sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Lounaseuraa vailla

Olen laiska lähtemään toimistolta lounaalle. Olen ollut aina sitä mieltä, että lounaalle poistuminen on ajan tuhlaamista. Siis työajan tuhlaamista. Turussa söin käytännössä poikkeuksetta nopeasti klubin keittiössä. Ehkä selasin Turun Sanomia. Nyt näytän jämähtäneeni päivän annokseni kanssa toimistooni. Ei tule käveltyä edes henkilökuntatiloihin syömään.

Töölö on täynnä loistavia lounaspaikkoja. Toki olen osassa jo pistäytynyt, kun olen saanut seuraa ja jonkun repimään minut pois toimistolounaasta. Tokyo 55 sushibuffet on tuttu. Samoin aasialainen Kok Thai on hivellyt makunystyröitä useasti kookosmaidoillaan. Dennistä ei tarvitse edes erikseen mainita, mutta silti mainitsen. Turkulaisen perimän omaavan voi aina viedä sinne lounaalle. Mitä muita kohteita on lähistöllä? Mihin sinä raahaisit minut ja ennen kaikkea koska?

Tämä on siis avoin lounaskutsu. Pari turkulaista on jo istunut kanssani lounaspöydässä, käväistessään pääkaupungin liikennevaloja katsomassa. Jokunen paikallinenkin on istunut jo samassa pöydässä, parantamassa maailmaa. Jos sinä kurvailet Töölön nurkilla, tai miksei keskustassakin, revi minut mukaasi, pois kellaristamme. Kurvailin juuri yksi päivä oikein ratikalla keskustaan. Olenkohan koskaan ennen ajanut tuolla välineellä Helsingissä? Ei jäänyt traumaa, vaikka mietinkin, saako lippuja ostaa tuosta vekottimesta. Sai.

Olen tainnut ennenkin kertoa, mutta maailmassa ei ole montaa ihmistä, joiden kanssa lähtisin tuulettaen lounaalle. Ei ehkä hyvä ottaa tätä tässä muodossa esiin, tässä kontekstissa, mutta otan silti, eikä se tee muusta lounasseurasta seuraavaa vähäisempää. Ykkösenä listalla on yhä Tommy Lee. Tosin tuo lounas voisi hyvinkin venyä. Sir Richard Bransson on ehdottomasti tällä lyhyellä listalla. Samassa huoneessa oli jo kunnia olla, mutta tuosta lisää myöhemmin. Suomesta voisin poimia Jussi 69:n ja ehkä Alex Stubb:n. Steve Jobs´n haluan pitää yhä listalla. Kenen kanssa sinä lounastaisit?
Yksin syödessään ei tule kylläiseksi. ~ Tansanialainen sananlasku

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Heips! Näin sinut tänään TV:ssä, vaikka en ensin meinannut uskoa silmiäni. Näin sinut viimeksi pari vuotta sitten DBTL:ssä. Näytit tänään hyvältä ja onnelliselta, joten X-method taitaa olla aika toimiva konsepti. ;)

Kunto Kortilla kirjoitti...

Anonyymin lounasseurakutsua siis odotellessa...

Unknown kirjoitti...

Haa, esitän siis lounaskutsun. Valitettavasti en tunne ison kirkon lounaspaikkoja, olen perehtynyt lähinnä Viikin opiskelijaravintoloihin.
Joten paikan sinä saat valita tai sitten minä katson sattumanvaraisesti jotain... Aikataulu....hmm... tää voi olla se vaikeampi juttu.
Joka tapauksessa, olisi jännittävä mukava nähdä sinua.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kas, on jäänyt vastaamatta....

Siis näimme pari vuotta sitten DBTL:ssä? Hmmm ja tuota...

Minunko tapaamista pitää jännittää? Ei muuta kuin ehdotusta, niin eiköhän jokin lounaspaikkakin löydy.

Nimetön kirjoitti...

Ei sull varmaan kävis 10. tai 23.5?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kas, huomasin tämän kommentin vasta nyt. Tämä 10. päivä meni hyväntekeväisyyden kanssa, Pappatuntureilla ajellessa.

23. päivä olen näköjään Varistossa koko päivän kokouksessa, joten sekään ei käy. Uusia ehdotuksia?

Unknown kirjoitti...

Mopoilua hyvä asian puolesta. Loistavaa!
Aika on ihmeellinen käsitys; pala tulevaa, josta ei voi koskaan tietää. Miten ois viikko 22?