lauantai 7. maaliskuuta 2015

ABC halpuuttaa asiakkaitaan

Ostan polttoainetta keskimäärin 120 eurolla viikossa. Valitsen tutuista tankkauspisteistä sen, jossa kelpaa American Express maksuvälineenä. Muita valintaperusteita minulla ei ole. Voin tankata missä tahansa asemalla, oli se sitten Neste, Shell, ABC tai mikä tahansa, kunhan voin maksaa Amexilla.

Olen tankannut autoni tavattoman usein ABC:llä, edellä mainitusta syystä ja kun tuon kyltin omaava asema löytyy kodin läheltä. Amex on toiminut automaatissakin, mutta ei toimi enää. On täysin käsittämätöntä, että Amex maksuvälineenä on poistettu automaateista, mutta se kuitenkin kelpaa myymälässä. Voin siis yhä maksaa polttoaineen ABC:llä Amexilla, kunhan maksan sen sisällä myymälässä.

Oli ihan pakko kysyä asiasta ABC:ltä:


Ymmärrättekö te tuon logiikan? Vähän sama kuin ostoskärryralli.

Yritän aina löytää omista asiakaspalvelutoiminnoistamme tällaisia todellisia asiakkaiden halpuuttamisia, joissa ei ole mitään järkeä ja todellista logiikkaa. Tällä ainoastaan kiusataan asiakkaita ja ohjataan niitä muualle. Joku typerä lukuniilo on vain katsonut luvuista, että oho, maksamme paljon provisiota Amexille. Tehdään sille jotain, niin kuluista lähtee viipale, ajattelematta lainkaan, että tuloistakin lähtee, paljon isompi viipale.

Tiedän, että Amex on kauppiaalle kallis maksuväline, mutta sen käyttäjät höyläävät korttiaan keskivertoa enemmän ja isommin. Minulla ei ole koskaan ollut varaa jättää sitäkään korttia pois hyväksymistäni maksuvälineistä, juurikin tuosta syystä. Amex kertoo tuossa keskustelussakin, kuinka heidän kortillaan ostetaan kaksi ja puoli kertaa suurempia polttoaineostoksia, kuin jonkin muun kortin höylääjät tekevät. Hurja ero. Silti ABC katsoo, että näitä asiakkaita kannattaa halpuuttaa. En uskaltaisi.

On totta, että varmasti monella Amexin käyttäjällä on muitakin, kauppiaalle halvempia kortteja lompakossaan ja he käyttävät niitä, kun Amex ei kelpaa, mutta miten ABC katsoo järkeväksi ohjata näitä asiakkaita muualle ostamaan polttoainetta, kun kertaostomäärät ovat 250 % keskiverto-ostoksesta?

Amexin korttiprovisio saattaa olla kaksinkertainen kauppiaalle, verrattuna tavallisiin kortteihin, mutta silti puhutaan ABC:n kokoisessa ketjussa ehkä enintään prosentin erosta. Vaikka se ero olisi kaksi prosenttia, niin voitte itse laskea kuinka vähän Amexin haltijoita tarvitaan vaihtamaan tankkauspaikka, jotta maksuvälineen poistaminen syö itseään. Niitä vaihtajia löytyy varmasti helposti tuo määrä.

Tämä on yksinkertaisesti ollut järjetön päätös S-ryhmän halpuuttamisvimmassa.

Vaimoni halusi, että vien hänet johonkin kalliiseen paikkaan.
Vein hänet huoltoasemalle.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ihan suoraan sanoen kun itse maksan melkein kaiken käteisellä, niin en halua polttoaineiden tai minkään muunkaan tavaran hinnoissa maksaa sinun korttiprovisioitasi. Miksei voisi tehdä niin, että kyseisellä kortilla voi maksaa, mutta kulut laitettaisiin veloituksen päälle? Tämähän on nykylainsäädännön puitteissa mahdollista.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ilmeisesti et tiennyt, että käteisesi käsittely on yrityksille kaikkein kalleinta. Käsittelykustannukset lyövät luottokorttikustannukset mennen tullen. Minä siis maksan enemmän, koska sinä haluat käyttää käteistä.