lauantai 23. toukokuuta 2009

Alestorm kolahti

Välillä käy niin, että jokin biisi kolahtaa täysillä. Tällä kertaa kunnian saa Alestormin Wolves Of The Sea. Olisiko tästä vuoden 2009 kesäbiisiksi?Oliko tutun kuuloinen? Ehkä se johtuu tästä. Piraattimetallina toimii paremmin...

Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen ajattelin, että bändin on pakko tulla Saksasta, jos se ei tule Suomesta. Vain Saksassa ja Suomessa voidaan tehdä noin kornisti toimivaa, sanoisinko todellista nahkahousuviiksirallia.

Yllätyksekseni orkesteri tuleekin Perthistä, Skotlannista. Vuonna 2004 perustettu bändi toimi vuoteen 2007 asti Battleheart-nimellä, joten ei nyt ihan uudesta tekijästä ole kyse. Tai no, hyvän hevibändin elinkaari lasketaan kymmenissä vuosissa, joten ehkä Alestorm/Battleheart on vielä ihan alkutaipaleella.

Piraattimetallista en kategoriana ollutkaan ennen kuullut. Siihen täytyy perehtyä vähän enemmän, koska sehän kuulostaa hyvältä. Kaikki kuulostaa hyviltä juomalauluilta, jopa hieman karaokelta, vaikka en karaokesta, kappaleiden raiskaamisesta, niin välitä.

Kiinnitä huomiota yllä olevaan videoon. Se ei ole kappaleen oikea musavideo, vaikka se ehkä voisi olla. Video on koulupoikien koulutyö.

"This obviously isn't the real video (even though it looks like it could be......=) It's just a music video we had to make in media studies (It didn't need to be good...or had you noticed?). It was a surprisingly fun prancing around Broadstairs like idiots. You should try it. "
Miksei me saatu tehdä tällaisia juttuja koulussa?

Sanat pyörivät oikealla Pirates Of The Sea -orkesterin Euroviisuversiosta, jolla yhtye edusti Latviaa vuonna 2008. Ehkä Latvia olisi pärjännyt paremmin tuolla nahkahousuviiksimetalliversiolla.

[ Aiheeseen liittyen: Herra Huu vastaa / Se kesälevy / Paras kesäbiisi ]

BTW Terveyshaaste palaa kartalle syksyllä. Käy katsomassa eilen avaamani blogi ja ilmoittaudu haasteeseen, jos ja kun siltä tuntuu...

5 kommenttia:

Henry Rankonen kirjoitti...

Piraattimetallia, ok, 80-ja 90- luvuilla toimi Running wild jolla oli merirosvoteemaisia levyjä. Ei ihan loistavinta kärkeä mutta tutustumisen arvoinen bändi. 70-luvulla oli The Pirates englannista joka soitti britti Rock`N`Rollia myös merirosvoaiheisesti. Ensimmäinen ulkomainen bändi jonka keikan näin. Yhä henkilökohtaisesti rankkaan bändin tosi korkealle. Mutta se Running wild. Uskoisin levyjä yhä saavan.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Henry,

Saksalaisen Running Wildin levyjä löytyy hyllystä. Muistelen soittaneeni sitä myös spinningissä. Ainakin siltä Death or Glory -levyltä olen tehnyt poimintoja.

C-kasetille tuli aikoinaan taiteiltua bändin nimi tinpaperille kohokuviona ja taisi Running Wildin nimi olla Nokian kumpparienkin sisäreunassa kirjailtuna.

Piraattiteemat olin kyllä tyystin unohtanut...

Henry Rankonen kirjoitti...

Omat suosikkini ovat aiemmat levytykset. Under Jolly Roger 1987 ja Port Royal 1988. Pitää varmaan kollata tuo Death and glory.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ensin mainitsemasi on kyllä hyvä lätty. Muistaakseni en kuitenkaan ole siltä levyltä ottanut yhtään poimintaa spinningiin, ainakaan vielä...

Täytyykin vähän tutkia taas ko. levyjä tarkemmin.

Nimetön kirjoitti...

Hola, :) :) :) miten te voitte edes "tietää" tollasia bändejä...ikinä en oo kuullu, edes spinningissä. VAU!!

Onneksi olen sentään kuullut Nokian gummisaappaista ja sellaset jopa omistanutkin :)

t: May Wednesday