perjantai 30. maaliskuuta 2007

Seniorilätkää

Käyn pelaamassa seniorilätkää TPS:n senioreissa. Olemme saaneet erittäin hyvät jäävuorot tiistailta ja torstailta, klo 22-23. Vuorot sopivat loistavasti työtä tekeville, jotka menevät aamulla töihin. Onneksi osa vuorolla käyvistä saavat nukkua töissä. Vaikka kuulunkin Palloseuran seniorien rinkiin, en ole koskaan pelannut edustusjoukkueessa liigakiekkoa, vaan kannukset ovat jääneet divaritasolle. Seniorijoukkueeseen kuuluu kuitenkin kohtalaisen koviakin entisiä tähtiä, joten voisi kuvitella, että saisimme parempia jäävuoroja, jo pelkästään kunnioituksesta vanhoja legendoja kohtaan.

Ehkä vanhojen tähtien kunnioitus on jonkun mielestä turhaa, eikä sitä juurikaan Suomessa harrasteta. Ehkä kuitenkin pitäisi. Pitää tuntea historia, jotta voi mennä eteenpäin. Tietojeni mukaan Montrealissa kaikki vanhat tähdet istuvat katsomossa heti vaihtoaition takana. Välissä ei ole pleksiä, vaan vanhojen partojen kommentit kuumottavat nuorempien korvia, joista suuri osa haluaisi joskus myös istua siinä vaihtoaition takana. Siihen kun pääsevät vain todelliset tähdet ja legendat. Montreal on aika tunnetu vanhojen pelaajien kunnioittamisesta, vai mitä sanotte tästä. Ja "vain" tämän vuoksi.

Parin viikon päästä (13.-15.4.) on meidän kautemme todellinen huipennus, Aura-turnaus, jossa urheilulliset, liikkuvat, modernia suunnanmuutospeliä harrastavat seniorijoukkueet ottavat mittaa toisistaan kaukalossa ja itsestään illanvietossa. Harmi, että itse pääsen vain perjantain peliin, kun pitää, ei vaan saa lähteä Floridan aurinkoon. Toivottavasti Panthersien kausi jatkuu pleijareissa, jotta pääsee taas katsomaan lätkää shortseissa ja t-paidassa Sunriseen.

Ei kommentteja: