sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Miehen täydellinen joulu

Mietin pyhien aikana, että millainen mahtaisi olla miehen täydellinen joulu. Siis sellainen oikein äijäjoulu. Tältä se voisi kuulostaa, vaikka en nyt ihan kaikkia kohtia allekirjoita omalle joululle:

 • Vaimo on aloittanut jouluvalmistelut ostamalla miehelleen joulukalenterin jääkaappiin. 24 pulloa eri merkkisiä tuontioluita.
 • Vaimo on ostanut joulusiivouksen ajaksi miehelle ja hänen kavereilleen aition lätkämatsista ja varannut pöydän sporttibaarista ottelun jälkeen, jotta vaimo saa siivota rauhassa.
 • Naapurit kehuvat kilpaa miehen jouluvaloja korttelin hienoimmiksi.
 • Joulukuusi käydään kaatamassa omasta, monen hehtaarin metsästä, josta se on valittu jo kesällä, yhdellä mönkijäreissulla.
 • Lapset katsovat ylpeinä, kun isä käyttää kirvestä kunnon tukkimiehen tapaan.
 • Lapset, kaksospojat, ovat lähteneet jouluksi Ottawaan, pelaamaan nuorten MM-turnausta. He tulevat todennäköisesti kilpailemaan pistepörssin voitosta.
 • Joulupöydässä on jouluruuan ja kinkun lisäksi itse kaadettua karhua. Karhu päätyi pakastimeen pienen sylipainin jälkeen, kun se pääsi yllättämään hirvimetsällä.
 • Joulupukilla on yllättäen tonttuna todellinen Playboypupu, joka haluaa välttämättä istua koko illan talon isännän sylissä. Vaimon järjestämä?
 • Joulupukilta ei tule ainoatakaan kravattia. Ainoastaan konsolipelejä, kausikortteja ja lippuja urheilutapahtumiin, lahjakortteja pihviravintoloihin sekä läjä metsästys- ja kalastustarvikkeita.
 • Sihteeri oli jo lokakuussa hankkinut miehen vaimolle unelmalahjan, miehen ehdotuksesta tietenkin, kun sihteeri pystyy hyvinkin onkimaan kaikki toiveet esiin.
 • Vaimolta mies saa lahjaksi Victoria´s Secretin paketin, jonka sisällön vaimo lupasi pukea päälleen jouluyöksi.
 • Tonttu haluaa välttämättä jäädä vaimon seuraksi saunaan, pesemään isännän selän, vaimon sitä ehdotettua.
 • Omin käsin rakennettu, kaverien ylistämä sauna on lämmitetty itse hakatuilla haloilla ja kiukaalla on itse louhitut kivet.
 • Vaimo käy yöllä lämmittämässä jouluruokaa ja karhun lihaa ja tarjoilee sen tontun vatsalta.
 • Ruuan jälkeen mies pieraisee lujaa ja pitkään, eikä vaimo tai tonttu ole moksiskaan tapahtuneesta, nauravat vain...
 • Seuraavana päivänä miehen kaverit tulevat kylään, testaamaan pelejä ja nauttimaan kaupungin parhaan saunan lämmöstä.
 • Kaverit ihmettelevät, miksi tonttu pyörii yhä nurkissa. Mies vain hymyilee...

Ei kai tuo nyt mikään huonoin joulu olisi, siis oikealle äijälle? Oma joulu näyttäisi hieman erilaiselta, mutta annetaan sen jäädä omaan mieleen. Joulu on aina ollut mukavaa, perinteikästä aikaa.

Millainen olisi naisen täydellinen joulu? Ainakin siihen kuuluisi seuraava kohta:

 • Ylettömästä suklaan syömisestä huolimatta kiloja ei tullut jouluna aikana lainkaan. Itse asiassa tapahtui painon laskua ja kiinteytymistä, jonka oma personal trainerkin huomioi heti pyhien jälkeen.

Mitä vielä? Suu virneeseen ja uutta vuotta kohti.

[ Aiheeseen liittyen: Miehen ja naisen unelmapäivät ]

BTW Meiltä viedään lakupiiput! Onneksi sain niitä vielä joululahjaksi. Koska olen syönyt lakupiippuja pienestä pitäen, aion varastoida lakupiippuja tulevaisuutta varten. Kun niiden myynti kielletään, niistä tulee kuumaa myyntitavaraa, varsinkin jos niitä ei saa edes tuoda maahan ulkomailta tai laivalta. Saakohan lakupiippujen syömisestä jotain rangaistusta tulevaisuudessa? Poliisi tulee pidättämään Karhu-ryhmän kanssa, ellei Karhu-ryhmän nimeä muuteta alkoholilain muutoksella, kun nimi voi saada ihmiset juomaan Karhua...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

BTW kommentti; Hola, sää et Sami vissiin kattonu sillo telkkaria kun maikkarin uutisissa ankkurit kysy haastateltavalta että onko nyt ihan oikeesti niin että lakupiippu voi saada jonkun tupakoimaan, vai onko menty liian pitkälle säätämisessä kun lakupiiput kielletään....se miäs vastas että jep, jep kyllä vaan, lakupiippu ja muutamat muut tupakankaltaiseksi naamioidut lelut & karkit voivat lisätä tupakoinnin appelia...ja se oli ihan vakavissaan.

Muistax sää lapsena "poltellees" suklaatupakkaa, joka näytti IHAN aidolta? (piipun lisäksi siis).
Meillä ainakin joskus leikittiin sellasilla. Mä en syönyt koskaan sitä suklaata "tupakan" sisältä, kunhan vaan "polttelin" ja näytin hienolta. Ja nyt oon sit sauhutellu aitoa tavaraa askin päivässä....ettei olis vaan suoraa jatkumoa suklaatupakasta??

BTW 2: Vertigo oli parempi, vaikka tää sopiikin ajankohtaan paremmin :)

BTW 3: Suikkanen sit jatkaa :)

Sami Hurme kirjoitti...

No en katsonut. Jos olisin katsonut, en olisi ymmärtänyt...

En muista tuollaista suklaapatukkaa. jokin hämärä muistikuva kyllä on jostakin tupakin näköisestä karkista, mutta en muista, että olisin niillä leikkinyt.

Lakupiiputkin ovat olleet syömistä varten, eivät tuprutteluleikkejä varten. Ehkä siksi en ymmärrä, miten niistä voisi saada vaikutteita.

Anonyymi kirjoitti...

No oli suklaatupakkakin vissiin syöntiin tarkoitettu (leikin jälkeen), mutta annoin suklaan aina isoveljelle kun en itte siitä tykännyt.
Toi mun loppujuttu oli tarkoitettu vähän niinku provosoinniksi...

Ikinä en oo polttanu, edes aitoa tupakkaa sytytettynä huulilla pitäny..eikä oo muuten edes ikinä tehny mieli....vaikka oonkin ihan oikeesti leikkitupakalla leikkiny ja lakupiippua maistellut...

Mutta en kyllä usko sitäkään että asiantuntijoiden väite on ihan tuulesta temmattu. (siis se että voi vaikuttaa herkimpiin katselijoihin..)

Sami Hurme kirjoitti...

En heti usko, että se laku- tai suklaasavuke olisi se, joka aiheuttaa myöhemmällä iällä tupakointia, vaan se on se ympäristö, jossa tuota makeista käsitellään.

Mikäli ympäristö antaa aihetta leikkiä makeisilla kuten ne olisivat oikeita savukkeita, vaikuttimia voi varmasti saada. Jos makeiset pidetään makeisina, ulkomuodosta huolimatta, vaikutus lienee olennaisesti vähäisempi, eikä ainakaan niin merkittävä, että siitä pitäisi lailla erikseen säätää.

Pitäisikö leikkiaseet kaikki kieltää, koska me kunnostaudumme taas murhatilastoissa tänä vuonna?