maanantai 17. toukokuuta 2010

We Rock!

But we'll sail on,
sing a song,
carry on
Cause We Rock
We Rock!
Olen kuunnellut runsaan vuorokauden aikana enemmän DIO:n musiikkia kuin vuosiin. Olen tehnyt samoin Rainbown ja Black Sabbathin kohdalla. Enemmän kuin vuosikymmeniin. En usko olevani ainoa.

Twitter kertoi meille jo sunnuntaina aamulla, että todellinen metallilegenda, Ronnie James Dio on kuollut. Aamulla Suomen aikaan tiedot olivat vielä ennen aikaisia, mutta ennustavia. Minäkin uskoin huhua, kun jopa Mick Mars postasi tiedon.

Ronnien kuolema ehdittiin jo todeta huuhaaksi, kunnes se myöhemmin konkretisoitui. Ronnie James Dion keikkailut loppuivat ennen encorea, sunnuntaina aamulla, klo 7:45, Texasin aikaan.

Ronnie James Diolla todettiin vatsassa syöpä marraskuussa 2009. Se vei jopa metallista tehdyn miehenkin näin nopeasti. Uskon, että metallimaailmaan olisi Ronniella ollut vielä paljon uuttakin annettavaa.

Samalla kun olen kuunnellut noita legendaarisia kappaleita ja katsellut videoita Tuubista, olen miettinyt, että mihin olin kadottanut kaikki nämä loistavat kappaleet. Paria niistä on toki soitettu spinningissä, mutta monta hyvää on jäänyt soittamatta. Monen biisin olisin voinut lykätä vaikka monellekin levylle. Ehkä jatkossa.

Miksi sitä aina herää tällaiseen, kun menettää jotain? Miksi vasta menetyksen jälkeen kokee menettävänsä jotain hienoa? Miksi arvostuksen nosto täytyy tapahtua tällaisen peruttamattoman tapahtuman johdosta?

Paljon kysymyksiä, ei yhtään vastausta.

Pieni mies jätti ison aukon metallikarttaan. Kaikki nämä suuret, todelliset rocktähdet alkavat väistämättä olla vanhoja. Mitä me saamme tilalle? Voiko kukaan koskaan nousta samaan asemaan kuin nämä ensimmäiset metallimiehet ovat? Tarviiko edes nousta?

Legendathan jäävät joka tapauksessa elämään. Eivät ne aikaisemminkaan ole kanssani aamupalaa nauttineet -  muuta kuin kaiuttimista...

Ronnie James Dio, YOU ROCK! Sail on...BTW Tuli tosiaan todistettua Twitterin voima. Aiheeseen liittyviä viestejä tuli ihan tolkuton määrä. Niitä tulee yhä. Ronnie James on yhä korkealla Twitterin trendeissä. Tuli myös todistettua, että Twitteristä lukee jumalien kirjoituksia. Jos siellä jotain lukee, se joko on totta, tai tulee olemaan totta. Liittykää siis meihin lahkolaisiin ja kuunnelkaa jumalien sanomaa. Sama populismiefekti esiintyy tietysti myös Facebookissa. Muistoa kunnioittavia ryhmiäkin tipahtelee eetteriin. Metallihenkisiä ihmisiä kaivautuu esiin jopa yllättävistäkin koloista. Eikä siinä ole mitään vikaa...

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

\m/

Kunto Kortilla kirjoitti...

iTunesissa Holy Diver on rock genressä levyjen kakkosena ja Rainbow Rising kolmosena...