nopeasta tähdenlennosta.

Joku losilainen barbimokuli suunnitteli jo, miten Susan saadaan edustuskelpoiseksi. Veikkaan kuitenkin, että herra Simon "can't sing" Cowell ymmärtää olla koskematta ässänsä herttaisuuteen, joka ei voi ärsyttää ketään.

Täti osaa kyllä laulaa, vai mitä?Meitä kyllä huijataan usein aika isolla kädellä, mutta tuskin niin isolla, että tuo olisi suunniteltu juttu. Jos tuo olisi ollut etukäteen lavastettu, joka voisi olla mahdollista, ilmiöhän olisi esitelty vasta viimeisessä jaksossa, ei heti ensimmäisessä.

Aika varmasti Susan esiintyy kaikissa haastatteluissa. Ehkä se on kuitenkin viatonta vilpittömyyttä, tai totaalista ammattitaitoa, joka nyt puhkeaa kukkaan. Susan Boyle ei kuitenkaan esiinny ihan ensimmäistä kertaa, vaan on jopa laulanut hyväntekeväisyyslevyllä 1999...

Niin tai näin, Yhdysvallat on polvillaan! Amerikkalaista unelmaa parhaimmillaan.

[ Ei todellakaan aiheeseen liittyvää ]

BTW Pari talousanalyytikkoa heitti ilmoille, että YouTube voitaisiin sulkea. Tuubin pyörittäminen maksaa Googlelle tällä hetkellä arviolta 470 miljoonaa taalaa, siis kaikkien tuottojenkin jälkeen. YouTuben pyörittäminen maksaa vuositasolla arviolta 711 miljoonaa taalaa. Googlehan maksoi tuubista 1650 miljoonaa taalaa, joskin osakkeina, mutta ei ainakaan vielä ole löytänyt ostokselleen tuottavaa formaattia, yltiöpositiivisista odotuksista huolimatta. Saa nähdä, millaiseksi YouTube muuttuu, vai vedetäänkö töpseli seinästä, pyytämättä ja yllättäen, kuin sijoitusohjelmalta konsanaan.

8 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hola, you really make my life easier ;) Tästä samasta tätistä oli tänään juttua myös Turun Sanomien laajassa maailmassa... Talent esitys on kuulemma katsottu YouTubessa yli 12miljoonaa kertaa!! Ja nyt mäkin olen se katsonut, thänx to you :)

Ihan hyvin täti laulaa mutta tuo toinen biisi, aeivan ihana my heart will go on 1000 X parempi Celinen esittämänä ja laulamana...niin se vaan on, valitettavasti. (tätä muuten ei vissiin oo soitettu millään cykkelitunnillakaan, howcome??)

Joka tapauksessa talent-jutska on hyväksi Susanille että pääsee pussailemaan...

Nimetön kirjoitti...

Kuunnelkaa, kun Susan parkuu Aurajoen:
http://www.youtube.com/watch?v=P8r9lRJ6yHY

Ruma ankanpoikanen sai vihdoinkin pullaa, joten todella upea tarina. Simon tekee Susanista rikkaan ja saa siinä sivussa itselleen muutaman kymmenen miljoonaa, mikä on osoitus markkinatalouden toimivuudesta.

Simon olisi ollut hyvä myymään myös HC:n pikabuumia, mutta eihän sillä ollut aikaa... shaatana!

Kunto Kortilla kirjoitti...

Hyvien tarinoiden ystävänä tämä tulikin nostettua esille. Hauska katsella, kun vähän höppänän oloinen täti laulaa kaikilla kanavilla ja ihmiset ovat ihan myytyjä.

Kuinka tulla viikossa miljönääriksi, ilman lottovoittoa. Avaa tietä monelle muulle ulkoisten mittojen perusteella rajoittuneelle, jolle on ennen näytetty kylmästi ovea, lahjoistaan huolimatta.

Ei tuollaista voi käsikirjoittaa...

Jari Nikkola kirjoitti...

Boylesta saa kelpo levytähden kunhan tuottajat laittavat daamin laulamisen testiin ja koetukselle. Aika koulimaton tuo ääni ja äänenkäyttö vielä on. Mutta kun talenttitaso on kohtuullisen hyvä niin pienelläkin skarppauksella jälki tullee olemaan hyvää. Kunnon biisit alle ja management kuntoon, eiköhän tuo tuosta. Alkupääomana on tanakka mediahype joka tapauksessa...

Nimetön kirjoitti...

Susanilla 66 miljoonaa nettilatausta juutuubissa ja muissa paikoissa...

Olisikohan näillä ajoillakin (kiire, pinnallisuus ja nyt lama) joku vaikutus tähän sensaatioon?

Vaikka kysymyksessä on skotlantilainen, niin kysymys on todellakin "amerikkalisesta unelmasta", siitä ryysyistä rikkauksiin-prinsiipistä.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Voi kun me suomalaiset saisimme edes murto-osan jenkin "good for You" -mentaliteetista. Kaikille annetaan mahdollisuus menestyä, olit sitten pornotähti tai blondi hotelliperijätär.

Jos nyt lukee vaikka Hesarin lukijakommenteja aiheesta, niin ei voi kuin ihmetellä meidän negatiivisuutta ja kateutta. Keneltä meistä se on pois, jos neiti Boyle lyö läpi?

Jos on talenttia, niin lyö se pöytään, äläkä kyyrötä kotona naapuria verhon takaa.

Nimetön kirjoitti...

Hola, sää ehit ennen mua...mun piti justiinsa laittaa että mitä pahaa siinä on jos Susan menestyy!! Eikös se oo vaan hyvä että joku saa toteuttaa unelmansa?
Jotenkin se on vielä "parempaa" kun sellaset menestyy joilta sitä ei odoteta...
Mutta pliis ei my heart will go on biisillä :)

Kunto Kortilla kirjoitti...

Susan on saanut kovan kilpailijan siitä brittikisan junnusta jota nyt nostetaanjalustalle, samalla kun Intiasta voi ostaa lapsitähtiä...