maanantai 17. joulukuuta 2007

Illaksi kotiin...


...Vaikka SAS:lla lennänkin, tällä kertaa. Pari Allsvenskanin ottelua tuli nähtyä. Ei ehkä sarjan parhaita pelejä, mutta varsinkin toinen ottelu oli kuten mikä tahansa SM-Liigamatsi. Hammarby, joka on voittanut vain yhden ottelun tällä kaudella, esitti järkevää kiekkoa taidollisesti parempaa Malmötä vastaan.

Hammarbyn luistimet kulkivat yllättävänkin hyvin, vaikka he olivat tulleet Tukholmasta asti pikkubussilla, kun seuran rahat eivät riitä isomman bussin vuokraan. Rahat eivät riitä tiettävästi myöskään palkkojen maksuun, vaan Hammarby pelaa talkoilla tässä sarjassa.

Ensimmäinen peli oli Oskarshamnia vastaan. En ole koskaan nähnyt yhdenkään joukkueen tuhlaavan niin paljon maalipaikkoja, kuin Malmö. En ole myöskään koskaan nähnyt yhden joukkueen tekevän niin paljon virheitä, kuin Malmö siinä ottelussa. Näyttäisi siltä, että Malmöllä on valmennuksellinen ongelma. Viisikon kaikki pelaajat pelaavat eri peliä ja siitä seuraa sekasorto ja sitä kautta turhautuminen ja virheiden lisääntyminen.

Joukkueessa on taitoa ja peliälyä, mutta sitä ei osata hyödyntää. Joukkue pelaa passiivisesti, kun pitäisi pelata aktiivisesti, varsinkin sarjan peräpään joukkueita vastaan. Molemmat viikonlopun vastustajat aiheuttivat kilpikonnallaan suuria vaikeuksia Malmölle, aivan turhaan. Näyttää siltä kuin joukkueella ei olisi mitään taktiikka, (vai onko se pelikirja nykyään). Pelaajat tuntuvat olevan samaa mieltä. He eivät tiedä, miten heidän tulisi pelata. Näyttää siltä, että valmennuskaan ei välttämättä tiedä, miten heidän tulisi pelata.

Se pitää korjata kevään aikana. Muussa tapauksessa Allsvenskania pelataan ensi kaudella Euroopan hienoimmassa hallissa...


P.S. Malmössä toimittajat kyselivät vielä eilen pelin jälkeen tästä:

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiekko pysyi hanskassa vaikka antaa sarjan oikeita suoria. Siinä on maalivahti, joka ei turhaan kiekkoja tiputtele.

Anonyymi kirjoitti...

Toi hyökkääjä ajoi suoraan kohti veskaria. Ihan oikein, että tekee selväksi, kelle veskarin tontti kuuluu. Puujalkapakit eivät edes ehtineet reagoimaan, kun kilpi tipahti.