lauantai 20. lokakuuta 2007

Karhuherra murisi Hyviä Uutisia!

Karhuherra kommentoi Palloseuran tiedotetta Hyvistä Uutisista. Myös minä, (yleisönä,) olen ottanut uudistuneen joukkueen hyvin vastaan, mutta en edes odottanut tai olettanut TPS:n olevan liigakärjessä. Ehkä pari pykälää ylempänä, kuin nyt. Mielestäni joukkue on selvästi osoittanut sen, että kaikki joukkuueet ovat voitettavissa, joten mahdollisuuksia on mihin tahansa. Tilastojen vertailukelpoisuudesta (jota Nikkola kommentissaan epäili) voi myös sanoa sen, että nykyinen esitys kaukalossa on huomattavasti viihdyttävämpää, kuin viime vuonna. En usko, että kukaan voi väittää tässä vastaan. Mikä joukkueen sijoitus oli tällä hetkellä, viime vuonna?

Jotta alamäki voisi kääntyä ylämäeksi, pitää alamäen kääntyä ensin tasaiseksi. Ensin pitää siis saada katsojamäärän lasku pysähtymään ja näyttäisi siltä, että siinä olisi nyt onnistuttu. Seuraava askelhan on katsojamäärän lisääminen. Tapahtuuko se ensi kaudella tai sitä seuraavana, jää nähtäväksi, mutta nyt on olennaista (ja positiivista) se, että alamäki päättyy. Kelkan kääntäminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Siihen tarvitaan nyt myös meitä turkulaisia.

M&M päätti syventää yhteistyötä TPS:n kanssa entisestään. Meidän mainoksia näkyy jatkossa peleissä huomattavasti enemmän ja teimme sopimuksen myös kahdesta kummipelaajasta, joiksi valittiin Aho ja Halonen. Lupasimme myös oma-aloitteisesti mainostaa jokaista peliä salimme omassa radiossa ja infokanavalla. Toivottavasti myös muut yritykset ja turkulaiset katsojat löytävät tiensä halliin, koska peli on oikeasti viihdyttävää! Ainakin me haluamme olla mukana jo nyt osaltamme kääntämässä kelkkaa.

TPS:n tavoitteitakin ihmeteltiin. Mielestäni olen myös kuullut tavoitteen olevan pleijaripaikka. Se on hyvä tavoite tälle kaudelle. Sen jälkeen voidaan ottaa vaikka mitä osatavoitteita ja mennä ottelu kerrallaan. TPS:n ensisijainen tavoite pitää tällä kaudella olla alamäen pysäyttäminen, myös taloudellisesti. Köyhän ei siis kannata ostaa halpaa, eikä oikeasti mitään, jos näilläkin voi mennä. Moni on sanonut, että TPS:ltä puuttuu ykköskenttä kokonaan. Ainakaan minä en ole ollut vielä yhdessäkään pelissä, jossa ensimmäisessä aloituksessa ei olisi ollut yhtään Palloseuran pelaajaa. Aina se ykköskenttä on sinne laitettu.

Seura voisi hyvin tehdä viiden vuoden ohjelman, jossa tämän kauden tavoitteena olisi pleijaripaikka. Ensi kaudella päästään ensimmäiseltä kierrokselta eteenpäin ja seuraavalla jo toiselta, jne, mestaruuteen asti. Kaikki, mikä tapahtuu aikeisemmin, on vain plussaa. Tavoitteiden rikkominen on aina mukavampaa, kuin niistä jääminen. On tietysti myös niin, että mikäli jättää riman aina liian alas, ei saavuta koskaan mitään suurta. Tavoite voi myös olla se, että osa tämänhetkisistä pelaajista on mukana ratkaisemassa tulevaisuuden mestaruuksia. Sekin on hyvä tavoite ja kertoo joukkueesta paljon.

5.9.2007 ennustin joukkuueen sijoille 1-4 ja toistan ennustuksen, enkä todellakaan odota yhtään uutta pelaajaa joukkueeseen. Ei tarvita. Nämä kaverit näyttävät vielä!

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tepsiltä olisi hieno suoritus päästä mukaan playoffsin karsintaan, eli 10 joukkoon.

Pelaajabudjeteissa Tepsin takana on enää kolme joukkuetta nyt kun Ässät on laittanut rahaa Nikkeströmiin, joten senkin puolesta 10. sija olisi onnistunut kausi pelillisesti.

Talouspuolella tulee taas lunta tupaan, se on varmaa, mutta toivottavasti ei liikaa, jotta joku rahamies/ryhmä uskaltaa joukkueen keväällä ostaa.

Ps. Toivotaan myös, ettei näitä romahduksia, kuten Raumalla ja Porissa ei enää tulisi.

Nimetön kirjoitti...

Realistinen katse tulevaisuuteen:

Kuokkanen - ollut suhteellisen hyvä ja mokkeksi edelleen nuori. Kuinka korkealle talentti riittää?

Salak - Suomi tuottaa loistavia maalivahteja, joita NHL-joukkueet varaavat vuodesta toiseen, joten lahjattoman nuoren ulkkarin hankinnalle ei ole perusteita.

Berg - Kapteeni ja ikoni. 300k on iso siivu budjetista, mutta Akihito on sen arvoinen. Sopimuksessa purkuehto, mutta jatkanee ensi kaudellakin.

Kiprusoff - Ei enää liigan TOP 5, mutta silti hyvä. Huhujen mukaan TuTo haluaa miehen ensi kaudeksi nousuaan varmistamaan, mikäli TPS ei käytä 2v. optiotaan.

Halonen - Jos mies on halpa, niin jatkoa paperille. Menee hyvässäkin joukkueessa kutosruudussa. 25v., joten mitään mullistavaa ei kannata odotella. Perusvarmaa tarvitaan aina pakistoon.

Sweatt - todellinen osoitus siitä, että sokeakin orava kävyn voi löytää, eli onnittelut Ruissaloon. Varmaan vaikea pitää, mutta ainakin tyttöystävälle hommattiin omasta lehdestä blogi, joten yritystä löytyy.

Jokinen - ok, 5-6 ruutuun.

Järvinen - nimeä paperiin ja nopeaan. 3v. asiallisilla nousuilla eurojen suhteen. Seppo hoitaa.

Saarinen - homma ohi Tepsissä.
Backman - tuskin tulee pituutta lisää, joten Siimonille tsemppiä Tanskaan.

Laine - hyvä hankinta, mutta vain vuoden keikka. Ensi kaudella joko liian kallis tai varakkaat seurat vie.

Suominen - rakennusainetta tulevaisuuden tiimiin.

Makkonen - kts. Suominen.

Alanen - älytön hankinta jo alkujaan. Konkurssikypsä tiimi hankkii vahvistuksen neloseen??? Heippa.

Hurme - ihan ok, mutta meillä on jo yksi "Rautee".

Rautee - ihan kuin Hurme, mutta saa jäädä koska täyttää Rauteen ruudun.

Virtanen - peliura ohi. Junnukoutsiksi ehdottomasti, jos miestä vain kiinnostaa. Kiitos tsempistä Palloseuran ja TYKS:n paidassa.

Aho - peruskamaa. Yksi harvoja taklaajia pumpulijoukkueessa. Kolmosketju.

Sinisalo - Maassa on paljon lahjakkaampia saman ikäisiä, tosin ilman NHL-sukunimeä. Matka jatkukoon muualla.

Erkinjuntti - Ainakin parempi kuin KalPan kohuvahvistus Virtala. Sopimusta vuosi jäljellä, joten juntilla on kausi aikaa kehittyä. Ja ensi kevään ekoihin harkkoihin EJ tulee nyt varusteet mukanaan, eikä vain palloile farkuissa muiden lähtiessä hikoilemaan. Oppia ikä kaikki.

Kolu - Maximuksen pitää tehdä iso päätös (samoin Tepsin): haluanko olla liigapelaaja? Ok, sinulla on kaksi vaihtoehtoa ja vain toinen on oikein. Voit olla taitopelaaja tai voit olla oikeasti fyysinen pelaaja. Nyt olisi aika aloittaa se taklaaminen, nahinointi, ärsytys, tappelut jne. Ilman niitä tämä bussi jättää sinut pysäkille.

Laine To: Saa jatkaa, mutta muistetaan tuukkapulliaiset ja kankaanperät... Ikuisesti ei odotella, koska rajallinen lahjakkuus.

Ramstedt - Lihaksen saaminen vartaloon on itsestä kiinni. Teet kaikkesi harjoituksissa, syöt oikein ja lepäät kunnolla. Miksi olet edelleen kukkakeppi? Koutsin vika? Lahjoista ei ole mitään iloa, ellei niitä ehdi tai uskalla tai jaksa käyttää. Kysy Mauri Eivolalta, minne lahjoilla päästiin.

Ykkösketju - tulossa NHL-leireiltä, joten ei voi arvostella.

Nimetön kirjoitti...

Jees, pitänee pistäytyä M&M:ssä, kun siellä näemmä myydään myös sieniä nykyään :)

Kovastihan sitä itsekin haluaisi uskoa, että Tepsin eväät riittäisivät neljän sakkiin - tai edes playoffeihin - jos vaikka edes säälipleijareihin. On vaan nykyisellä lääkityksellä usko hieman koetuksella.

Mukavaa, että teidän puljunne on lähtenyt vahvasti tukemaan Palloseuraa, toivottavasti joku muukin. Ei se "sumusta nouseminen" nyt viiden pelin jälkeen kuitenkaan ihan niin selvää vielä ole, että tarvitsisi lähettää kenellekään tahatonta komiikkaa pursuavia tiedotteita.

Mitä tulee joukkueen kokoonpanoon, niin on olemassa ykkösketjuja ja "ykkösketjuja". Samikin on varmaan sen verran kauan käynyt hallilla, että eron hahmottaa ihan oman jengin pohjalta, ilman laajempaa empiiristä vertailua.

Nimetön kirjoitti...

Nyt ei jaksa kirjoittaa Tepsistä, kun italialaista Ferraria ohjaava, kaasuttava ja jarruttava Sveitsissä asuva Kimi Räikkönen ajoi Suomen takaisin maailman kartalle.

Vanhanenkin ehti kesken treffien onnittelemaan, vaikka Halonen Kimiä veropakolaisena pitääkin.

F-1 mestaruus tuli oikeastaan Turun seudulle, koska Jenni on Piikkiöstä tai Paimiosta, ja TS:n Heikki Kulta on ollut hänen tiedottajansa jo vuosia.

Hyvä Suomi, hyvä Turku, hyvä Ferrari, hyvä Kimi, parempi Jenni ja paras Kulta.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Aika harva uskoi tuohon Kiminkään mestaruuteen. Niin kauan kuin se on mahdollista, se on mahdollista. Tarvitaan vain uskoa asiaan!

Pointtini näissä kommenteissani on ollut se, että voittavan joukkueen pystyy rakentamaan halvemmalla, jos haluaa. Se vaatii todellista scouttausta ja ammattitaitoa, jota Suomessa vielä opetellaan. Palkkakatto ei ole ratkaisu. Sen näkee jo NHL:n palkoissa.

Joukkueen rakentaminen on aina haasteellinen tehtävä. Kun budjetti on tiukassa, tehtävää pidetään vielä haasteellisempana. Paine tähtiin ja nimiin tulee pääsääntöisesti medialta (ja ehkä pieneltä kannattajaryhmältä). Onhan toimittajan coolimpi haastatella tähtiä, kuin nimetöntä junnulaumaa. Joukkueiden johto lähtee helposti tähän ralliin mukaan, koska halutaan juttuja, positiivisia juttuja, medioihin. Tosiasiassa se tavallinen tallaaja, joita katsomoon halutaan, tietää todella vähän pelaajien nimiä.

Onko täysin nimettömän joukkueen pitäminen vuodesta toiseen järkevää, on toinen asia. Täytyy kuitenkin huomioida, että oman joukkueen nobodyt voivat olla huomisen tähtiä, jos ne saadaan pidettyä omassa joukkueessa.

Kaikki tietävät, että Palloseura pyrkii leikkaamaan kuluja. Miksi mediassa silti huudetaan koko ajan kalliimpien pelaajien perään? Jos joku on sairaslistalla, otetaan junnu tilalle. Kaikki voittavat, pitkällä juoksulla, tässä taloudellisessa tilanteessa. Seuralle ei tule lisäkuluja ja junnu saa näytönpaikan. Kun se myydään oikein, myös medialle, se kääntyy positiiviseksi asiaksi. Rakennetaan tulevaisuutta...

Ykköskenttiä on erilaisia. Hyvä ykköskenttä voi kääntyä myös joukkuetta vastaan, koska muut pelaajat (ja media) odottavat ykköseltä ratkaisuja jokaiseen peliin (JYP?). Se voi onnistua niissä tärkeimmissä otteluissa. On totta, että juuri se kokemus on usein ratkaissut viimeisen finaalipelin, kuten formuloissa. Kauden aikana vastuuta pitää kuitenkin pystyä jakamaan ja se on helpompaa kaikille osapuolille, jos joukkue on tasavahva. Kuka tahansa "saa" ratkaista pelin. Tästä pohjasta voi kasvaa niitä tulevaisuuden ratkaisijoita finaaleihin.

Positiiviseen asenteeseen ei tarvita yhtään sieniä. Positiivista asennetta pyrin jakamaan täysin ilmaiseksi ympäristöön. Elämä on paljon helpompaa, vaikeuksista huolimatta, kun ympärillä on positiivisia ihmisiä ja ajatuksia.

Nimetön kirjoitti...

Jees,Kimi otti kultaa formuloissa ja Oulun Kärpät ottaa kultaa lätkässä :) Kärpillä on riittävästi rahaa ja laaja pelaajamateriaali. Ja yleisönviihdyttäjäksi on hankittu etelän hedelmä Jere ;) Jere kerää katsomoon niitä jotka eivät hänestä tykkää ja niitä jotka haluavat nähdä miehen onnistuvan "viimeisessä mahiksessaan"(kärpillä muuten tuo oikeesti tarkoittaa viimeistä chanssii,jos Jere alkaa läträä viinan kaa) Paha pulma Tepsillä...ei rahaa,ei laajaa pelaajamateriaalia, eikä tähtiä joukkueessa!! Kyllä aika velho saa olla että tuosta yhtälöstä päästään pleijareihin ja saadaan taloutta kuntoon! Tepsin tilanne riipii jopa kärppäsydämellä varustettua turkulaista...vaatii asennetta uskoa Tepsin nousuun,hyvä Sami että et oo vielä luovuttanu :)